Ořechová másla jsou skvělým zdrojem bílkovin, vlákniny, vitamínů, minerálů a zdravých tuků. Na trhu ale najdeme spoustu nekvalitních másel s obsahem různých aditiv, nekvalitních levných olejů nebo se spoustou cukru. To pro naše zdraví není dobré. Proto jsme pro vás vybrali jen másla s poctivým složením.

Zaženou chuť na sladké, dodají energii, zasytí a povzbudí tělo i ducha. Hodí se do sladkých i slaných receptů, do kaší, smoothie i na palačinky, při pečení i do nevšedních omáček, na pesto nebo jen tak na lžičku.

Ořechová másla Šufan jsou vyrobena s láskou na Moravě. Chuť mají opravdu vymazlenou a jsou vyrobená s láskou a velkou péčí

Fermentovaná ovesná s vlašskými ořechy

Fermentovaná ovesná s vlašskými ořechy

Veganská fermentovaná kaše s vodním kefírem a ze surovin nám blízkých. Pro opravdové poklady nemusíme chodit do exotických zemí. Je dobře stravitelná a přitom výživná.


OvernightOats - Fíková s mákem a vlašskými ořechy

OvernightOats - Fíková s mákem a vlašskými ořechy

Mák buď milujete nebo nesnášíte. My ho milujeme, jinak bychom ho samozřejmě necpali do této fíkové kaše (nemilovníci máku rádi nahradí mák třeba chia semínky). Fík je také pochoutka sám o sobě - pro nás i střevní mikrobiotu díky prebiotické vláknině. Obsahuje hodně draslíku, který je důležitý pro zdraví srdce a cév, dále taky hořčíku, vápníku a dalších minerálů, po kterých zase hodně poptává náš nervový systém a svaly. Fík pomáhá normalizovat krevní tuky a podporuje správnou funkci střev, a to hlavně, když chodíme na záchod moc málo a tělo se správně neočišťuje. Mák je zase bohatý na vápník, zdravé tuky a bílkoviny (asi 20 %). Teď už přeji dobrou chuť a spokojený mikrobiom.


Jak jíst správně obiloviny, luštěniny a ořechy

Jak jíst správně obiloviny, luštěniny a ořechy

Jíst či nejíst (pseudo)obiloviny? Jak jíst luštěniny, aby nás nenadýmaly jako balón? Jak vytěžit z oříšků maximum vitamínů a minerálů? O tom je tento článek. Zaměřila jsem se na to, jestli je vhodné (pseudo)obiloviny konzumovat, co znemožňuje vstřebávání důležitých živin a jak si je připravovat podle tradičních postupů (máčení, klíčení a fermentování). Co můžete udělat, aby vás luštěniny nenadýmaly jako balón a jak vytěžit z oříšků nebo vaší snídaňové ovesné kaše maximum dobrých látek.


8 důvodů, proč začít s ořechovými másly

8 důvodů, proč začít s ořechovými másly

Propadli jsme jim. Propadnout zdravé věci ale vidíme jako výhodu. Budování svalů, nervy v bavlnce, zdravé srdce a cévy, krásná pokožka, spousta hořčíku, vitamínů B a zdravých tuků. To je jen začátek kouzla ořechových másel. Objevíte s námi víc?