100% Cacao 100% Lásky
Tato jedinečná čokoláda obsahuje jen jednu ingredienci, a to vzácné kakaové boby odrůdy Nacional z Ekvádoru. Od voňavé 100% tabulky nečekejte sladkou cukrovinku, ale pořádný přírodní nástřel energie. Povzbudí vaše tělo i mysl, zlepší vám náladu a podpoří koncentraci. Ucítíte v ní nefalšovanou intenzivní kakaovou chuť, jemně kyselkavé ovocné tóny a příjemnou máslovou texturu. Je doslova nabitá antioxidanty, minerály a dalšími zdraví prospěšnými látkami. Užijte si naplno všechny benefity mayského pokrmu bohů v té nejčistší podobě.
Jemně praženo, mleto žulovými kameny, temperováno, s láskou baleno.
Kakaové boby jsou ručně tříděné a farmáři za ni dostávají férově zaplaceno.
BEAN TO BAR
Vegan Více
EKVÁDOR 100% (single origin) Ajala čokoláda
100% Cacao 100% Lásky
Tato jedinečná čokoláda obsahuje jen jednu ingredienci, a to vzácné kakaové boby odrůdy Nacional z Ekvádoru. Od voňavé 100% tabulky nečekejte sladkou cukrovinku, ale pořádný přírodní nástřel energie. Povzbudí vaše tělo i mysl, zlepší vám náladu a podpoří koncentraci. Ucítíte v ní nefalšovanou intenzivní kakaovou chuť, jemně kyselkavé ovocné tóny a příjemnou máslovou texturu. Je doslova nabitá antioxidanty, minerály a dalšími zdraví prospěšnými látkami. Užijte si naplno všechny benefity mayského pokrmu bohů v té nejčistší podobě.
Jemně praženo, mleto žulovými kameny, temperováno, s láskou baleno.
Kakaové boby jsou ručně tříděné a farmáři za ni dostávají férově zaplaceno.
Čokoláda je BEAN TO BAR.
Vhodná i pro vegany.
Bea Ověřená recenze
Petra Dvořáková Ověřená recenze

Jak poznat kvalitní čokoládu
Čtete složení čokolády? Pokud ano, tak jste jistě nadšení, že daná čokoláda obsahuje jen hrstku surovin a ještě je za přijatelnou cenu. Jenže ono to není tak jednoduché. Víte co je to alkalizace kakaa a že přímo ovlivňuje (ne)kvalitu dané tabulky čokolády? V následujícím článku se podíváme na chemické úpravy kakaa a tím i nekvalitní druhy čokolád. Naučíme vás, jak si vybrat správnou čokoládu, která se může pyšnit označením superpotravina.

Zdravotní účinky čokolády (vědecky prokázáno!)
Neznám nikoho, kdo by ji nemiloval. S čokoládou je totiž hned hezčí den. A když si přečtete, kde všude může být čokoláda prospěšná, už si nikdy nebudete žádný čtvereček vyčítat. Prospěšné účinky čokolády, které se v článku dozvíte, se týkají čokolády kvalitní. To je taková, která není chemicky upravovaná, je bez přidaných látek (hlavně emulgátorů), kakaové boby jsou pečlivě vybrány, je doslazovaná přírodním cukrem (třeba panelou) a s je s vyšším obsahem kakaa. To naštěstí některé čokolády splňují, a tak můžeme mlsat s klidnou myslí.

Maltodextrin: co dělá s našim zdravím
Pokud si čtete složení potravin, šance, že narazíte na maltodextrin je vysoká. Jako univerzální a levný pomocník patří mezi běžně užívaná potravinářská aditiva, např. jako plnivo, zahušťovadlo či konzervant. Ačkoli je maltodextrin označován jako bezpečný a může se do potravin přidávat, představuje kontroverzní téma. Díky jeho rozšířenosti je snadné během dne zkonzumovat maltodextrinu opravdu hodně, je proto dobré jeho vlivu na zdraví vědět více.
















