Mrazem sušené (lyofilizované) borůvky

Borůvky, ty malé fialové zázraky. Jsou silnými antioxidanty, obsahují spoustu vysoké množství živin - minerálů a vitamínů s naprostým minimem sacharidů, proto patří k oblíbenému ovoci i při nízkosacharidových dietách. Jsou bohaté na vitamíny skupiny B, provitamín A, vitamin E, železo, meď, zinek, hořčík, draslík a vitamín C. Obsahují vysoké množství prebiotické vlákniny, která krmí náš střevní mikrobiom. Najdeme v nich fytoživiny zvané stilbeny, které se chovají stejně jako známější resveratrol, který je dobře znám pro své pozitivní účinky na náš organismus. Tmavou barvu jim dodávají přírodní látky zvané antokyany, které kromě toho, že krásně barví jazyk, jsou výživou pro naše oči.

Díky šetrnému usušení mrazem v borůvkách zůstává vše důležité a zachovávají si 90 % svých vlastností. Nejradši je přidáváme do vodního a mléčného kefíru, super smoothies a fermentovaných ovesných kaších.
Více >>

Výrobce: NATU

109 Kč s DPH

Skladem
ks

Mrazem sušené (lyofilizované) borůvky

Mrazem sušené (lyofilizované) borůvky

Borůvky, ty malé fialové zázraky. Jsou silnými antioxidanty, obsahují spoustu vysoké množství živin - minerálů a vitamínů s naprostým minimem sacharidů, proto patří k oblíbenému ovoci i při nízkosacharidových dietách. Jsou bohaté na vitamíny skupiny B, provitamín A, vitamin E, železo, meď, zinek, hořčík, draslík a vitamín C. Obsahují vysoké množství prebiotické vlákniny, která krmí náš střevní mikrobiom. Najdeme v nich fytoživiny zvané stilbeny, které se chovají stejně jako známější resveratrol, který je dobře znám pro své pozitivní účinky na náš organismus. Tmavou barvu jim dodávají přírodní látky zvané antokyany, které kromě toho, že krásně barví jazyk, jsou výživou pro naše oči. 

Díky šetrnému usušení mrazem v borůvkách zůstává vše důležité a zachovávají si 90 % svých vlastností. Nejradši je přidáváme do vodního a mléčného kefíru, super smoothies a fermentovaných ovesných kaších.

Borůvky:

  • jsou silné antioxidanty
  • obsahují prebiotickou vlákninu, která krmí náš střevní mikrobiom
  • mají vysoké množství vitamínu (skupiny B, C, E, provitamin A) a minerálů (železo, hořčík, draslík, měď a další)
  • obsahují minimum sacharidů a jsou vhodné i při nízkosacharidových dietách
  • jsou důležitou součástí zdravého jídelníčku

Složení: 100 % mrazem sušené borůvky celé

Použití: Můžete konzumovat přímo. Přidáváme do domácích kefírů, smoothie, kaší přes noc nebo třeba chia pudingů. Jsou krásné na zdobení dezertů. 

Hmotnost: 45 g

Nutriční hodnoty ve 100 g:
Energetická hodnota 1558 kJ / 369 kcal
Tuky 2,1 g - z toho nasycené mastné kyseliny 0,2 g
Sacharidy 76 g - z toho cukry 62 g
Bílkoviny 4,6 g
Vláknina 15 g
Sůl 0,02 g

Země původu ovoce: Kanada.
Minimální trvanlivost: 9 a více měsíců od dodání. Skladujte v suchu do 25°C.

Výrobce: NATU s.r.o., Žatecká 41, Staré město, 110 00 Praha 1, Česká republika IČ: 05669561

Lyofilizované ovoce: mrazivá dobrota pro zdraví

Lyofilizované ovoce: mrazivá dobrota pro zdraví

Zamilovali jsme se do mrazem sušeného ovoce. Krásně vypadá, vodní a chutná jako čerstvé. Zachovalo si většinu svých vitamínů a minerálů. Na co jsou dobré takové jahody? S čím pomáhají borůvky a s čím moruše? A které ovoce podpoří zdravé opalování? To se dozvíte v tomto článku.

Kontaktujte nás!