V této čokoládě poznáte chuť výběrových kakaových bobů Piura Blanco z Peru. Čokoláda nese tóny ananasu, citrusů a banánů. Jedná se o vzácnou odrůdu bílých kakaových bobů ze severního Peru.
Čokoláda získala bronz na soutěži Academy of Chocolate Awards v Londýně.
A také 2 hvězdy v soutěži Great Taste Awards.
Více
Výběrové kakaové boby z Peru
Tato čokoláda představuje jedinečný chuťový zážitek z výběrových kakaových bobů Piura Blanco z Peru. Vyznačuje se svěžími tóny tropického ovoce, především ananasu, citrusů a banánů. Piura Blanco je vzácná odrůda bílých kakaových bobů pěstovaných v severním Peru, konkrétně v úrodném údolí Piura na úbočí peruánských hor. Toto výjimečné kakao je pěstováno v permakulturních lesích drobnými farmáři, kteří jsou součástí kooperativy podporující udržitelnost a rozvoj permakultury. Jedná se o následníka kakaových bobů odrůdy Nacional, což je nejvzácnější kakao na světě. Je pro ni typická jemná chuť a bílá barva.
Oceněná čokoláda z Peru
Tato čokoláda byla oceněna v roce 2021 bronzovou medailí na prestižní soutěži Academy of Chocolate Awards v Londýně a získala dvě hvězdy v roce 2022 na soutěži Great Taste Awards v Anglii.
Míšina čokoláda: Umění od bobu k tabulce
Míšina čokoláda je výsledkem precizní ruční práce metodou Bean to Bar. Celý proces, od výběru prvotřídních kakaových bobů až po finální tabulku, probíhá pod jednou střechou s důrazem na každý detail.
Klíčové vlastnosti:
- bez konzervantů, lecitinů, umělých barviv a rostlinných olejů.
Pečlivě zpracované kakaové boby v malých šaržích zaručují jedinečnou chuť a trvanlivost 12–24 měsíců. Od roku 2017 získala Míšina čokoláda více než 50 prestižních ocenění na mezinárodních soutěžích, což potvrzuje její mimořádnou kvalitu a chuť.
Největší výhody 70% tmavé čokolády Peru:
- vyrobeno v Čechách,
- bez nevhodných ingrediencí,
- výběrové kakaové boby vzácné odrůdy z Peru.
Výživové údaje
Hmotnost suroviny (g) |
100 |
Energetická hodnota (kJ) |
2398 |
Energetická hodnota (kcal) |
575 |
Tuky celkové (g) |
43 |
Nasycené mastné kyseliny (g) |
26 |
Sacharidy využitelné (g) |
35 |
Cukry celkové (g) |
30 |
Bílkoviny celkové (g) |
8,3 |
Sůl (g) |
0 |
Složení 70% tmavé čokolády Peru
Kakaové boby, třtinový cukr, kakaové máslo.
Obsah kakaové sušiny v čokoládě 70 %.
Váha: 50 g
Může obsahovat stopy sušených skořápkových plodů.
Skladování: Skladujte při pokojové teplotě do 25 °C.
Minimální doba trvanlivosti: nejméně 1 rok od dodání.
Výrobce: Míšina čokoláda, K sádkám 158, Praha-Lahovice, info@misinacokolada.cz, https://www.misinacokolada.cz
Potřebujete-li poradit s výběrem či dávkováním, napište mi do poradny na anna@wugi.cz.