MANDLE 70% Ajala čokoláda BIO
70 % Cacao 100 % Lásky
Dny i noci se probírali tunou kakaových bobů a druhou tunou mandlí. A konečně. Našli je. Ty nejlepší kakaové boby jemně upražili, namleli žulovými kameny, vytemperovali a navrch tabulky přidali ty nejkrásnější mandle. Pak ji s láskou zabalili. Tato čokoláda se baští v sedě, v klidu a oči můžete nechat zavřené. Dobrou chuť.
Čokoláda je produkována jak s úctou k přírodě (BIO kvalita), tak i k samotným farmářům, kteří dostávají férově zaplaceno.
BEAN TO BAR.
Vegan.
Jo a málem bychom zapomněli. Střevnímu mikrobiomu dělá kvalitní čokoláda dobře. Jinak bychom ji nenabízeli. Více
70 % Cacao 100 % Lásky
Čokoláda je produkována jak s úctou k přírodě (BIO kvalita), tak i k samotným farmářům, kteří dostávají férově zaplaceno.
BEAN TO BAR.
Vegan.
Jo a málem bychom zapomněli. Střevnímu mikrobiomu dělá kvalitní čokoláda dobře. Jinak bychom ji nenabízeli.
Kakaové boby jsou superpotravina, kterou můžete mlsat denně.Obsahují hromadu antioxidantů (20x víc než zelený čaj) a díky theobrominu pomáhají se soustředěním a látky v nich obsažené pomáhají navozovat dobrou náladu. Dodává energii a obsahuje celou škálu výživově hodnotných látek, zejména tzv. flavonoidy. K tomu jsou nabité vitamíny a minerály, které posilují imunitu, snižují krevní tlak, a zlepšují tak činnost kardiovaskulárního systému.
obsah kakaového podílu: 70 %
Váha: 45 g
Minimální dobu trvanlivosti garantujeme 3 a více měsíců od dodání.
Výrobce: Ajala Chocolate; Masná 34, Brno 602 00; C 81801 vedená u Krajského soudu v Brně
Nebezpečí ukryté ve sladkostech
V současné legislativě je schváleno ,,bezpečné” množství přídatných látek, avšak jejich bezpečnost byla vždy zpochybňována. Zejména u dětí, u kterých je velmi těžké pohlídat doporučené množství a také je potřeba se vyhnout tak zvanému koktejlovému efektu. Pojďte se s námi podívat na nekvalitní složky cukrovinek, pod jakými názvy se skrývají a jak ovlivňují náš mikrobiom a jaké sladkosti naopak můžeme sobě i dětem dopřát.
Jak poznat kvalitní čokoládu
Čtete složení čokolády? Pokud ano, tak jste jistě nadšení, že daná čokoláda obsahuje jen hrstku surovin a ještě je za přijatelnou cenu. Jenže ono to není tak jednoduché. Víte co je to alkalizace kakaa a že přímo ovlivňuje (ne)kvalitu dané tabulky čokolády? V následujícím článku se podíváme na chemické úpravy kakaa a tím i nekvalitní druhy čokolád. Naučíme vás, jak si vybrat správnou čokoládu, která se může pyšnit označením superpotravina.
Zdravotní účinky čokolády (vědecky prokázáno!)
Neznám nikoho, kdo by ji nemiloval. S čokoládou je totiž hned hezčí den. A když si přečtete, kde všude může být čokoláda prospěšná, už si nikdy nebudete žádný čtvereček vyčítat. Prospěšné účinky čokokolády, které se v článku dozvíte, se týkají čokolády kvalitní. Která je bez přidaných látek (hlavně emulgátorů), doslazovaná přírodním cukrem (třeba panelou - sušenou třtinovou šťávou) a s obsahem kakaa alespoň 70 %. To naštěstí splňuje Ajala, která se pyšní označením druhá nejlepší čokokoláda na světě (a 1. u nás! Přímo z Brna!). S čím nám čokoláda pomáhá?