Mléčné kefírové kultury (až na 100 litrů kefíru)
Mléčné kefírové kultury (až na 100 litrů kefíru)
Mléčné kefírové kultury - balení obsahuje 3 sáčky s 5 g kefírových kultur.
Na postupnou přípravu až 100 litrů kefíru. S jedním balením můžete mít denně čerstvý probiotický kefír po dobu čtvrt roku.
Pytlíček plný kefírových kultur, ze kterého si můžete doma udělat vlastní probiotický kefír. Stačí k tomu trochu mléka. Trvá to minutku, ale vaše zdraví (a hlavně střeva) vás za to budou milovat. Proč? Protože domácí kefír vzniká fermentováním neboli kvašením. Díky tomu je plný přátelských bakterií, enzymů a dalších látek, které tělu často chybí. Vykouzlím čerstvý, poctivý mléčný kefír z jakéhokoli živočišného mléka.
Pusťte si níže naše minutové video, jak si doma vytvořit poctivý probiotický kefír pro zdravá střeva.
Kefír se hodí do smoothie, chia pudingů, domácích zmrzlin a snadno s ním vytvoříte i čerstvý probiotický sýr! Více
Výrobce: WUGIDoprava a platba
509 Kč
Mléčné kefírové kultury - balení obsahuje 3 sáčky s 5 g kefírových kultur.
Na postupnou přípravu až 100 litrů kefíru. S jedním balením můžete mít denně čerstvý probiotický kefír po dobu čtvrt roku.
Pytlíček plný kefírových kultur, ze kterého si můžete doma udělat vlastní probiotický kefír. Stačí k tomu trochu mléka. Trvá to minutku, ale vaše zdraví (a hlavně střeva) vás za to budou milovat. Proč? Protože domácí kefír vzniká fermentováním neboli kvašením. Díky tomu je plný přátelských bakterií, enzymů a dalších látek, které tělu často chybí. Vykouzlím čerstvý, poctivý mléčný kefír z jakéhokoli živočišného mléka.
Pusťte si níže naše minutové video, jak si doma vytvořit poctivý probiotický kefír pro zdravá střeva.
Kefír se hodí do smoothie, chia pudingů, domácích zmrzlin a snadno s ním vytvoříte i čerstvý probiotický sýr! Více
Výrobce: WUGIDoprava a platba
Ahoj, jsem WUGI,
pytlíček plný kefírových kultur, ze kterého si můžete doma udělat vlastní probiotický kefír. Stačí k tomu trochu mléka.
Trvá to minutku, ale vaše zdraví (a hlavně střeva) vás za to budou milovat. Proč? Protože domácí kefír vzniká fermentováním neboli kvašením. Díky tomu je plný přátelských bakterií, enzymů a dalších látek, které tělu často chybí. Vykouzlím čerstvý mléčný kefír z jakéhokoli živočišného mléka!
A hned na sebe prásknu 2 věci.
Kefír dělám nejraději ve své WUGI sklenici - je totiž neobyčejná.
A mám slabost pro lyofilizované ovoce. Ale nestydím se za to.




Lepší než jogurt
Připravte si poctivý kefír z kvalitního mléka. Bude tak obsahovat více vitamínů a zdravých tuků než klasický nízkotučný kefír z obchodu. Kravské, kozí i ovčí mléko, všechna mají kultury rády. Kefír chutná podobně jako jogurt, ale má pár výhod. Obsahuje více druhů přátelských bakterií pro naše tělo a připravuje se při pokojové teplotě - bez jogurtovače.
Kdo cvičí, ocení ho jako přírodní proteiňák, je lehce stravitelný a plný komplexních bílkovin. Pít ho můžete jen tak samotný nebo s medem či ve smoothie. Potěší vás vymražený jako probiotická zmrzlina nebo našlehaný v nepečených dezertech. Používáme ho i pro přípravu fermentovaných kaší přes noc.
Jak kefír vzniká?
