Tradiční chuť velikonočního mazance schovaná v malé tabulce čokolády. Karamelizované máslo tvoří společně s vanilkou a citronem nezaměnitelnou chuť. Každé sousto krémové čokolády navíc doplní křupavé plátky pražených mandlí a sladké rozinky.
Obsah kakaového podílu je 57 % a neobsahuje žádné přídatné látky.
Více
Tajná přísada čokolády Mazanec od Ajaly
Karamelizované máslo neboli beurre noisette, které je známé také pod anglickým názvem brown butter má výraznou oříškovou chuť. Této čokoládě proto propůjčilo nejen chuť, ale také vůni tradičního velikonočního mazance. K mazanci neodmyslitelně patří také pražené mandle a rozinky.
Speciální kakaové boby z Ekvádoru
Kakaové boby, které se pěstují na farmě Hacienda Limon v Ekvádoru mají úžasnou smetanovo-oříškovou chuť. Patří k velmi vzácné odrůdě National (Arriba) a v současnosti jsou jedny z nejvyhledávanějších kakaových bobů na světě. Jejich chuť krásně doplňuje karamelizované máslo, citron a vanilka.
Ajala čokolády a jejich vysoká kvalita
Čokolády jsou slazeny BIO třtinovou šťávou a ochucené pouze kvalitními surovinami jako bylinky, ovoce a další. A neobsahují žádné přídatné látky. Kakaové boby se šetrně praží, poté se melou žulovými kameny, jemně temperují při nízké teplotě. Všechny tabulky jsou s láskou baleny.
Hlavní výhody Ajala čokolád:
- vyrobeny v ČR,
- bez obsahu palmového tuku a lecitinů,
- čokolády Bean To Bar,
- vyrobené pouze z eticky nakoupených surovin,
- je veganská.
Složení: kakaové boby, BIO sušená třtinová šťáva, BIO kakaové máslo, beurre noisette (karamelizované kravské máslo), bio lahůdkové droždí, vanilka, sůl, bio esenciální olej z citronu, bio pražené mandle, sušené rozinky
Obsah kakaového podílu: 57 %
Váha: 45 g
Může obsahovat stopy sušených skořápkových plodů.
Skladujte při pokojové teplotě do 25 °C.
Minimální doba trvanlivosti: 3/25 či delší
Výrobce: Ajala Chocolate; Masná 34, Brno 602 00; C 81801 vedená u Krajského soudu v Brně
Jak poznat kvalitní čokoládu
Čtete složení čokolády? Pokud ano, tak jste jistě nadšení, že daná čokoláda obsahuje jen hrstku surovin a ještě je za přijatelnou cenu. Jenže ono to není tak jednoduché. Víte co je to alkalizace kakaa a že přímo ovlivňuje (ne)kvalitu dané tabulky čokolády? V následujícím článku se podíváme na chemické úpravy kakaa a tím i nekvalitní druhy čokolád. Naučíme vás, jak si vybrat správnou čokoládu, která se může pyšnit označením superpotravina.
Zdravotní účinky čokolády (vědecky prokázáno!)
Neznám nikoho, kdo by ji nemiloval. S čokoládou je totiž hned hezčí den. A když si přečtete, kde všude může být čokoláda prospěšná, už si nikdy nebudete žádný čtvereček vyčítat. Prospěšné účinky čokokolády, které se v článku dozvíte, se týkají čokolády kvalitní. Která je bez přidaných látek (hlavně emulgátorů), doslazovaná přírodním cukrem (třeba panelou - sušenou třtinovou šťávou) a s obsahem kakaa alespoň 70 %. To naštěstí splňuje Ajala, která se pyšní označením druhá nejlepší čokokoláda na světě (a 1. u nás! Přímo z Brna!). S čím nám čokoláda pomáhá?