Kdo jsme?
Sourozenecký e-shop. Anna a Jirka.
Já, Anna, jsem farmaceut, terapeut funkční výživy a blázen do zdraví střev a mikrobiomu. Vybírám pro vás nejkvalitnější a nejčistší produkty, které sami doma používáme a je o mně dobře známo, že jsem v tomhle vybíravá. Píšu pro vás blog, e-booky a recepty, ať už rádi čtete nebo kuchtíte.
A Jirka je motorem e-shopu, právník a ekonom, vlastně 10 v 1. Stará o to, aby vám Wugi i ostatní dobroty dorazily domů včas a v pořádku.
A to jsme my. Teda my před pár lety. Dobře, před více jak pár lety.

Tady na fotce nám s bráchou bylo fakt málo. Brácha byl spokojené dítě a já tiše doufám, že můj výraz nepramení z toho, že bych si už tehdy uvědomovala, že můj střevní mirkobiom nebude skákat radostí ze šlehačkového dortu a chlebíčků s vlašákem.
Uplynulo pár let a my trochu povyrostli. A kdo nás zná, ví, že opravdu jen trochu.
Já po farmacii začala hledat nechemickou nelékovou cestu životem a stojím za tímhle nápadem přinášet lidem fermentaci do života. Jídlo-střeva-bakterie jsou totiž moje téma. A protože můj 1. pokus o kysané zelí dopadl katastrofálně, propadla jsem jednoduchosti přípravy kefírů.
Náš mikrobiom totiž čerstvé fermentované probiotické dobroty miluje a já to kouzlo jednoduchosti a hýčkání si zdraví přirozeným způsobem chtěla poslat dál.
Musím říct, že mám obrovskou radost, že se čím dál více zajímáte o zdraví střev, mikrobiomu a to, co jim tam posíláme. Přeci jen v našich střevech leží zhruba 70 % imunity, takže investice do jídla a prevence je investice do dlouhodobého zdraví. A to se vyplatí.
Kdybyste chtěli vědět cokoliv dalšího, jsme tu pro vás.
Najdete nás na facebooku, instagramu nebo můžete písnout na náš mail info@wugi.cz.
Přeji vám, ať vám to v kuchyni neustále hezký bublá a fermentuje, zdravá střeva a spokojený mikrobiom.
O tom ve WUGI totiž jde.
Mgr. Anna Fabiánová (Dobišarová)
„Ať už bylo otcem nemoci cokoli, její matkou byla špatná strava“.
Čínské přísloví.