Nalaďte se na Vánoce s tímto tekutým štěstím. Vánoční Elixír od Ajaly z BIO čokolády vám vykouzlí pohodu, pozvedne ducha, dodá klid a navodí blaho v puse. Přidejte vodu nebo (rostlinné) mléko a vychutnejte si opravdovou horkou čokoládou. Voní po čerstvě napečených perníčkách a chutná jako pravé Vánoce.
Čokoláda je bean to bar a vegan, produkována s úctou k přírodě i k samotným farmářům, kteří dostávají férově zaplaceno.
Více
Vánoční Elixír v sobě skrývá hodně
Blaho v puse, parťák na válení k pohádkám, královské pohoštění pro návštěvy to je Vánoční Elixír z BIO čokolády a koření. Krásně vás povzbudí, navodí pohodu, štěstí a pozvedne náladu díky čokoládě, která je bohatá na prospěšné látky. Voní po čerstvě napečených perníčcích a chutná jako pravé Vánoce.
Není čokoláda jako čokoláda
Ajala čokoláda není chemicky upravována (žádná alkalizace) a tak je skutečnou superpotravinou bohatou na antioxidanty a jiné prospěšné látky.
Hlavní benefity Vánočního Elixíru:
- pečlivě vybrané kakaové boby,
- bean to bar,
- kakaové boby v BIO kvalitě,
- vegan,
- férová k planetě i farmářům,
- plná živin, prospěšných látek a pravé chuti.
Příprava Vánočního Elixíru
Připravujte s vodou jako kdysi dávno staří Mayové. Použijte poměr 1:2 (1 díl čokolády, 2 díly vody). Pokud máte raději chuťově jemnější horkou čokoládu, místo vody použijte živočišné nebo rostlinné mléko.
Složení Vánočního Elixíru
Váha: 250 g
Kefírová rychlovka do skleničky
Ingredience navrstvěte do skleniček, dejte pár hodin k ,,ledu” a je hotovo. Tak jednoduchý je tento recept na kefírový dezert do skleničky. Je nepečený, takže nepřijde o jedinou hodnou bakterii. Potěšíte svá střeva a každý, kdo ochutná, bude prahnout po receptu. A pokud máte trochu času navíc, upečte si domácí špaldové piškoty.
Nebezpečí ukryté ve sladkostech
V současné legislativě je schváleno ,,bezpečné” množství přídatných látek, avšak jejich bezpečnost byla vždy zpochybňována. Zejména u dětí, u kterých je velmi těžké pohlídat doporučené množství a také je potřeba se vyhnout tak zvanému koktejlovému efektu. Pojďte se s námi podívat na nekvalitní složky cukrovinek, pod jakými názvy se skrývají a jak ovlivňují náš mikrobiom a jaké sladkosti naopak můžeme sobě i dětem dopřát.
Jak poznat kvalitní čokoládu
Čtete složení čokolády? Pokud ano, tak jste jistě nadšení, že daná čokoláda obsahuje jen hrstku surovin a ještě je za přijatelnou cenu. Jenže ono to není tak jednoduché. Víte co je to alkalizace kakaa a že přímo ovlivňuje (ne)kvalitu dané tabulky čokolády? V následujícím článku se podíváme na chemické úpravy kakaa a tím i nekvalitní druhy čokolád. Naučíme vás, jak si vybrat správnou čokoládu, která se může pyšnit označením superpotravina.