Mazaná Ajala
63 % Lískové oříšky 100 % Lásky
Milujeme všechny ty zdravé varianty nutelly. Tahle Mazaná Ajala je o něco dražší, jak ostatní čoko-ořechová másla. A víte proč? Protože je bezkonkurenční. Božský čokoládový krém z lískových ořechů a prvotřídních kakových bobů, které v brněnské Ajale poctivě třídí. Konzistencí od nutelly neroznatelná. Trvanlivost vás zajímat nebude, pouze to, kdy vám přijde další sklenice.
Více
Milujeme všechny ty zdravé varianty nutelly. Tahle Mazaná Ajala je o něco dražší, jak ostatní čoko-ořechová másla. A víte proč? Protože je bezkonkurenční. Božský čokoládový krém z lískových ořechů a prvotřídních kakových bobů, které v brněnské Ajale poctivě třídí. Konzistencí od nutelly neroznatelná. Trvanlivost vás zajímat nebude, pouze to, kdy vám přijde další sklenice.
Váha: 180 g
Zdravotní účinky čokolády (vědecky prokázáno!)
Neznám nikoho, kdo by ji nemiloval. S čokoládou je totiž hned hezčí den. A když si přečtete, kde všude může být čokoláda prospěšná, už si nikdy nebudete žádný čtvereček vyčítat. Prospěšné účinky čokokolády, které se v článku dozvíte, se týkají čokolády kvalitní. Která je bez přidaných látek (hlavně emulgátorů), doslazovaná přírodním cukrem (třeba panelou - sušenou třtinovou šťávou) a s obsahem kakaa alespoň 70 %. To naštěstí splňuje Ajala, která se pyšní označením druhá nejlepší čokokoláda na světě (a 1. u nás! Přímo z Brna!). S čím nám čokoláda pomáhá?
Nebezpečí ukryté ve sladkostech
V současné legislativě je schváleno ,,bezpečné” množství přídatných látek, avšak jejich bezpečnost byla vždy zpochybňována. Zejména u dětí, u kterých je velmi těžké pohlídat doporučené množství a také je potřeba se vyhnout tak zvanému koktejlovému efektu. Pojďte se s námi podívat na nekvalitní složky cukrovinek, pod jakými názvy se skrývají a jak ovlivňují náš mikrobiom a jaké sladkosti naopak můžeme sobě i dětem dopřát.
Jak poznat kvalitní čokoládu
Čtete složení čokolády? Pokud ano, tak jste jistě nadšení, že daná čokoláda obsahuje jen hrstku surovin a ještě je za přijatelnou cenu. Jenže ono to není tak jednoduché. Víte co je to alkalizace kakaa a že přímo ovlivňuje (ne)kvalitu dané tabulky čokolády? V následujícím článku se podíváme na chemické úpravy kakaa a tím i nekvalitní druhy čokolád. Naučíme vás, jak si vybrat správnou čokoládu, která se může pyšnit označením superpotravina.