Chcete si doma připravit svoji horkou čokoládu, posypat si vaši oblíbenou kaši, ozdobit dezert nebo ji rozpustit na lívance? Tyto čokoládové hoblinky budu jasná volba. Žádné zbytečné strouhání, velmi jednoduché použití. Může být i jako zdravá alternativa k čokoládě na vaření. Žádný sójový lecitin, emulgátory, umělá sladidla či cokoliv dalšího. Pouze čisté složení BIO kakaových bobů, třtinové šťávy a kakaového másla.
Veganská, bez palmového oleje a bez lepku.
Více
BIO Horká tmavá čokoláda 70 %, Šufan 500 g
Žádné kompromisy ve složení, čokoláda ve své nejčistší podobě, bohatá chuť i lahodná vůně – to je Šufan čokoláda. Jednoho čokoholika tato čokoláda nenechá klidným. Nechte se unést lahodnou chutí té nejkvalitnější čokolády.
Poctivá výroba čokolády v Šufanu
Čokoládu si v Šufanu vyrábějí hezky od píky. Jedná se o metodu bean to bar, což znamená od bobu až po tabulku. Používají pečlivě vybrané kakaové boby, které se nejprve šetrně praží, poté melou, nechávají se zrát, temperují a nakonec se odlévají do tabulek. Dokonalá chuť je důkazem toho, že všechna tato dřina za to stojí.
Šetrné pražení, mletí i temperování čokolády
Výroba čokolády začíná výběrem kakaových bobů, které se nejprve zbaví slupek, nadrtí a poté šetrně praží. Tím si právě zachovají nejvíce živin. Pražené kakaové boby se poté melou žulovými kameny v melanžéru 4 dny a mění se na kakaovou hmotu. V této fázi se přidávají do čokolády ostatní ingredience jako BIO sušená třtinová šťáva pro oslazení a BIO kakaové máslo, které zajistí jemnou konzistenci. Hotová čokoláda se musí ještě temperovat, což znamená, že se nejprve zahřívá, aby se roztopily krystaly kakaového másla a poté se prudce zchladí. Čokoláda se ještě jednou zahřeje, ale zchladí se už jen na pokojovou teplotu. Tím získá čokoláda křupavost a lesk. Poslední krok je odlití čokolády do formy na tabulky.
Hlavní přednosti Šufan čokolád:
- metoda bean to bar,
- jen ty nejlepší kakaové boby,
- ruční práce,
- naprosto čisté složení.
Tmavou čokoládu můžete použít
- Jako horkou tmavou čokoládu – 35 g čokolády zalijte horkým mlékem a rozmíchejte dohladka.
- Posypat si s ní vaši oblíbenou kaši, vafle nebo dezert.
- Jako polevu na koláče a buchty. Tekutější poleva: rozmíchejte 50 g čokolády a 50 g horké smetany ke šlehání. Hustější poleva: rozmíchejte 50 g čokolády a 50 g rozehřátého másla nebo kokosového oleje.
- Vyrobit si z ní pralinky, vlastní tabulku čokolády nebo použít do krému, zmrzliny či pudinku.
Kvalita kakaových bobů
Česká firma Šufan si uvědomuje, že kvalita surovin je na prvním místě. Proto se rozhodla do svých výrobků používat čokoládu z těch nejkvalitnějších BIO kakaových bobů. A následně si čokoládu sami vyrábí. V Šufanově čokoládě najdete pouze výraznou chuť kakaových bobů bez palmového oleje, aromat či lecitinu.
Složení:
BIO kakaové boby, BIO sušená třtinová šťáva, BIO kakaové máslo
Energetická hodnota ve 100 g výrobku:
2318,8 kJ/552,3 kcal
Nutriční hodnoty ve 100 g výrobku:
- bílkoviny: 8 g
- sacharidy: 48 g (z toho cukry: 29,2 g)
- tuky: 35,4 g (z toho nasycené mastné kyseliny 13,1 g)
- vláknina: 6,6 g
- sůl: 0,1 g
Alergeny:
Může obsahovat stopy arašídů sezamu a ostatních skořápkových plodů.
Minimální doba trvanlivosti: nejméně 6 měsíců od dodání zboží
Výrobce: Šufan s.r.o., Pekařská 21, Olomouc 779 00, Česká republika; IČ: 03342247
BIO | CZ-BIO-003 |
---|
BIO | CZ-BIO-003 |
---|
8 důvodů, proč začít s ořechovými másly
Propadli jsme jim. Propadnout zdravé věci ale vidíme jako výhodu. Budování svalů, nervy v bavlnce, zdravé srdce a cévy, krásná pokožka, spousta hořčíku, vitamínů B a zdravých tuků. To je jen začátek kouzla ořechových másel. Objevíte s námi víc?
OvernightOats - zdravá nutellová s malinami a kešu
Zdravá nutellová? No jasně. Stačí místo palmového oleje a cukru (z čehož se skládá nutella) použít opravdové suroviny - tedy lískový ořech a 70 % čokoládu, jak to udělal Šufánek. Tahle zdravá nutella je lahodná, poctivá a než ji zblajznete na posezení, zkuste ji v téhle malinové kaši. Probiotická, fermentovaná přes noc.
6 kroků pro zdravá střeva
O důležitosti zdraví střev a mikrobiomu píšeme stále a má to svůj důvod. Aneb nejsme to, co jíme, ale to, co jsme schopni absorbovat a následně využít. Do těla se musí vstřebat důležité látky, avšak nesmí ze střeva do krve prostupovat potenciálně nebezpečné či pro tělo neznámé (Více v článku Co je syndrom zvýšené propustnosti střev (leaky gut)?). A z toho důvodu potřebujeme zdravou střevní sliznici a správné mikrobiální složení (zdravý mikrobiom). Dobré bakterie jsou takoví bodyguardi, kteří nás chrání před útokem škodlivých patogenů, brání rozmnožení cukru-chtivých kvasinek v našem střevě a trénují náš imunitní systém – ten díky tomu ví, na co útočit (patogeny, toxiny) a na co ne (aby nevznikaly potravinové alergie). Zde přinášíme 6 kroků, co můžete pro zdraví svých střev udělat!