Mléčné kefírové kultury (až na 100 litrů kefíru)
Mléčné kefírové kultury (až na 100 litrů kefíru)
Mléčné kefírové kultury – obsahuje 3 sáčky s 5 g mléčných kefírových kultur.
Mléčné kefírové kultury pro výrobu domácího mléčného kefíru. A stačí k tomu pouze trochu mléka. Zabere to minutku, ale vaše zdraví, konkrétně střeva a mikrobiom velmi potěšíte. Domácí kefír totiž vzniká fermentací neboli kvašením. Díky fermentaci je kefír plný přátelských bakterií, enzymů a dalších látek, které nám často chybí. Vykouzlete si čerstvý, probioticky bohatý mléčný kefír z jakéhokoliv živočišného mléka. Kefír se hodí do smoothie, chia pudinků, domácích zmrzlin, na přípravu kaší fermentovaných přes noc a snadno s ním vytvoříte i čerstvý probiotický sýr.
Pusťte si níže naše minutové video, jak si doma vytvořit poctivý probiotický kefír pro zdravá střeva.
Balení slouží na postupnou přípravu až 100 litrů kefíru. Po dobu čtvrt roku i déle můžete mít denně čerstvý probiotický kefír. Více
Výrobce: WUGIKód produktu: 36Doprava a platba
509 Kč
Mléčné kefírové kultury – obsahuje 3 sáčky s 5 g mléčných kefírových kultur.
Mléčné kefírové kultury pro výrobu domácího mléčného kefíru. A stačí k tomu pouze trochu mléka. Zabere to minutku, ale vaše zdraví, konkrétně střeva a mikrobiom velmi potěšíte. Domácí kefír totiž vzniká fermentací neboli kvašením. Díky fermentaci je kefír plný přátelských bakterií, enzymů a dalších látek, které nám často chybí. Vykouzlete si čerstvý, probioticky bohatý mléčný kefír z jakéhokoliv živočišného mléka. Kefír se hodí do smoothie, chia pudinků, domácích zmrzlin, na přípravu kaší fermentovaných přes noc a snadno s ním vytvoříte i čerstvý probiotický sýr.
Pusťte si níže naše minutové video, jak si doma vytvořit poctivý probiotický kefír pro zdravá střeva.
Balení slouží na postupnou přípravu až 100 litrů kefíru. Po dobu čtvrt roku i déle můžete mít denně čerstvý probiotický kefír. Více
Výrobce: WUGIKód produktu: 36Doprava a platba
Mléčné kefírové kultury – 3 sáčky s 5 g kefírových kultur na postupnou přípravu až 100 litrů probiotického kefíru
100% organické
bez sóji
bez GMO
bez lepku
2 věci, které váš WUGI kefír jistě potěší:
- WUGI sklenice – je totiž neobyčejná a přímo ideální na kefírování,
- lyofilizované ovoce, které dodá kefíru správný šmrnc, ještě lepší chuť a další vitaminy.
Je mléčný kefír lepší než jogurt?
Domácí kefír obsahuje více druhů probiotických bakterií než konvenční jogurty nebo kefírová mléka z obchodu. Pro přípravu WUGI kefírových kultur nepotřebujete jogurtovač a můžete použít jakékoliv živočišné mléko – kozí, ovčí nebo kravské. Při výrobě kefíru z kvalitního mléka, obsahuje také více vitaminů a zdravých tuků než klasické nízkotučné kefíry.
Domácí kefír je plný komplexních bílkovin, je lehce stravitelný a funguje jako přírodní proteinový nápoj. Je možné jej pít samotný, ochucený medem nebo přidávat jako základ do smoothie. Chutná skvěle i mražený jako probiotická zmrzlina nebo v nepečených dezertech. Nejčastěji ho používáme na přípravu Overnight Oats neboli kaší fermentovaných přes noc. Inspirovat se můžete recepty zde.
Jak se z mléka stane kefír?
Mléčný kefír vzniká fermentací kefírových kultur v živočišném mléce. Kefírové kultury požírají mléčný cukr laktózu a mění ji na kyselinu mléčnou, pár bublinek ve formě oxidu uhličitého a další látky. Tyto kultury zůstávají v kefíru živé a produkují do něj enzymy, které nám pomáhají s trávením.
Mléčný kefír je podobný jogurtovému nápoji, ale obsahuje minimum laktózy a je plný prospěšných bakterií. Ty jsou důležité pro zdravé zažívání a správnou funkci střev.
Dávkování mléčného kefíru
Domácí kefír je možné pít denně, stejně jako konzumujeme jogurty. Pokud jogurty a kefíry nejíte moc často, doporučujeme začít s malým množstvím a postupně dávku zvyšovat na 400 ml denně.
Obsah
- 3 sáčky s 5 g mléčných kefírových kultur, se kterými připravíte postupně až 100 litrů kefíru.
- Z 1 sáčku kultur vyrobíte 30–35 litrů mléčného kefíru v průběhu 1 měsíce či déle. Můžete fermentovat nepřetržitě čtvrt roku nebo si mezi jednotlivými sáčky udělat pauzu. Každý den si můžete připravit až 1 litr kefíru, množství si přizpůsobíte dle potřeby.
