Já, Anna, jsem farmaceut, terapeut funkční výživy a blázen do zdraví střev a mikrobiomu. Vybírám pro vás nejkvalitnější a nejčistší produkty, které sami doma používáme a je o mně dobře známo, že jsem v tomhle vybíravá. Píšu pro vás blog, e-booky a recepty, ať už rádi čtete nebo kuchtíte.
A Jirka jemotorem e-shopu, právník a ekonom, vlastně 10 v 1. Stará o to, aby vám Wugi i ostatní dobroty dorazily domů včas a v pořádku.
A to jsme my. Teda my před pár lety. Dobře, před více jak pár lety.
Tadyna fotce nám s bráchou bylo fakt málo. Brácha byl spokojené dítě a já tiše doufám, že můj výraz nepramení z toho, že bych si už tehdy uvědomovala, že můj střevní mirkobiom nebude skákat radostí ze šlehačkového dortu a chlebíčků s vlašákem. Uplynulo pár let a my trochu povyrostli. A kdo nás zná, ví, že opravdu jen trochu.
Já po farmacii začala hledat nechemickou nelékovou cestu životem a stojím za tímhle nápadem přinášet lidem fermentaci do života. Jídlo-střeva-bakterie jsou moje téma. A protože můj první pokus o kysané zelí dopadl katastrofálně, propadla jsem jednoduchosti přípravy kefírů. Náš mikrobiom totiž čerstvé fermentované probiotické dobroty miluje a já to kouzlo jednoduchosti a hýčkání si zdraví přirozeným způsobem chtěla poslat dál. V lékárně jsem totiž neměla co kvalitního nabídnout.
Chtěla bych Vám říct, že sena mě můžete kdykoliv obrátitohledně dotazů na kefíry, dávkování či jak řešit konkrétní problém. Po studiufarmacie jsemstudovala v Kanadě celostní výživu,spolupracovala jsem s Institutem funkční medicíny v Prazea takéjsem se zabývala celostními konzultacemiohledně nejrůznějších problémů.
Musím říct, že mám obrovskou radost, že se čím dál více zajímáte o zdraví střev, mikrobiomu a to, co jim tam posíláme. Přeci jen v našich střevech leží zhruba 70 % imunity, takže investice do jídla a prevence je investice do dlouhodobého zdraví. A to se vyplatí.
Přeji vám, ať vám to v kuchyni neustále hezký bublá a fermentuje, zdravá střeva a spokojený mikrobiom.
O tom ve WUGI totiž jde.
Najdete nás na facebooku, instagramu nebo můžete písnout na náš mail info@wugi.cz.
Mgr. Anna Fabiánová (Dobišarová)
„Ať už bylo otcem nemoci cokoli, její matkou byla špatná strava“
Víte co? Příroda je jen jedna. A nám na ní záleží, a tak jsme se místo jednoduché cesty vydali na tu, která nám dává smysl a dělá radost. Nelíbí se nám plastová smršť a nadměrná tvorba odpadu. Doma se inspirujeme zero-waste principy, kompostujeme, nosíme si vlastní látkové pytlíky na zeleninu a ovoce a nakupujeme bez obalů. Ve WUGI používáme ekologické a rozložitelné výplně, kompostovatelné izolepy a recyklujeme materiály, které k nám chodí v jiných balíčcích. Nákup plastových výplní a podobných materiálů by byl levnější, jak ty kompostovatelné, ale zanechávat bezohlednou stopu na životním prostředí nechceme. E-shop lze provozovat šetrně, ohleduplně a zodpovědně. Mrkněte na to, co a jak děláme.
Ve WUGI jsme pravý opak velké firmy. Dva sourozenci, jeden eshop, ale v domácnostech naší rodiny je tolik zvířat, že se jich nedopočítáme. Nedokážeme to přehlížet. Opuštěná zvířata, která skončila u nás doma 'jen dočasně', teď samozřejmě spávají v postelích. Rádi podpoříme projekty a zařízení, která smýšlejí o zvířatech podobně, a proto pravidelně přispíváme útulkům a farmám.