63 % Lískové oříšky a 100 % Lásky
Milujeme všechny ty zdravé varianty nutelly. Tahle Mazaná Ajala je o něco dražší, jak ostatní čoko-ořechová másla. A víte proč? Protože je bezkonkurenční. Božský čokoládový krém z lískových ořechů a prvotřídních kakaových bobů, které v brněnské Ajale poctivě třídí. Konzistencí od nutelly nerozeznatelná. Trvanlivost vás zajímat nebude, pouze to, kdy vám přijde další sklenice.
Více
Bezkonkurenční Mazaná Ajala
Máme rádi všechny ty zdravé varianty nutelly. Tato Mazaná Ajala je sice o něco dražší, jak ostatní čoko-ořechová másla. Ale její chuť je bezkonkurenční. Jemný krém z lískových ořechů a prvotřídních BIO kakaových bobů je konzistencí od nutelly nerozeznatelná. Trvanlivost vás trápit nebude, pouze to, kdy vám přijde další sklenice.
Složení Mazané Ajaly:
Lískové ořechy 63%, BIO kakaové boby, BIO třtinový cukr, BIO sušený kokos.
Váha: 180 g
Výrobce: Ajala Chocolate; Masná 34, Brno 602 00; C 81801 vedená u Krajského soudu v Brně
Zdravotní účinky čokolády (vědecky prokázáno!)
Neznám nikoho, kdo by ji nemiloval. S čokoládou je totiž hned hezčí den. A když si přečtete, kde všude může být čokoláda prospěšná, už si nikdy nebudete žádný čtvereček vyčítat. Prospěšné účinky čokokolády, které se v článku dozvíte, se týkají čokolády kvalitní. Která je bez přidaných látek (hlavně emulgátorů), doslazovaná přírodním cukrem (třeba panelou - sušenou třtinovou šťávou) a s obsahem kakaa alespoň 70 %. To naštěstí splňuje Ajala, která se pyšní označením druhá nejlepší čokokoláda na světě (a 1. u nás! Přímo z Brna!). S čím nám čokoláda pomáhá?
Nebezpečí ukryté ve sladkostech
V současné legislativě je schváleno ,,bezpečné” množství přídatných látek, avšak jejich bezpečnost byla vždy zpochybňována. Zejména u dětí, u kterých je velmi těžké pohlídat doporučené množství a také je potřeba se vyhnout tak zvanému koktejlovému efektu. Pojďte se s námi podívat na nekvalitní složky cukrovinek, pod jakými názvy se skrývají a jak ovlivňují náš mikrobiom a jaké sladkosti naopak můžeme sobě i dětem dopřát.
Jak poznat kvalitní čokoládu
Čtete složení čokolády? Pokud ano, tak jste jistě nadšení, že daná čokoláda obsahuje jen hrstku surovin a ještě je za přijatelnou cenu. Jenže ono to není tak jednoduché. Víte co je to alkalizace kakaa a že přímo ovlivňuje (ne)kvalitu dané tabulky čokolády? V následujícím článku se podíváme na chemické úpravy kakaa a tím i nekvalitní druhy čokolád. Naučíme vás, jak si vybrat správnou čokoládu, která se může pyšnit označením superpotravina.