Chocolates Solé 73% čokoláda s chili BIO 100 g
Chocolates Solé 73% čokoláda s chili BIO 100 g
Spojení tradice a kvality, to jsou čokolády Solé. Tato vynikající čokoláda obsahuje vysoký podíl kakaových bobů z Dominikánské Republiky a je slazená přírodním třtinovým cukrem z Brazílie.
Čokoláda je ochucená pouze chilli a vanilkou, neobsahuje žádné další přídatné látky. A splňuje Fair Trade obchod.
Více
79 Kč
Spojení tradice a kvality, to jsou čokolády Solé. Tato vynikající čokoláda obsahuje vysoký podíl kakaových bobů z Dominikánské Republiky a je slazená přírodním třtinovým cukrem z Brazílie.
Čokoláda je ochucená pouze chilli a vanilkou, neobsahuje žádné další přídatné látky. A splňuje Fair Trade obchod.
Více
73% čokoláda s chili od Chocolates Solé
Vysoký podíl kakaových bobů pocházející z Dominikánské Republiky zaručuje neodolatelnou chuť. Čokoláda, která neobsahuje žádné emulgátory (lecitiny), je slazená přírodním třtinovým cukrem a ochucená chilli a vanilkou.
Fair trade čokolády
Označení Fair Trade zaručuje spravedlivý obchod farmářům, od kterých se vykupují kakaové boby. Farmáři dostanou odpovídající odměnu a zároveň značka Fair Trade zakazuje otrockou a dětskou práci.
Hlavní benefity této 73% čokolády s chili:
- slazená třtinovým cukrem,
- neobsahuje žádné emulgátory,
- Fair Trade podmínky,
- pouze kvalitní dominikánské kakao,
- ochucená pouze vanilkou a chilli.
Složení
kakao (73%), kakaové máslo, chili (0,3%), třtinový cukr, vanilka
Obsah kakaového podílu: 73 %
Váha: 100 g
Energetická hodnota |
561 kcal (2.338 kJ) |
||
Tuky |
35,9 g |
||
z toho nasycené mastné kyseliny |
23 g |
||
Sacharidy celkem |
47,6 g |
||
z toho cukry |
27,1 g |
||
Vláknina |
2 g |
||
Bílkoviny |
11,8 g |
||
Sůl |
0,01 g |
CZ-BIO-002.
Skladujte na tmavém místě při pokojové teplotě do 25 °C.
Minimální doba trvanlivosti: nejméně 6 měsíců od dodání
Výrobce: Chocolates Solé S.A.
Jak poznat kvalitní čokoládu
Čtete složení čokolády? Pokud ano, tak jste jistě nadšení, že daná čokoláda obsahuje jen hrstku surovin a ještě je za přijatelnou cenu. Jenže ono to není tak jednoduché. Víte co je to alkalizace kakaa a že přímo ovlivňuje (ne)kvalitu dané tabulky čokolády? V následujícím článku se podíváme na chemické úpravy kakaa a tím i nekvalitní druhy čokolád. Naučíme vás, jak si vybrat správnou čokoládu, která se může pyšnit označením superpotravina.
Zdravotní účinky čokolády (vědecky prokázáno!)
Neznám nikoho, kdo by ji nemiloval. S čokoládou je totiž hned hezčí den. A když si přečtete, kde všude může být čokoláda prospěšná, už si nikdy nebudete žádný čtvereček vyčítat. Prospěšné účinky čokokolády, které se v článku dozvíte, se týkají čokolády kvalitní. Která je bez přidaných látek (hlavně emulgátorů), doslazovaná přírodním cukrem (třeba panelou - sušenou třtinovou šťávou) a s obsahem kakaa alespoň 70 %. To naštěstí splňuje Ajala, která se pyšní označením druhá nejlepší čokokoláda na světě (a 1. u nás! Přímo z Brna!). S čím nám čokoláda pomáhá?