Plátky sušeného manga v křupavé krustě té nejlepší BIO čokolády. Mango pochází z Thajska a jedná se o odrůdu Kaew Kamin, čokoláda má 63% podíl kakaových bobů, které byly vypěstovány v Ugandě.
Bez barviv a konzervantů. Svěží chuť a poctivé ingredience. Více
Kvalitní mango v exkluzivní čokoládě
Na první pohled vám toto tropické překvapení v luxusní křupavé čokoládě může připomínat kočičí jazýčky. Chutí a svojí kvalitou už nikoliv. Spojení 63% čokolády z Ugandy a celých kousků sladkého sušeného manga je jednoduše geniální kombinací. Kromě vynikající chuti čerpáte i další benefity tohoto křupavého snacku. Mango je totiž bohatým zdrojem vlákniny, což podporuje zdravé trávení. Je také zdrojem důležitých vitamínů jako vitamin C a A a minerálů jako vápník, hořčík, fosfor a draslík.
Mango odrůdy Kaew Kamin
Toto mango pochází z rodinné farmy z Thajska z oblasti Phetchaburi. Mango zda pěstují po několik generací a kladou velký důraz na udržitelnost zemědělství a tradiční metody pěstování. Manga jsou sbírána ručně v nejoptimálnější zralosti, aby měla co nejlepší chuť. Po sklizni se třídí a vybírají se pouze ty nejkvalitnější. Tato odrůda Kaew Kamin má velmi sladkou chuť, sytě žlutou barvu a výraznou vůni. Má také pevnou strukturu, což umožňuje snadné sušení. A právě proto má mango i po zpracování intenzivní chuť.
Kakaové boby s jasným původem
Kakaové boby pocházejí z deštného lesa Semuliki na západě Ugandy, který patří mezi nejstarší a nejméně dotčené ekosystémy v Africe. Společnost Lattitude odkupuje organické kakaové boby prémiové kvality od malých farmářů a následně je zpracovává. Jejich cílem je přinést chuť ugandského kakaa do celého světa, zatímco zlepšují místní podmínky. Podporují farmáře školeními, finanční pomocí a pojištěním. Společnost má certifikaci B Corporation, která zaručuje nejvyšší standardy v oblasti sociální a environmentální udržitelnosti.
Největší výhody Manga v čokoládě:
- křupavá čokoláda s překvapením,
- znáte původ i odrůdu kakaových bobů,
- vyrobeno v Česku bez palmového tuku a aditiv,
- exkluzivní odrůda manga.
Na čem si v Ajala zakládají?
Výběrové kakaové boby, poctivá výroba a nejlepší možný chuťový zážitek. Tak se dá popsat to, co stojí za každým produktem od značky Ajala. Základem jsou pro ně ty nejkvalitnější suroviny, které poctivě a šetrně zpracovávají. Nevystavují například kakaové boby zbytečně vysokým teplotám a díky tomu, si zachovávají zdraví prospěšné látky. Jejich čokoláda chutná jinak než konvenční čokolády z obchodu. Výběrové kakaové boby nabízí rozmanité bohaté tóny, které potěší vaše smysly. A právě proto jsou jejich produkty součástí naší nabídky. Byla to totiž láska na první ochutnání.
Složení Manga v čokoládě
Sušené mango 61 %, BIO čokoláda 63% (bio kakaové boby, bio sušená třtinová šťáva, bio kakaové máslo).
Obsah kakaového podílu: 63 %
Váha: 150 g
Může obsahovat stopy sušených skořápkových plodů.
Skladujte při pokojové teplotě do 25 °C.
Minimální doba trvanlivosti: nejméně 6 měsíců od dodání.
Výrobce: Ajala Chocolate; Masná 34, Brno 602 00; C 81801 vedená u Krajského soudu v Brně
Jak poznat kvalitní čokoládu
Čtete složení čokolády? Pokud ano, tak jste jistě nadšení, že daná čokoláda obsahuje jen hrstku surovin a ještě je za přijatelnou cenu. Jenže ono to není tak jednoduché. Víte co je to alkalizace kakaa a že přímo ovlivňuje (ne)kvalitu dané tabulky čokolády? V následujícím článku se podíváme na chemické úpravy kakaa a tím i nekvalitní druhy čokolád. Naučíme vás, jak si vybrat správnou čokoládu, která se může pyšnit označením superpotravina.
Nebezpečí ukryté ve sladkostech
V současné legislativě je schváleno ,,bezpečné” množství přídatných látek, avšak jejich bezpečnost byla vždy zpochybňována. Zejména u dětí, u kterých je velmi těžké pohlídat doporučené množství a také je potřeba se vyhnout tak zvanému koktejlovému efektu. Pojďte se s námi podívat na nekvalitní složky cukrovinek, pod jakými názvy se skrývají a jak ovlivňují náš mikrobiom a jaké sladkosti naopak můžeme sobě i dětem dopřát.