Mléčný kefír vzniká fermentací (zjednodušeně kvašením) kefírových kultur v mléce. Kefírové kultury se krmí laktózou (mléčným cukrem), mění ho na, kyselinu mléčnou, pár bublinek (oxid uhličitý) a další látky. Přitom zůstávají kultury živé v nápoji a produkují do něj třeba svoje enzymy, které napomáhají trávení.
Mléčný kefír je jako osvěžující jogurtový nápoj. Obsahuje minimum laktózy, je plný přátelských bakterií (probiotik), enzymů, živin, vitamínů a minerálů. Ty jsou nezbytné pro správnou funkci střev a zažívání.
Obsah, složení a dávkování
Mléčný kefír si můžete dopřát denně, je to podobné, jako s jogurty. Jen pokud nejste na jogurty a kefíry zvyklí, doporučujeme začít s menším množstvím a postupně navyšovat - třeba na 400 ml za den.
Složení
Dextróza jako nosič kefírových kultur, kefírové kultury (mikroorganismy z rodů: Lactococcus, Leuconostoc, Lactobacillus, Saccharomyces, Kluyveromyces)
Např. konkrétní druhy Lactococcus lactis subsp. lactis, Lactococcus lactis subsp. cremoris, Lactococcus lactis subsp. diacetylactis, Leuconostoc mesenteroides subsp. cremoris, Lactobacillus kefyr, Saccharomyces unisporus, Kluyveromyces marxianus a další.
Může obsahovat stopy mléka.
Balení obsahuje 3 sáčky s 5 g mléčných kefírových kultur a připravíte s ním postupně až 100 litrů poctivého kefíru. Z 1 sáčku kultur vyrobíte 30 - 35 litrů mléčného kefíru v průběhu 1 měsíce, a tak můžete čtvrt roku fermentovat nepřetržitě nebo si mezi jednotlivými sáčky udělat pauzu.
Skladujte v LEDNICI (příp. v chladu do 20°C).
Minimální dobu trvanlivosti garantujeme 10 a více měsíců od dodání.
Příprava mléčného kefíru
Nachystejte si
- 1,15 l uzaviratelnou sklenici
- 1 l čerstvého kravského, ovčího nebo kozího mléka (čerstvé, plnotučné, pasterované)
Dobrá rada!
Výsledná chuť kefíru záleží na kvalitě použitého mléka. Doporučujeme používat čerstvé plnotučné mléko v BIO kvalitě (pasterované). Farmářské mléko z malochovu je skvělé, avšak je možné, že takové poctivé "živé" mléko bude pracovat samo o sobě a příprava kefíru z něj se nemusí povést! Taková je naše zkušenost i zpětná vazba zákazníků. Je vhodné farmářské mléko před přípravou převařit a nechat vychladit. Pro přípravu je pak jistotou BIO čerstvé pasterované mléko (seženete v supermarketu).
Doba přípravy se mírně liší s teplotou prostředí a druhem mléka.
Sklenici, prosím, každé druhé opakovaní vymývejte a okraje, které jsou nad hladinou kefíru pravidelně otírejte, abyste předešli kažení špinavých částí.
Prvotní příprava
- Vysypte obsah jednoho sáčku s kefírovými kulturami do 1l mléka (o teplotě max. 29°C) a dobře promíchejte. Sklenici uzavřete. Směs ponechte stát cca 48 hodin při pokojové teplotě (22 - 25°C, při vyšší teplotě stačí kratší doba) a občas ji promíchejte. Srážení kefíru je běžný jev a nejde o kažení. Tady je návod, jak v takovém případě dál a jak z toho vytěžit další mňamky, jako čerstvý kefírový sýr.
- Po cca 48 hodinách je kefír hotov. Jak to poznáte? Zdá se, že mléko zůstává prvních 35 hodin "mlékem" a poté kefír většinou zhoustne, nemusí ale vždy, hraje tady roli kvalita mléka. Když se sklenicí zahýbete, měl by po stranách sklenice zůstat typický kefírový povlak (ten vám při zahýbání se sklenicí mléka po stěnách nezůstane). Kefír chutná jinak, jak mléko, ten náš wugi docela jogurtově.
