Ručně zpracovaná a dokonale vyčištěná makrela je marinovaná v extra panenském olivovém oleji odrůdy Arbequina. Tato výživná ryba s měkkou konzistencí je přirozeným zdrojem omega-3 mastných kyselin (EPA a DHA) i kvalitních bílkovin. Jemný olivový olej Arbequina podtrhuje chuť makrely a dělá ji oblíbenou i u dětí.
* Dodává tělu bílkoviny i zdravé omega 3 mastné kyseliny.
* Bohatá na vitamin D, selen, vitamin A a vitamíny skupiny B.
* Skleněné balení je šetrné k přírodě i bezpečné pro zdraví.
* Původ makrely z chráněného zemědělského označení.
Více
Makrela v extra panenském olivovém oleji – ve skle
Filety z andaluské makrely jsou ručně zpracované a marinované v extra panenském olivovém oleji Arbequina. Tato výživná ryba vyniká jemnou chutí, měkkou konzistencí a příjemnou vůní. Navíc má původ z chráněného zemědělského označení.
Díky lehké chuti olivového oleje Arbequina si ji oblíbí i děti. Každý filet je pečlivě očištěný a zpracovaný v nejvyšší kvalitě, aby si makrela zachovala svou přirozenou chuť i výživovou hodnotu.
Proč jíst makrelu?
Makrela je výživná mořská ryba, která si zaslouží místo v jídelníčku díky vysokému obsahu omega-3 mastných kyselin, jež podporují zdraví srdce, cév i mozku. Patří mezi tučnější ryby, ale její tuk je pro tělo velmi prospěšný.
Makrela je také skvělým zdrojem bílkovin, vitaminu D, vitaminu B12, selenu a jódu, které přispívají k dobré imunitě, metabolismu i kvalitě kůže a vlasů. Díky své jedinečné chuti a dostupnosti se hodí jak do pomazánek, tak i salátů a navíc představuje cenově přijatelný způsob, jak pravidelně jíst ryby.
Extra panenský olivový olej Arbequina
Jemný a lehký extra panenský olivový olej Arbequina vyniká svou vyváženou chutí a dokonale podtrhuje přirozenou chuť filetů z makrely. Je ceněný pro svůj obsah zdravých tuků a antioxidantů, které přirozeně doplňují výživovou hodnotu rybího masa.
Lozano Červenka používá výhradně kvalitní olivové oleje, nikoliv průmyslově zpracované rostlinné oleje v bílých plastech jako řepkový č slunečnicový, které zdraví škodí. Díky tomu si produkty uchovávají svou čistotu i vysokou kvalitu. Zbylý olivový olej z makrely rozhodně nevyhazujte – výborně se hodí do salátu, polévky nebo rizota.
Jak filety z makrely použít
- Připravte teplý salát z quinoy a makrely. Doplňte jej grilovanou paprikou, cuketou a cherry rajčaty. Dochuťte zbylým olivovým olejem, citronovou šťávou a čerstvou bazalkou.
- Zkuste makrelu smíchat s černou čočkou. Doplňte o pečené batáty, rukolu a dresink z hořčice, medu a jablečného octa.
- Makrela s pohankou a bylinkovým jogurtem. Uvařenou pohanku promíchejte s okurkou, polníčkem, rajčaty, petrželí, mátou a citronem, podávejte s kousky makrely a lžící řeckého jogurtu s koprem.
- Vyzkoušejte zeleninové kroupoto s makrelou. Namočené kroupy slijte a uvařte doměkka, přidejte restovanou cibuli, česnek, listový špenát, hrášek a kousky makrely, zakápněte zbylým olivovým olejem a posypte sezamem.
Tip: Ve zbylém olivovém oleji můžete namáčet pečivo nebo přidat do jakéhokoliv jídla.
Hlavní benefity Makrely v extra panenském olivovém oleji
- bohatá na bílkoviny, vitamíny, minerální látky,
- jedinečná chuť makrely,
- skvělý zdroj omega-3,
- praktické balení ve skle bez škodlivých látek,
- dlouhá trvanlivost,
- marinovaná v jemném olivovém oleji – chutná i dětem.
Nutriční hodnoty na 100 g
|
Energetická hodnota |
Kj/Kcal 826/197 |
|
Tuky |
11 g |
|
z toho nasycené mastné kyseliny |
1.8 g |
|
z toho nenasycené mastné kyseliny |
9.2 g |
|
Sacharidy |
0 g |
|
z toho cukry |
0 g |
|
Vláknina |
0 g |
|
Bílkoviny |
25 g |
|
Vitamín D |
3,9µg (78% NRV/VRN) |
|
EPA + DHA |
1.2 G |
|
Sůl |
1.2 g |
Složení Makrely v extra panenském olivovém oleji
Makrela (ryba), extra panenský olivový olej Arbequina, sůl.
Hmotnost: 195 g (pevný podíl: 135 g)
Skladování: Uchovávejte v suchu a chladu. Nedávejte na přímé sluneční záření. Po otevření skladujte do teploty +5 °C a spotřebujte do 4 dnů.
Minimální trvanlivost do: 04/2029
Výrobce: Lozano Červenka Barcelo Manufacture s.r.o., Nové Středokluky 336, 252 68, Středokluky, IČ: 26728168, DIČ: CZ26728168, eva@lozanocervenka.cz, https://www.lozanocervenka.cz
Potřebujete-li poradit s výběrem, napište mi do poradny na anna@wugi.cz.

Proč všichni potřebujeme omega 3 EPA a DHA
Omega 3 EPA a DHA potřebujeme pro naše zdraví všichni bez výjimky. Ale točí se kolem toho spousta informací. V tomto článku vám zkusíme přiblížit, k čemu jsou důležité, zda jich jíme dostatek, zda máme užívat doplňky a v čem může být ještě zakopaný pes.

Rybí tuk pro děti: lepší paměť i soustředění
Chcete, aby vaše děti měly lepší paměť? V nedávné studii se ukázalo, že děti, jejichž matky užívaly omega 3 mastné kyseliny během těhotenství se v deseti letech lépe soustředí a rychleji řeší problémy. Pojďte se s námi podívat jaké další benefity může mít suplementace rybího tuku nebo veganského z řas (omega 3 EPA a DHA) u vašich dětí.

Tuky a oleje: co patří do studené kuchyně, co do teplé a co do koše
Taky už vám jde někdy hlava kolem, jaké tuky a oleje jsou zdravé, a které ne? A zda je používáte správně na vaření, smažení nebo by se hodí naopak jen do salátů? V článku se dozvíte, které oleje:
- snesou vysoké teploty,
- které oleje se nesmí zahřívat, protože se teplem poškodí,
- a které bychom měli rovnou hodit do koše, protože jsou zdraví škodlivé, a to přestože nám někdo tvrdí, že snesou vysoké teploty a jsou při vaření vhodné.














