Vločky maldonské soli ve spojení s krémovou chutí Ajala čokolády vám přinese nevšední zážitek. Sametově jemná chuť vás okouzlí a zanechá vám v ústech příjemný pocit. Sladko-slaná kombinace vám může připomínat svojí chutí karamelky.
Pouze skutečné suroviny, bez dochucovadel. Více
Jemná mléčná čokoláda se solí
Výběrové kakaové boby prémiové kvality, BIO plnotučné mléko z rakouských Alp a špetka soli Maldon spojili v Ajale a vytvořili dokonalou tabulku čokolády. Zajímavá sladko-slaná chuť této nevšední krémové čokolády vám může připomínat karamelky. Příjemně se vám rozpustí na jazyku a přenese vás daleko od všedního shonu.
Prémiové kakaové boby z Ugandy
Čokoláda se vyrábí z kakaových bobů pocházejících z deštného lesa Semuliki na západě Ugandy, jednoho z nejméně narušených ekosystémů v Africe. Společnost Latitude zde nakupuje prémiové BIO kakaové boby zhruba od 1000 menších farmářů.
Latitude se snaží nejen přinést chuť výjimečného ugandského kakaa, ale také zlepšit životní podmínky místních farmářů. Poskytuje jim finanční podporu, pojištění a školení v oblastech jako je ekologické zemědělství nebo finanční gramotnost. Díky aktivitám Latitude se daří chránit jedinečný ekosystém lesa Semuliki pro budoucí generace.
Největší výhody čokolády Borůvka se smetanou:
- sladko-slaná chuť,
- výběrové BIO kakaové boby,
- vyrobeno ručně v Česku,
- bez nejrůznějších dochucovadel.
Skutečná chuť kakaových bobů
V Ajale používají k výrobě čokolád pouze výběrové kakaové boby od menších pěstitelů z celého světa, což podporuje udržitelné pěstování. Vyniká nejen chuť kakaových bobů, ale také se zachovávají prospěšné látky. Alkalizaci kakaa se vyhýbají, aby zachovali přirozené vlastnosti bobů. Poctivá výroba a ruční práce vytváří lesklé, křupavé tabulky čokolády, které chutnají jinak než běžná supermarketová čokoláda. Ajala čokolády nabízí rozmanitější tóny a bohatou chuť.
Složení Mléčné čokolády se solí
BIO sušená třtinová šťáva, BIO kakaové boby, BIO kakaové máslo, BIO sušené plnotučné mléko 23 %, uzená mořská sůl 1 %
Obsah kakaového podílu: 46 %
Váha: 45 g
Může obsahovat stopy sušených skořápkových plodů.
Skladujte při pokojové teplotě do 25 °C.
Minimální doba trvanlivosti: nejméně 6 měsíců od dodání.
Výrobce: Ajala Chocolate; Masná 34, Brno 602 00; C 81801 vedená u Krajského soudu v Brně
Nebezpečí ukryté ve sladkostech
V současné legislativě je schváleno ,,bezpečné” množství přídatných látek, avšak jejich bezpečnost byla vždy zpochybňována. Zejména u dětí, u kterých je velmi těžké pohlídat doporučené množství a také je potřeba se vyhnout tak zvanému koktejlovému efektu. Pojďte se s námi podívat na nekvalitní složky cukrovinek, pod jakými názvy se skrývají a jak ovlivňují náš mikrobiom a jaké sladkosti naopak můžeme sobě i dětem dopřát.
Jak poznat kvalitní čokoládu
Čtete složení čokolády? Pokud ano, tak jste jistě nadšení, že daná čokoláda obsahuje jen hrstku surovin a ještě je za přijatelnou cenu. Jenže ono to není tak jednoduché. Víte co je to alkalizace kakaa a že přímo ovlivňuje (ne)kvalitu dané tabulky čokolády? V následujícím článku se podíváme na chemické úpravy kakaa a tím i nekvalitní druhy čokolád. Naučíme vás, jak si vybrat správnou čokoládu, která se může pyšnit označením superpotravina.
Zdravotní účinky čokolády (vědecky prokázáno!)
Neznám nikoho, kdo by ji nemiloval. S čokoládou je totiž hned hezčí den. A když si přečtete, kde všude může být čokoláda prospěšná, už si nikdy nebudete žádný čtvereček vyčítat. Prospěšné účinky čokokolády, které se v článku dozvíte, se týkají čokolády kvalitní. Která je bez přidaných látek (hlavně emulgátorů), doslazovaná přírodním cukrem (třeba panelou - sušenou třtinovou šťávou) a s obsahem kakaa alespoň 70 %. To naštěstí splňuje Ajala, která se pyšní označením druhá nejlepší čokokoláda na světě (a 1. u nás! Přímo z Brna!). S čím nám čokoláda pomáhá?