Z této bezlepkové směsi můžete vyrobit buď kváskový nebo rychlý chléb. Velmi chutná a zdravá alternativa bezlepkového chleba v BIO kvalitě. Jeho příprava je velmi jednoduchá.
Je bez lepku, bez cukru, vajec, ořechů a laktózy. Vhodný pro paleo, vegan a AIP modified. Vhodný pro lidi s omezeními a alergiemi. Obsahuje jen přirozeně bezlepkové potraviny.
Více
Zdravá bezlepková alternativa pečiva
BIO bylinkový bezlepkový chleba je rychlá a zdravá alternativa pro lidi, kteří mají nejrůznější dietní omezení nebo potravinové alergie. Díky jeho unikátnímu složení, můžete směs použít na dva způsoby. Upečte si rychlý chleba nebo si přípravu prodlužte a vyrobte si kváskový pohankový chléb. Směs obsahuje také byliny, které podporují dobré trávení a imunitu.
Jednoduchý bezlepkový chléb – příprava
- Rozehřejte troubu na 210°C. Obsah sáčku vysypte do mísy, přidejte 2 lžíce prášku do pečiva z vinného kamene a zamíchejte. Přidejte 630 g teplé vody a umíchejte těsto. Můžete přidat i 2 lžíce olivového oleje.
- Dejte si předehřát do trouby formu. Těsto dejte do teplé formy a můžete posypat semínkami. Přikryjte pečícím papírem a dejte do trouby na 1 hodinu. Poté odkryjte a dopékejte ještě 45 minut. Po upečení vyndejte z formy a nechte vychladnout.
Bezlepkový kváskový chléb – příprava
- Obsah sáčku dejte do mísy a přidejte 630 g teplé vody a umíchejte těsto. Můžete přidat 2 lžíce olivového oleje. Směs přikryjte a nechte kvasit na teplém místě 24–36 hodin.
- Před pečením si rozehřejte troubu na 210°C a nahřejte si i formu. Přendejte směs do formy, můžete posypat semínkami a pečte 1 hodinu zakryté pečícím papírem. Poté papír oddělejte a nechte ještě 45 minut péct. Vyndejte chléb z formy a nechte vychladnout.
Výhody Bylinkového pohankové AIP chleba:
- bezlepkové složení bez jakýchkoliv aditiv,
- BIO kvalita,
- rychlá příprava nebo pomalé kvašení,
- jednoduché a vhodné pro lidi a alergiemi nebo dietními omezeními.
Bylinky z Valašska z CHKO Bílé Karpaty
Manželé Fryzelkovi, kteří žijí v malebné krajině Bílých Karpat na jižním Valašsku, se věnují pěstování bylinek a zeleniny v BIO kvalitě. Jejich práce byla oceněna prestižním titulem BIO Výrobek roku 2022. Při sběru a zpracování bylin dbají na ochranu životního prostředí, používají výhradně kvalitní BIO suroviny a ekologické postupy. Spojují respekt k tradičním metodám s odvahou pro inovace, čímž vytvářejí jedinečné produkty.
Složení Bylinkového pohankového AIP chleba
Bio pohanková mouka 57%, bio manioková mouka, kypřící prášek z vinného kamene, himalájská sůl, bio pražený čekankový kořen, bio psyllium z jitrocele indického, směs bylin 1,2 % (bio heřmánek, bio měsíček lékařský, bio kurkuma).
Výživové údaje na 100 g:
Energie1360 kJ / 323 kcal,
- tuky 8,06 g z toho nasycené mastné kyseliny 0,75 g,
- sacharidy 52,71 g, z toho cukry 4,73 g,
- vláknina 16,74 g,
- bílkoviny 8,2 g,
- sůl 1,46 g.
Skladování: Na suchém a chladném místě.
Obsah balení: 500 g
Výrobce: KVĚTOMLUVA s.r.o., Vlachovice 406, 763 24, Česká Republika, IČO: 107 26 926
Min. trvanlivost: 6/25 či delší
BIO | CZ-BIO-001 |
---|
BIO | CZ-BIO-001 |
---|
Pomazánka z fermentované černé čočky belugy
Veganská čočková pomazánka s mrkví a žampiony, která je snadno stravitelná díky fermentaci čočky. Ostatně vodní kefír je skvělý pomocník při fermentaci jakékoliv luštěniny či obiloviny. A pokud vodní kefír nemáte, použijte na fermentaci klidně syrovátku z mléčného kefíru.
Turecká vejce s kořeněným máslem
Kefír na slano? Ano a funguje to! Ideální snídaně, večeře nebo rychlá svačina. Mléčný kefír stačí pouze nalít na cedník s plátýnkem a nechat přes noc na lince. V tomto receptu jsme se inspirovali receptem na turecká vejce. Avšak moc dobře si vzpomínáme na dědu, který osolenou a opepřenou kyšku pil pravidelně k pečeným bramborám nebo ji smíchal s nastrouhanou okurkou k večeři.
Co je autoimunitní protokol (AIP) a proč ho využít
Autoimunitní protokol (AIP) je terapeutický protokol, který slouží ke zlepšení autoimunitních onemocnění a chronických nemocí. O tom, zda nemoc propukne a jaký bude mít průběh, totiž nerozhoduje jen genetika. Ta sice hraje svou roli při autoimunitních nemocech, ale tvoří pouze jednu třetinu celkové skládačky. Další dvě třetiny faktorů, zda nemoc propukne a jak se bude vyvíjet, má na svědomí naše strava, životní styl a prostředí ve kterém žijeme. Změna životního stylu může zlepšit průběh onemocnění. Dozvíte se, co to je AIP, jak funguje a proč nám může výrazně pomoci jako dočasná terapeutická dieta a úprava životního stylu.
Alergie, intolerance, senzitivity - jak řešit reakce na potraviny
Reagujete na potraviny? V tomto článku se dozvíte, jaký je rozdíl mezi alergiemi, intolerancemi a senzitivitami a jak je možné je řešit.