- Rozdíl v době přípravy závisí na teplotě prostředí a druhu mléka. Pro přípravu další várky si nechte stranou 100 ml kefíru. Zbylý kefír můžete konzumovat samotný nebo jej ochuťte, tady najdete spoustu receptů. V případě potřeby uchovávejte v lednici a zkonzumujte cca do týdne (záleží na čerstvosti a kvalitě mléka).
Opakovaná příprava
- Na přípravu další várky použijte 100 ml hotového kefíru a libovolné množství mléka (maximálně 1l). Směs dobře promíchejte, láhev uzavřete a nechte stát při pokojové teplotě po dobu 24 hodin.
- K přípravě každé další várky stačí běžně pouze 24 hodin. Pomocí 100 ml hotového kefíru připravíte nový kefír až 30x. Počet opakování záleží na různých faktorech - hygienických podmínkách i kvalitě mléka. Zůstává-li mléko sladké a kefír nevzniká, zkontrolujte, zda kultury měly správnou teplotu pro přípravu, případně použijte nový sáček.
Ještě jste hladoví po informacích? Mrkněte se na nejčastější otázky. Také jsme pro vás vytvořili základní tipy pro bezproblémové kefírování.
Michaela Matějková
KladyChutná skvěle a i příprava je velmi snadná. Vždy mi vadila kyselá chuť u kefírů a acidofilních mlék, což u tohoto vůbec není. Zařazuji jej každý den d ...více
KladyChutná skvěle a i příprava je velmi snadná. Vždy mi vadila kyselá chuť u kefírů a acidofilních mlék, což u tohoto vůbec není. Zařazuji jej každý den do koktejlů, lívanců, buchet, zálivek, do ovesných (overnight) kaší a taky do chleba. A jsme zdraví jak řípa :)
Zápory
Zápory
Lenka Kellerová
KladyPo prvním sáčku na zkoušku s množstvím na 35 l kefíru, jsem koupila velké balení. Doma se užije. Velkou výhodou je, že nemusím každý den dělat celý li ...více
KladyPo prvním sáčku na zkoušku s množstvím na 35 l kefíru, jsem koupila velké balení. Doma se užije. Velkou výhodou je, že nemusím každý den dělat celý litr. Už jsme zkoušeli i hustější kefír, dcerka to má místo jogurtu :-). Mohu potvrdit, že kefír přináší velké benefity našemu zažívání.
ZáporyJeden ze tří sáčků bohužel nevyšel. Kefír se nevytvořil, ale to přikládám možné horší kvalitě mléka, nebo se mohlo něco stát během procesu. I tak kult ...více
ZáporyJeden ze tří sáčků bohužel nevyšel. Kefír se nevytvořil, ale to přikládám možné horší kvalitě mléka, nebo se mohlo něco stát během procesu. I tak kulturám zůstávám věrná a znovu objednávám.
Martin Novák
Kladyvynikající kefír, snadná příprava
Kladyvynikající kefír, snadná příprava
Záporyžádné
Záporyžádné
Jitka Milfajtová
KladyVždy velká spokojenost s dodání i s výrobky. Super
KladyVždy velká spokojenost s dodání i s výrobky. Super
Zápory
Zápory
Pavlína Kolínská
Kladyvýborné
Kladyvýborné
Zápory
Zápory
Šárka
KladyVýhodou je snadná příprava a dobrá chuť. Kultury díky neustálé obnově vydrží dlouho.
KladyVýhodou je snadná příprava a dobrá chuť. Kultury díky neustálé obnově vydrží dlouho.
Zápory
Zápory
MUDr.Alena Doušová
Kladysnadná příprava,dobře chutná
Kladysnadná příprava,dobře chutná
Záporynic
Záporynic
David Czempka
KladyKefír si dělám pravidelně. Je skvělý.
