70% Cacao 100% Lásky
Každá single origin čokoláda je chuťový originál. Jedinečnou a neopakovatelnou chuť jí zaručují ty nejkvalitnější kakaové boby pocházející vždy z jednoho regionu.
Tato čokoláda je vyrobená z kakaových bobů vzácné odrůdy Nacional pěstované přímo v srdci Ekvádoru. Kvalitní přístup v rámci pěstování kakaa, pečlivou fermentaci a sušení tam zajišťuje farma Hacienda Limon. Kakaové boby Nacional patří mezi nejvyhledávanější na světě, mají neobvyklé květinové aroma a výjimečně pestrý chuťový profil.
Jemně praženo, mleto žulovými kameny, temperováno, s láskou baleno.
Kakaové boby jsou ručně tříděné a farmáři za ni dostávají férově zaplaceno.
BEAN TO BAR
Vegan Více
EKVÁDOR 70% (single origin) Ajala čokoláda
70% Cacao 100% Lásky
Každá single origin čokoláda je chuťový originál. Jedinečnou a neopakovatelnou chuť jí zaručují ty nejkvalitnější kakaové boby pocházející vždy z jednoho regionu.
Tato čokoláda je vyrobená z kakaových bobů vzácné odrůdy Nacional pěstované přímo v srdci Ekvádoru. Kvalitní přístup v rámci pěstování kakaa, pečlivou fermentaci a sušení tam zajišťuje farma Hacienda Limon. Kakaové boby Nacional patří mezi nejvyhledávanější na světě, mají neobvyklé květinové aroma a výjimečně pestrý chuťový profil.
Jemně praženo, mleto žulovými kameny, temperováno, s láskou baleno.
Kakaové boby jsou ručně tříděné a farmáři za ni dostávají férově zaplaceno.
Čokoláda je BEAN TO BAR.
Vhodná i pro vegany.
BIO | CZ-BIO-003 |
---|
BIO | CZ-BIO-003 |
---|
Jak poznat kvalitní čokoládu
Čtete složení čokolády? Pokud ano, tak jste jistě nadšení, že daná čokoláda obsahuje jen hrstku surovin a ještě je za přijatelnou cenu. Jenže ono to není tak jednoduché. Víte co je to alkalizace kakaa a že přímo ovlivňuje (ne)kvalitu dané tabulky čokolády? V následujícím článku se podíváme na chemické úpravy kakaa a tím i nekvalitní druhy čokolád. Naučíme vás, jak si vybrat správnou čokoládu, která se může pyšnit označením superpotravina.
Zdravotní účinky čokolády (vědecky prokázáno!)
Neznám nikoho, kdo by ji nemiloval. S čokoládou je totiž hned hezčí den. A když si přečtete, kde všude může být čokoláda prospěšná, už si nikdy nebudete žádný čtvereček vyčítat. Prospěšné účinky čokokolády, které se v článku dozvíte, se týkají čokolády kvalitní. Která je bez přidaných látek (hlavně emulgátorů), doslazovaná přírodním cukrem (třeba panelou - sušenou třtinovou šťávou) a s obsahem kakaa alespoň 70 %. To naštěstí splňuje Ajala, která se pyšní označením druhá nejlepší čokokoláda na světě (a 1. u nás! Přímo z Brna!). S čím nám čokoláda pomáhá?
Maltodextrin: co dělá s našim zdravím
Pokud si čtete složení potravin, šance, že narazíte na maltodextrin je vysoká. Jako univerzální a levný pomocník patří mezi běžně užívaná potravinářská aditiva, např. jako plnivo, zahušťovadlo či konzervant. Ačkoli je maltodextrin označován jako bezpečný a může se do potravin přidávat, představuje kontroverzní téma. Díky jeho rozšířenosti je snadné během dne zkonzumovat maltodextrinu opravdu hodně, je proto dobré jeho vlivu na zdraví vědět více.