100% Cacao 100% Lásky
Tato jedinečná čokoláda obsahuje jen jednu ingredienci, a to vzácné kakaové boby odrůdy Nacional z Ekvádoru. Od voňavé 100% tabulky nečekejte sladkou cukrovinku, ale pořádný přírodní nástřel energie. Povzbudí vaše tělo i mysl, zlepší vám náladu a podpoří koncentraci. Ucítíte v ní nefalšovanou intenzivní kakaovou chuť, jemně kyselkavé ovocné tóny a příjemnou máslovou texturu. Je doslova nabitá antioxidanty, minerály a dalšími zdraví prospěšnými látkami. Užijte si naplno všechny benefity mayského pokrmu bohů v té nejčistší podobě.
Jemně praženo, mleto žulovými kameny, temperováno, s láskou baleno.
Kakaové boby jsou ručně tříděné a farmáři za ni dostávají férově zaplaceno.
BEAN TO BAR
Vegan Více
EKVÁDOR 100% (single origin) Ajala čokoláda
100% Cacao 100% Lásky
Tato jedinečná čokoláda obsahuje jen jednu ingredienci, a to vzácné kakaové boby odrůdy Nacional z Ekvádoru. Od voňavé 100% tabulky nečekejte sladkou cukrovinku, ale pořádný přírodní nástřel energie. Povzbudí vaše tělo i mysl, zlepší vám náladu a podpoří koncentraci. Ucítíte v ní nefalšovanou intenzivní kakaovou chuť, jemně kyselkavé ovocné tóny a příjemnou máslovou texturu. Je doslova nabitá antioxidanty, minerály a dalšími zdraví prospěšnými látkami. Užijte si naplno všechny benefity mayského pokrmu bohů v té nejčistší podobě.
Jemně praženo, mleto žulovými kameny, temperováno, s láskou baleno.
Kakaové boby jsou ručně tříděné a farmáři za ni dostávají férově zaplaceno.
Čokoláda je BEAN TO BAR.
Vhodná i pro vegany.
Petra Dvořáková Ověřená recenze
KladyChuť velice intenzivní,na mne bohužel až příliš kyselá, nepochybně kvalitní.
Zápory
Jak poznat kvalitní čokoládu
Čtete složení čokolády? Pokud ano, tak jste jistě nadšení, že daná čokoláda obsahuje jen hrstku surovin a ještě je za přijatelnou cenu. Jenže ono to není tak jednoduché. Víte co je to alkalizace kakaa a že přímo ovlivňuje (ne)kvalitu dané tabulky čokolády? V následujícím článku se podíváme na chemické úpravy kakaa a tím i nekvalitní druhy čokolád. Naučíme vás, jak si vybrat správnou čokoládu, která se může pyšnit označením superpotravina.
Zdravotní účinky čokolády (vědecky prokázáno!)
Neznám nikoho, kdo by ji nemiloval. S čokoládou je totiž hned hezčí den. A když si přečtete, kde všude může být čokoláda prospěšná, už si nikdy nebudete žádný čtvereček vyčítat. Prospěšné účinky čokokolády, které se v článku dozvíte, se týkají čokolády kvalitní. Která je bez přidaných látek (hlavně emulgátorů), doslazovaná přírodním cukrem (třeba panelou - sušenou třtinovou šťávou) a s obsahem kakaa alespoň 70 %. To naštěstí splňuje Ajala, která se pyšní označením druhá nejlepší čokokoláda na světě (a 1. u nás! Přímo z Brna!). S čím nám čokoláda pomáhá?
Maltodextrin: co dělá s našim zdravím
Pokud si čtete složení potravin, šance, že narazíte na maltodextrin je vysoká. Jako univerzální a levný pomocník patří mezi běžně užívaná potravinářská aditiva, např. jako plnivo, zahušťovadlo či konzervant. Ačkoli je maltodextrin označován jako bezpečný a může se do potravin přidávat, představuje kontroverzní téma. Díky jeho rozšířenosti je snadné během dne zkonzumovat maltodextrinu opravdu hodně, je proto dobré jeho vlivu na zdraví vědět více.