KladyKefír si dělám pravidelně. Je skvělý.
Zápory
Zápory
Jana Obžerová
KladyZatim se mi nepovedlo kefir uspesne nevyrobit. Snadna priprava.
KladyZatim se mi nepovedlo kefir uspesne nevyrobit. Snadna priprava.
Zápory
Zápory
Katka
KladyObjednávám opakovaně
KladyObjednávám opakovaně
Zápory-
Zápory-
Marie Chaloupková
Kladyv pohode, funguje
Kladyv pohode, funguje
Záporykefir udelam tak na 5x max, pak zacina po 24h plesnivet i pres sterilizaci sklenice mezi jednotlivymi davkami
Záporykefir udelam tak na 5x max, pak zacina po 24h plesnivet i pres sterilizaci sklenice mezi jednotlivymi davkami
Administrátor
Dobrý den, Marie,
děkujeme za recenzi našich mléčných kultur. Ráda bych se zeptala, jakým způsobem vám kefír plesnivý, je-li sklenice čistá? Je nějaká plíseň vidět? Máte například fotografie? Budu moc ráda za upřesnění, zda najdeme společný zádrhel, aby vám kultury vydržely fungovat déle. V čisté sklenici by kefír určitě plesnivět neměl.
S pozdravem a přáním hezkého dne
Anna Fabiánová
WUGI tým
www.wugi.cz
info@wugi.cz
Nikola Česelská
Kladyvýborné, zdravé, ideální po celý den
Kladyvýborné, zdravé, ideální po celý den
Zápory
Zápory
Dana
KladyZ jednoho pytlíčku jsem tvořila kefír od půlky října až do konce prosince. Jela jsem na více frontách (ve více sklenicích). Takže jsem určitě udělala ...více
KladyZ jednoho pytlíčku jsem tvořila kefír od půlky října až do konce prosince. Jela jsem na více frontách (ve více sklenicích). Takže jsem určitě udělala víc než sto litrů kefíru z jednoho pytlíčku... A to mám v zásobě ještě další pytlíčky z balení. ;-)
Zápory
Zápory
Radka Majorová
KladyPovedlo se hned na poprvé, všechno je i v balíčku dopodrobna vysvětlené. Vzniklý kefír je skvělý, chutí předčí všechny kupované. Vyrábíme si z něj dom ...více
KladyPovedlo se hned na poprvé, všechno je i v balíčku dopodrobna vysvětlené. Vzniklý kefír je skvělý, chutí předčí všechny kupované. Vyrábíme si z něj doma hlavně jednoduché koktejly s ovocem na svačinu, všem moc doporučuji! :)
Zápory
Zápory
Michaela Krejčová
Kladymléčný kefír je skvěle využitelný k přípravě mnoha jídel, super chuť
Kladymléčný kefír je skvěle využitelný k přípravě mnoha jídel, super chuť
Zápory
Zápory
Tera
KladyVydrží mnoho várek
Příjemná chuť - není moc kyselý
Rychlá snídaně
KladyVydrží mnoho várek
Příjemná chuť - není moc kyselý
Rychlá snídaně
ZáporyDůležitá je čistota sklenice
Nejde vyrobit z farmářského nepasterizovaného mléka
ZáporyDůležitá je čistota sklenice
Nejde vyrobit z farmářského nepasterizovaného mléka
Pavla Jüstelová
KladyDobrý návod a jednoduchá příprava.
KladyDobrý návod a jednoduchá příprava.
ZáporyChce to trpělivost, protože teplota a jiné podmínky se různí, ale vyplatí se to!
ZáporyChce to trpělivost, protože teplota a jiné podmínky se různí, ale vyplatí se to!
