Sladká smetana a osvěžující lesní borůvky – to je krémová chuť Ajala čokolády Borůvka se smetanou. Nadchne každého, kdo má rád sladší a krémovější čokolády. Prémiové kakaové boby jsou jemně praženy, mlety žulovými kameny, temperovány a následně s láskou baleny.
Pouze opravdové suroviny, žádná aditiva.
Více
Jemná mléčná čokoláda s borůvkami
Osvěžující lesní borůvky ve spojení s BIO plnotučným mlékem z rakouských Alp přináší tato tabulka čokolády od Ajaly. Čokoláda, která obsahuje jen ty nejlepší suroviny, bez dochucovadel, palmového oleje a jiných aditiv. 57% obsah kakaového podílu potěší i gurmány, kteří preferují méně hořkou chuť kakaa.
Prémiové kakaové boby z Ugandy
Čokoláda je vyrobená z kakaových bobů pocházejících z deštného lesa Semuliki na západě Ugandy, jednoho z nejméně narušených ekosystémů v Africe. Společnost Latitude zde vykupuje prémiové BIO kakaové boby od přibližně 1000 drobných farmářů.
Latitude se snaží přinést chuť ugandského kakaa a zároveň zlepšit životní podmínky místních farmářů. Poskytuje jim finanční podporu, pojištění a školení typu ekologické zemědělství nebo finanční gramotnost. Díky aktivitám Latitude se daří chránit jedinečný ekosystém lesa Semuliki pro budoucí generace.
Největší výhody čokolády Borůvka se smetanou:
- krémová chuť,
- prémiové BIO kakaové boby,
- vyrobeno poctivě v Česku,
- jen opravdové suroviny.
Výběrové kakaové boby a poctivá chuť
V Ajale používají k výrobě čokolád pouze výběrové kakaové boby od menších pěstitelů z celého světa. Díky tomu podporují udržitelný způsob pěstování. V čokoládách vynikne nejen chuť kakaových bobů, ale zachová si i prospěšné látky. Proč se vyhnout alkalizaci kakaa jsme psali dříve. Díky poctivé výrobě a ruční práci vznikne lesklá křupavá tabulka čokolády, která chutná jinak než čokoláda ze supermarketu. Ajala čokoláda má rozmanitější tóny a bohatou chuť.
Složení Ajala Borůvky se smetanou
BIO kakaové boby, BIO sušená třtinová šťáva, BIO kakaové máslo, BIO sušené plnotučné mléko 15 %, lyofilizované borůvky 15 %
Obsah kakaového podílu: 45 %
Váha: 45 g
Může obsahovat stopy sušených skořápkových plodů.
Skladujte při pokojové teplotě do 25 °C.
Minimální doba trvanlivosti: nejméně 6 měsíců od dodání.
Výrobce: Ajala Chocolate; Masná 34, Brno 602 00; C 81801 vedená u Krajského soudu v Brně
Nebezpečí ukryté ve sladkostech
V současné legislativě je schváleno ,,bezpečné” množství přídatných látek, avšak jejich bezpečnost byla vždy zpochybňována. Zejména u dětí, u kterých je velmi těžké pohlídat doporučené množství a také je potřeba se vyhnout tak zvanému koktejlovému efektu. Pojďte se s námi podívat na nekvalitní složky cukrovinek, pod jakými názvy se skrývají a jak ovlivňují náš mikrobiom a jaké sladkosti naopak můžeme sobě i dětem dopřát.
Jak poznat kvalitní čokoládu
Čtete složení čokolády? Pokud ano, tak jste jistě nadšení, že daná čokoláda obsahuje jen hrstku surovin a ještě je za přijatelnou cenu. Jenže ono to není tak jednoduché. Víte co je to alkalizace kakaa a že přímo ovlivňuje (ne)kvalitu dané tabulky čokolády? V následujícím článku se podíváme na chemické úpravy kakaa a tím i nekvalitní druhy čokolád. Naučíme vás, jak si vybrat správnou čokoládu, která se může pyšnit označením superpotravina.
Zdravotní účinky čokolády (vědecky prokázáno!)
Neznám nikoho, kdo by ji nemiloval. S čokoládou je totiž hned hezčí den. A když si přečtete, kde všude může být čokoláda prospěšná, už si nikdy nebudete žádný čtvereček vyčítat. Prospěšné účinky čokokolády, které se v článku dozvíte, se týkají čokolády kvalitní. Která je bez přidaných látek (hlavně emulgátorů), doslazovaná přírodním cukrem (třeba panelou - sušenou třtinovou šťávou) a s obsahem kakaa alespoň 70 %. To naštěstí splňuje Ajala, která se pyšní označením druhá nejlepší čokokoláda na světě (a 1. u nás! Přímo z Brna!). S čím nám čokoláda pomáhá?