Luxusní osvěžení do horkých letních dnů – to je limitovaná čokoláda Jahoda od Ajaly. Dokonalé spojení kokosového mléka, jahod a kešu ořechů je to, co potřebujete. Představte si smetanový nanuk s jahodami, tak přesně chutná tato tabulka čokolády.
100% poctivé suroviny a žádné chemické látky.
Více
Letní jahodová čokoláda Ajala
Když se řekne léto, tak si v Ajala představí vůni čerstvých jahod ze zahrádky a prázdniny u babičky. Proto při výrobě této letní limitky byly použity právě jahody. Jsou doplněny BIO kokosovým mlékem a kešu ořechy, aby byla čokoláda dokonale krémová. Díky mrazem sušeným jahodám je čokoláda lehce nakyslá a zajistí vám kousek léta, ať jste kdekoliv.
Blend prémiových kakaových bobů
Základem této tabulky čokolády jsou výběrové boby z ostrova Haiti, z Nikaragui a z deštného lesa Semuliki z Ugandy. Všechny druhy kakaových bobů pochází z jednoho regionu, což znamená, že se pyšní označením single origin. Kakaové boby jsou smíchány tak, aby tvořily dokonalou harmonickou chuť.
Největší výhody čokolády Borůvka se smetanou:
- limitovaná edice čokolády,
- výběrové kakaové boby,
- zodpovědný výběr surovin,
- férový přístup k farmářům.
Kvalitní suroviny a poctivá výroba
Při výrobě kvalitní čokolády jsou nejdůležitější poctivé suroviny. V Ajala proto používají pouze výběrové kakaové boby od menších pěstitelů z celého světa. Jejich chuť vynikne díky kakaovému máslu a sušené třtinové šťávě. Žádná alkalizace kakaa nebo nežádoucí dochucovadla. Kakaové boby jsou jemně praženy, aby si zachovaly co nejvíce prospěšných látek, mlety žulovými kameny a temperovány. Čokolády jsou poté ochuceny dalšími kvalitními surovinami a s láskou baleny.
Složení Jahodové čokolády
BIO kakaové boby, BIO sušená třtinová šťáva, BIO kakaové máslo, lyofilizované jahody (13 %), kešu ořechy, BIO sušené kokosové mléko
Obsah kakaového podílu: 49 %
Váha: 45 g
Může obsahovat stopy sušených skořápkových plodů.
Skladujte při pokojové teplotě do 25 °C.
Minimální doba trvanlivosti: nejméně 6 měsíců od dodání.
Výrobce: Ajala Chocolate; Masná 34, Brno 602 00; C 81801 vedená u Krajského soudu v Brně
Nebezpečí ukryté ve sladkostech
V současné legislativě je schváleno ,,bezpečné” množství přídatných látek, avšak jejich bezpečnost byla vždy zpochybňována. Zejména u dětí, u kterých je velmi těžké pohlídat doporučené množství a také je potřeba se vyhnout tak zvanému koktejlovému efektu. Pojďte se s námi podívat na nekvalitní složky cukrovinek, pod jakými názvy se skrývají a jak ovlivňují náš mikrobiom a jaké sladkosti naopak můžeme sobě i dětem dopřát.
Jak poznat kvalitní čokoládu
Čtete složení čokolády? Pokud ano, tak jste jistě nadšení, že daná čokoláda obsahuje jen hrstku surovin a ještě je za přijatelnou cenu. Jenže ono to není tak jednoduché. Víte co je to alkalizace kakaa a že přímo ovlivňuje (ne)kvalitu dané tabulky čokolády? V následujícím článku se podíváme na chemické úpravy kakaa a tím i nekvalitní druhy čokolád. Naučíme vás, jak si vybrat správnou čokoládu, která se může pyšnit označením superpotravina.
Zdravotní účinky čokolády (vědecky prokázáno!)
Neznám nikoho, kdo by ji nemiloval. S čokoládou je totiž hned hezčí den. A když si přečtete, kde všude může být čokoláda prospěšná, už si nikdy nebudete žádný čtvereček vyčítat. Prospěšné účinky čokokolády, které se v článku dozvíte, se týkají čokolády kvalitní. Která je bez přidaných látek (hlavně emulgátorů), doslazovaná přírodním cukrem (třeba panelou - sušenou třtinovou šťávou) a s obsahem kakaa alespoň 70 %. To naštěstí splňuje Ajala, která se pyšní označením druhá nejlepší čokokoláda na světě (a 1. u nás! Přímo z Brna!). S čím nám čokoláda pomáhá?