Daniela Daňková
KladyKefír mám moc ráda a proto mi tato domací příprava kefíru příjde naprosto úžasná. Kefír je bez přidaných éček a konzervantů. Vyrábím si ho déle než ro ...více
KladyKefír mám moc ráda a proto mi tato domací příprava kefíru příjde naprosto úžasná. Kefír je bez přidaných éček a konzervantů. Vyrábím si ho déle než rok a zamilovala jsm si ho :-)
Zápory
Zápory
Zdenka Krytinářová
KladyChuťově nepřekonatelný s kupovanými.
KladyChuťově nepřekonatelný s kupovanými.
ZáporyPřes úsilí pokaždé čistit se mi brzo zkazil.
ZáporyPřes úsilí pokaždé čistit se mi brzo zkazil.
Miloš Sedláček
Kladyperfektní příprava
Kladyperfektní příprava
Záporynic
Záporynic
Bohumil
KladyV domácím kefírování od Wugi "jedeme" už dlouho:) Je to prostě lahoda a po delším pravidelném popíjení, ruku v ruce s vyváženou stravou, můžu konstato ...více
KladyV domácím kefírování od Wugi "jedeme" už dlouho:) Je to prostě lahoda a po delším pravidelném popíjení, ruku v ruce s vyváženou stravou, můžu konstatovat i úpravu zažívání.
ZáporyNeshledávám
ZáporyNeshledávám
LN
KladyVelmi snadná příprava. Při použití s čerstvým mlékem, které prošlo jen šetrnou pasterizací, přímo od farmáře je kefír hotov dříve než za 24h, ale chut ...více
KladyVelmi snadná příprava. Při použití s čerstvým mlékem, které prošlo jen šetrnou pasterizací, přímo od farmáře je kefír hotov dříve než za 24h, ale chutově a snad i účinky na zažívání se mu žádný kupovaný nevyrovná.
ZáporyKefír z předloňské dávky kefírových kultur nám chutnal trochu více.
ZáporyKefír z předloňské dávky kefírových kultur nám chutnal trochu více.
Pavel Tomášek
KladyÚžasná chuť kefíru, relativně snadná příprava, trvanlivost.
KladyÚžasná chuť kefíru, relativně snadná příprava, trvanlivost.
ZáporyJe potřeba hlídat dokončení fermentace, většinou ho mám hotový dřív než za 48 hodin, ale s tím už počítám :)
ZáporyJe potřeba hlídat dokončení fermentace, většinou ho mám hotový dřív než za 48 hodin, ale s tím už počítám :)
Ka
KladyFungují, kefír je skvělý, vydrží dle slíbených informací.
KladyFungují, kefír je skvělý, vydrží dle slíbených informací.
Zápory
Zápory
Regina Falátová Wolfová
KladyJíme každý den z jednoho litru mléka a mám pocit, že jsme na tom ujetí :-) Chutná nám to tak moc, že nemám slov. Jogurty a kefíry jsme tak přestala k ...více
KladyJíme každý den z jednoho litru mléka a mám pocit, že jsme na tom ujetí :-) Chutná nám to tak moc, že nemám slov. Jogurty a kefíry jsme tak přestala kupovat úplně.
Záporynic negativního není. Již 3x se mi zadařilo mít i syrovátku a tvaroh a to je také super lahodné s ovocem i samotné chlazené z lednice
Záporynic negativního není. Již 3x se mi zadařilo mít i syrovátku a tvaroh a to je také super lahodné s ovocem i samotné chlazené z lednice
Alexandra Fišerová
KladyFlunguje to spolehlivě ( zatím dvakrát z jednoho pytlíčku...), vynikající chuť!
KladyFlunguje to spolehlivě ( zatím dvakrát z jednoho pytlíčku...), vynikající chuť!
Zápory
Zápory
Související produkty4

WUGI sklenice - hranatá 1,15 l

Višně lyofilizované (mrazem sušené) 45 g

Moruše černá BIO sušená 200g

Meruňky sušené nesířené 200g
Alternativní produkty3

Mléčné kefírové kultury na zkoušku (až na 30 - 35 litrů kefíru)

Vodní kefírové kultury (až na 30 litrů kefíru)
