Bezkonkurenční spojení smetany a kakaa v podobě jemného pohlazení. Tato mléčná čokoláda je vyrobená z výběrových kakaových bobů, slazená je sušenou třtinovou šťávou a její jemnost podtrhne BIO plnotučné mléko z rakouských Alp. Díky tomu se vám krásně rozplyne na jazyku.
100 % lásky a 57 % obsah kakaa, bez lecitinů a jiných přídatných látek.
Více
Jemná mléčná čokoláda
Bohatá smetanová chuť a super krémová konzistence – to vše vám nabízí tato tabulka čokolády. Zároveň v této tabulce ucítíte i chuť kakaových bobů, protože se řadí mezi ty nejlepší na světě. Krémovou chuť krásně doplňuje BIO mléko z rakouských Alp.
Kvalita kakaových bobů
Čokoláda je vyrobená z kakaových bobů, které pochází z deštného lesa Semuliki ležící na západě Ugandy. Jedná se o území, které patří mezi nejméně narušené ekosystémy v Africe. Společnost Lattitude tady vykupuje prémiové kakaové boby v BIO kvalitě od zhruba 1000 drobných farmářů.
Společnost byla založena v roce 2016 a od této doby se snaží zprostředkovat chuť ugandského kakaa a zároveň zlepšit i kvalitu životů místních farmářů. Lattitude poskytuje farmářům finanční podporu, pojištění, ale i nejrůznější školení jako ekologické zemědělství nebo například i finanční gramotnost. Díky činnosti Lattitude se daří zachovat jedinečný ekosystém lesa Semuliki pro další generace.
Největší výhody Ajala čokolády:
- výběrové kakaové boby v BIO kvalitě,
- vyrobeno poctivě v České Republice,
- férový přístup k farmářům,
- zodpovědný výběr surovin.
Ajala čokolády to je česká výroba bez chemie
Veškerá výroba probíhá v Brně nebo Velké Bíteši. Čokoláda se vyrábí přímo z kvalitních kakaových bobů a stojí za ní mnoho ruční práce. V tabulkách ani jiných výrobcích nenajdete žádná aditiva jako sójový lecitin, aromata nebo konzervační látky. Stejně tak v Ajale nepoužívají palmový olej, čokoládu tvoří pouze kakaové boby a kakaové máslo.
Jedinečná chuť čokolád Ajala
Čokolády Ajala chutnají jinak než běžně dostupné čokolády z obchodu. Mají rozmanité bohaté tóny, které navnadí vaše chuťové pohárky. Jsou příjemně sladké, takže neucítíte v ústech pouze sladkost, ale všechny rafinované suroviny, které daná tabulka obsahuje.
Složení 57% mléčné čokolády
BIO kakaové boby, BIO sušená třtinová šťáva, BIO kakaové máslo, BIO sušené plnotučné mléko 18 %
Obsah kakaového podílu: 57 %
Váha: 45 g
Může obsahovat stopy sušených skořápkových plodů.
Skladujte při pokojové teplotě do 25 °C.
Minimální doba trvanlivosti: nejméně 6 měsíců od dodání.
Výrobce: Ajala Chocolate; Masná 34, Brno 602 00; C 81801 vedená u Krajského soudu v Brně
Jak poznat kvalitní čokoládu
Čtete složení čokolády? Pokud ano, tak jste jistě nadšení, že daná čokoláda obsahuje jen hrstku surovin a ještě je za přijatelnou cenu. Jenže ono to není tak jednoduché. Víte co je to alkalizace kakaa a že přímo ovlivňuje (ne)kvalitu dané tabulky čokolády? V následujícím článku se podíváme na chemické úpravy kakaa a tím i nekvalitní druhy čokolád. Naučíme vás, jak si vybrat správnou čokoládu, která se může pyšnit označením superpotravina.
Nebezpečí ukryté ve sladkostech
V současné legislativě je schváleno ,,bezpečné” množství přídatných látek, avšak jejich bezpečnost byla vždy zpochybňována. Zejména u dětí, u kterých je velmi těžké pohlídat doporučené množství a také je potřeba se vyhnout tak zvanému koktejlovému efektu. Pojďte se s námi podívat na nekvalitní složky cukrovinek, pod jakými názvy se skrývají a jak ovlivňují náš mikrobiom a jaké sladkosti naopak můžeme sobě i dětem dopřát.
Zdravotní účinky čokolády (vědecky prokázáno!)
Neznám nikoho, kdo by ji nemiloval. S čokoládou je totiž hned hezčí den. A když si přečtete, kde všude může být čokoláda prospěšná, už si nikdy nebudete žádný čtvereček vyčítat. Prospěšné účinky čokokolády, které se v článku dozvíte, se týkají čokolády kvalitní. Která je bez přidaných látek (hlavně emulgátorů), doslazovaná přírodním cukrem (třeba panelou - sušenou třtinovou šťávou) a s obsahem kakaa alespoň 70 %. To naštěstí splňuje Ajala, která se pyšní označením druhá nejlepší čokokoláda na světě (a 1. u nás! Přímo z Brna!). S čím nám čokoláda pomáhá?