Kdo jsme?

Sourozenecký e-shop. Anna a Jirka.

Já, Anna, jsem farmaceut, terapeut funkční výživy a blázen do zdraví střev a mikrobiomu. Vybírám pro vás nejkvalitnější a nejčistší produkty, které sami doma používáme a je o mně dobře známo, že jsem v tomhle vybíravá. Píšu pro vás blog, e-booky a recepty, ať už rádi čtete nebo kuchtíte.

A Jirka je motorem e-shopu, právník a ekonom, vlastně 10 v 1. Stará o to, aby vám Wugi i ostatní dobroty dorazily domů včas a v pořádku.

A to jsme my. Teda my před pár lety. Dobře, před více jak pár lety.

WUGI - kdo za tím stojí

Tady na fotce nám s bráchou bylo fakt málo. Brácha byl spokojené dítě a já tiše doufám, že můj výraz nepramení z toho, že bych si už tehdy uvědomovala, že můj střevní mirkobiom nebude skákat radostí ze šlehačkového dortu a chlebíčků s vlašákem. Uplynulo pár let a my trochu povyrostli. A kdo nás zná, ví, že opravdu jen trochu.

po farmacii začala hledat nechemickou nelékovou cestu životem a stojím za tímhle nápadem přinášet lidem fermentaci do života. Jídlo-střeva-bakterie jsou moje téma. A protože můj první pokus o kysané zelí dopadl katastrofálně, propadla jsem jednoduchosti přípravy kefírů. Náš mikrobiom totiž čerstvé fermentované probiotické dobroty miluje a já to kouzlo jednoduchosti a hýčkání si zdraví přirozeným způsobem chtěla poslat dál. V lékárně jsem totiž neměla co kvalitního nabídnout.

Chtěla bych Vám říct, že se na mě můžete kdykoliv obrátit ohledně dotazů na kefíry, dávkování či jak řešit konkrétní problém. Po studiu farmacie jsem studovala v Kanadě celostní výživu, spolupracovala jsem s Institutem funkční medicíny v Praze a také jsem se zabývala celostními konzultacemi ohledně nejrůznějších problémů.

Musím říct, že mám obrovskou radost, že se čím dál více zajímáte o zdraví střev, mikrobiomu a to, co jim tam posíláme. Přeci jen v našich střevech leží zhruba 70 % imunity, takže investice do jídla a prevence je investice do dlouhodobého zdraví. A to se vyplatí.

Přeji vám, ať vám to v kuchyni neustále hezký bublá a fermentuje, zdravá střeva a spokojený mikrobiom.

O tom ve WUGI totiž jde.

Najdete nás na facebooku, instagramu nebo můžete písnout na náš mail info@wugi.cz.

Mgr. Anna Fabiánová (Dobišarová)

 „Ať už bylo otcem nemoci cokoli, její matkou byla špatná strava“

Čínské přísloví

Eco-friendly: jak balíme naše balíčky

Eco-friendly: jak balíme naše balíčky

Víte co? Příroda je jen jedna. A nám na ní záleží, a tak jsme se místo jednoduché cesty vydali na tu, která nám dává smysl a dělá radost. Nelíbí se nám plastová smršť a nadměrná tvorba odpadu. Doma se inspirujeme zero-waste principy, kompostujeme, nosíme si vlastní látkové pytlíky na zeleninu a ovoce a nakupujeme bez obalů. Ve WUGI používáme ekologické a rozložitelné výplně, kompostovatelné izolepy a recyklujeme materiály, které k nám chodí v jiných balíčcích. Nákup plastových výplní a podobných materiálů by byl levnější, jak ty kompostovatelné, ale zanechávat bezohlednou stopu na životním prostředí nechceme. E-shop lze provozovat šetrně, ohleduplně a zodpovědně. Mrkněte na to, co a jak děláme.


Útulky, dočasky a úžasné farmy - pomozte nám je podpořit

Útulky, dočasky a úžasné farmy - pomozte nám je podpořit

Ve WUGI jsme pravý opak velké firmy. Dva sourozenci, jeden eshop, ale v domácnostech naší rodiny je tolik zvířat, že se jich nedopočítáme. Nedokážeme to přehlížet. Opuštěná zvířata, která skončila u nás doma 'jen dočasně', teď samozřejmě spávají v postelích. Rádi podpoříme projekty a zařízení, která smýšlejí o zvířatech podobně, a proto pravidelně přispíváme útulkům a farmám.