Chocolates Solé 100% čokoláda BIO 100 g
Chocolates Solé 100% čokoláda BIO 100 g
100% čokoláda v BIO kvalitě pro pravé fajnšmekry. Superpotravina ve své nejluxusnější podobě. Intenzivní chuť i vůně karibských kakaových bobů. Bez jakýchkoliv emulgátorů.
Čokoláda nese označení Fair Trade.
Více
99 Kč
100% čokoláda v BIO kvalitě pro pravé fajnšmekry. Superpotravina ve své nejluxusnější podobě. Intenzivní chuť i vůně karibských kakaových bobů. Bez jakýchkoliv emulgátorů.
Čokoláda nese označení Fair Trade.
Více
100% čokoláda od Chocolates Solé
Špičkové karibské kakaové boby slazeny přírodním třtinovým cukrem zajistí dokonalý zážitek. Čokoláda je vyrobena z BIO surovin a neobsahuje žádné nežádoucí látky. Výrazná chuť v té nejčistší podobě.
Označení Fair Trade čokolád
Hlavní cíl Fair Trade je především spravedlivý obchod. Fair Trade řeší i otrockou a dětskou práci, kterou zakazuje. V organizaci usilují, jak o stabilní ceny, tak i o ochranu před nestabilním trhem. Poskytují finanční prostředky pro rozvoj farem a podporují i malé producenty. Zákazníci svojí koupí podpořili etický obchod.
Hlavní benefity této 100% čokolády:
- Fair Trade – spravedlivý obchod,
- pouze čistá chuť kakaa,
- BIO kakaové boby z Dominikánské Republiky,
- bez nežádoucích látek.
Složení
kakao (100 %)
Váha: 100 g
Energetická hodnota |
590 kcal (2.470 kJ) |
||
Tuky |
53 g |
||
z toho nasycené mastné kyseliny |
33,5 g |
||
Sacharidy celkem |
7 g |
||
z toho cukry |
0,9 g |
||
Vláknina |
24 g |
||
Bílkoviny |
11,8 g |
||
Sůl |
0,01 g |
CZ-BIO-002.
Skladujte na tmavém místě při pokojové teplotě do 25 °C.
Minimální doba trvanlivosti: nejméně 1 rok od dodání
Výrobce: Chocolates Solé S.A.
BIO | CZ-BIO-003 |
---|
Jak poznat kvalitní čokoládu
Čtete složení čokolády? Pokud ano, tak jste jistě nadšení, že daná čokoláda obsahuje jen hrstku surovin a ještě je za přijatelnou cenu. Jenže ono to není tak jednoduché. Víte co je to alkalizace kakaa a že přímo ovlivňuje (ne)kvalitu dané tabulky čokolády? V následujícím článku se podíváme na chemické úpravy kakaa a tím i nekvalitní druhy čokolád. Naučíme vás, jak si vybrat správnou čokoládu, která se může pyšnit označením superpotravina.
Zdravotní účinky čokolády (vědecky prokázáno!)
Neznám nikoho, kdo by ji nemiloval. S čokoládou je totiž hned hezčí den. A když si přečtete, kde všude může být čokoláda prospěšná, už si nikdy nebudete žádný čtvereček vyčítat. Prospěšné účinky čokokolády, které se v článku dozvíte, se týkají čokolády kvalitní. Která je bez přidaných látek (hlavně emulgátorů), doslazovaná přírodním cukrem (třeba panelou - sušenou třtinovou šťávou) a s obsahem kakaa alespoň 70 %. To naštěstí splňuje Ajala, která se pyšní označením druhá nejlepší čokokoláda na světě (a 1. u nás! Přímo z Brna!). S čím nám čokoláda pomáhá?