Čaje, kakao a nekáva - Skladem
Milujete kávu, ale chcete omezit kofein? Nebo hledáte nějaký zdravý přírodní nápoj? Zkuste bezkofeinovou alternativu kávy Coffree. Chuťově vyladěná čistě přírodní směs z kořenů pampelišky a čekanky krásně voní, chutná a navíc podporuje trávení, metabolismus, funkci jater a pomáhá s regulací hmotnosti. Působí prebioticky a podporuje zdravý střevní mikrobiom.
Pro milovníky kakaa nebo horké čokolády máme hned několik tipů. Neslazené RAW kakao, přírodní, nealkalizované, plné chuti a prospěšných antioxidantů. Horkou bio čokoládu Ajala Elixír podobnou "granku", avšak složení je jen bio čokoláda a trocha bio třtinové šťávy. A nakonec krásné hoblinky bio horké tmavé čokolády od Šufana, která je nejen super nápoj, ale slouží úžasně i na zdobení dezertů.
A pro milovníky čajů máme kořeněné čaje a kakao TOMCHAi podle ajurvédských receptur pro zdravé trávení, imunitu a harmonizaci mysli. Jsou z pečlivě vybraných ingrediencí, ručně míchané a balené v plně kompostovatelných obalech.
Ajala elixír horká 70% čokoláda BIO
Goodie Coffree - pampeliškový kávovinový nápoj, bez kofeinu 75 g
Goodie Kakaový prášek RAW 24 % (přírodní, nealkalizované), 120 g
Šufan BIO Horká tmavá čokoláda 70 %, 500 g
Tom Chai Ajurvédský čaj Good Vibes – Darjeeling BIO
Tom Chai Čajová směs Indian Masala – Assam BIO
Tom Chai Čajová směs Indian Masala – Honeybush BIO
Články
Jak poznat kvalitní čokoládu
Čtete složení čokolády? Pokud ano, tak jste jistě nadšení, že daná čokoláda obsahuje jen hrstku surovin a ještě je za přijatelnou cenu. Jenže ono to není tak jednoduché. Víte co je to alkalizace kakaa a že přímo ovlivňuje (ne)kvalitu dané tabulky čokolády? V následujícím článku se podíváme na chemické úpravy kakaa a tím i nekvalitní druhy čokolád. Naučíme vás, jak si vybrat správnou čokoládu, která se může pyšnit označením superpotravina.
Zdravotní účinky čokolády (vědecky prokázáno!)
Neznám nikoho, kdo by ji nemiloval. S čokoládou je totiž hned hezčí den. A když si přečtete, kde všude může být čokoláda prospěšná, už si nikdy nebudete žádný čtvereček vyčítat. Prospěšné účinky čokokolády, které se v článku dozvíte, se týkají čokolády kvalitní. Která je bez přidaných látek (hlavně emulgátorů), doslazovaná přírodním cukrem (třeba panelou - sušenou třtinovou šťávou) a s obsahem kakaa alespoň 70 %. To naštěstí splňuje Ajala, která se pyšní označením druhá nejlepší čokokoláda na světě (a 1. u nás! Přímo z Brna!). S čím nám čokoláda pomáhá?
Nutellová zmrzka s kousky čokolády (vegan, probiotická)
Vegan probiotická zmrzlina s lahodnou chutí Nutelly díky kombinaci Bio 70 % čokolády a lískových oříšků. Takové zdravé mlsání vám v létě nesmí chybět. Ve zmrzlině e pouze sušená třtinová šťáva z horké 70 % čokolády Ajala a banán, které ji dělají příjemně sladkou, zároveň vláknina z banánu zpomaluje vstřebávání cukru do těla. Obsahuje spoustu bílkovin a zdravých tuků z ořechového másla a cenné flavonoidy, minerály a antioxidanty z čokolády.
Probiotická čokoládovo-smetanová zmrzlina (jen ze 2 surovin)
Smíchat a zamrazit. Tak jednoduché domácí zmrzliny jsou. S kupovanými se nedá srovnat - neobsahuje žádná aditiva, emulgátory, dochucovadla, tuny cukru, zahušťovadla a vylepšovače struktury, nekvalitní rostlinné oleje nebo jiné nevhodné složky - tedy nic, co by poškozovalo mikrobiom, střeva a naše zdraví. A příchutě můžete vylepšovat na různé způsoby. Inspirujte se.
Čokoládové smoothie (vegan): zdravá slaďárna
Čokoládové smoothie s kokosovým kefírem (vegan) – to pravé mlsání pro ty, co myslí na zdraví svých střev i pro ty, kteří spěchají a nepečou. Probiotický kefír, prebiotika z ovoce i komplexní bílkoviny z konopného semínka – vhodné jako snídaně, svačina i dezert do skleničky.