- Pokud každodenní přípravu nestíháte, je možné kefír na pár dní odložit do lednice. Více informací a nejčastější otázky najdete zde.
- Zdá se vám balení malé? Dává to smysl. Držíte v ruce okem neviditelné mikroorganismy. Makají ale o sto šest a vytvoří vám desítky litrů kefíru na spoustu dnů.
Složení
- Dextróza jako nosič kefírových kultur, kefírové kultury (mikroorganismy z rodů: Lactococcus, Leuconostoc, Lactobacillus, Saccharomyces, Kluyveromyces).
- Například konkrétní druhy Lactococcus lactis subsp. lactis, Lactococcus lactis subsp. cremoris, Lactococcus lactis subsp. diacetylactis, Leuconostoc mesenteroides subsp. cremoris, Lactobacillus kefyr, Saccharomyces unisporus, Kluyveromyces marxianus a další.
- Může obsahovat stopy mléka.
Příprava domácího mléčného kefíru
Nachystejte si
- 1,15 l uzavíratelnou sklenici
- 1 l čerstvého kravského, ovčího nebo kozího mléka (čerstvé, plnotučné, pasterované)
Kvalita kefíru odráží kvalitu použitého mléka
Doporučujeme používat kvalitní pasterované čerstvé BIO mléko (klidně ze supermarketu). Farmářské mléko z menšího chovu je výborné, ale z vlastních zkušeností víme, že příprava se nemusí podařit na jedničku. Případně doporučujeme farmářské mléko převařit a nechat vychladnout na pokojovou teplotu. Používejte mléko s dostatečně dlouhou trvanlivostí (alespoň 3 dny).
Doba přípravy uvedená na obale se může lišit na základě teploty prostředí a druhu mléka.
Doporučujeme sklenici každé druhé opakování důkladně vymýt. Především okraje nad hladinou kefíru je nutné pravidelně otírat, aby se kefír nekazil.
Prvotní příprava mléčného kefíru
- Obsah sáčku vysypte do 1 l mléka (které má teplotu max. 29°C) a promíchejte. Sklenici uzavřete a nechte stát asi 48 hodin na lince při pokojové teplotě a občas promíchejte. Doporučená teplota je 22–25°C. Pokud je teplota vyšší, kefír bude hotový dřív. Srážení kefíru je normální a nejedná se o kažení. Tady uvádíme návod, co s vysráženým kefírem dělat a jak z něj vytěžit maximum,
- Asi po 48 hodinách je kefír hotov. Je celkem běžné, že se prvních 35 hodin nic neděje a poté kefír zhoustne během pár posledních hodin. Pokud s kefírem zahýbete, měl by na sklenici zůstat po stranách typický kefírový povlak. (Když zahýbete ve sklenici s mlékem, povlak po stěnách nezůstává.) Výsledná chuť kefíru je jiná než mléko, chutná jogurtově.
- Doba přípravy se odvíjí od druhu mléka a teploty prostředí. Pro další várku si odložte 100 ml kefíru. Zbytek kefíru zkonzumujte samotný nebo použijte jako základ pro další recepty. V lednici vydrží asi týden, zase záleží na kvalitě a čerstvosti použitého mléka.
Opakovaná příprava mléčného kefíru
- Další várku probiotického pokladu vyrobíte ze 100 ml hotového kefíru a libovolného množství mléka (maximálně však 1 litr). Zamíchejte, láhev uzavřete a nechte stát na lince po dobu 24 hodin.
- Každá další příprava zabere zhruba 24 hodin. 100 ml kefíru poslouží na výrobu nového kefíru až 30x. Počet opakování se odvíjí od hygienických podmínek a kvalitě mléka. Pokud se kefír z mléka netvoří, zkontrolujte, zda máte doma dostatečnou teplotu pro přípravu mléka (min. 22°C), případně použijte nový sáček. Nebojte se nám s dotazy ozvat.
Balení skladujte v LEDNICI (příp. v chladu do 20°C).
Země původu: EU
Dovozce: UNIBIOM s.r.o.Minimální dobu trvanlivosti garantujeme nejméně 1 rok od dodání.
Kristina Dobeš
Kladyskvělá jemná chuť a nenáročná příprava
Kladyskvělá jemná chuť a nenáročná příprava
Záporynejsou
Záporynejsou
Eva
KladyVše se povedlo na jedničku. Domací kefír je ještě lepší než z obchodu a vždy po ruce.
KladyVše se povedlo na jedničku. Domací kefír je ještě lepší než z obchodu a vždy po ruce.
Zápory
Zápory
Monika Michalcová
KladyKefír je vynikající, u nás ho pijeme 3 ze 4 a někdy ani nestačím vyrábět :)
KladyKefír je vynikající, u nás ho pijeme 3 ze 4 a někdy ani nestačím vyrábět :)
Zápory
Zápory
Tereza Kövešlygety
KladyJsem nadšená. Už hodně dlouho má celá naše rodina doslova nakopnuté trávení. O té doby co dělám pravidelně mléčný kefír je to paráda. Dcera měla velké ...více
KladyJsem nadšená. Už hodně dlouho má celá naše rodina doslova nakopnuté trávení. O té doby co dělám pravidelně mléčný kefír je to paráda. Dcera měla velké problémy s pravidelnou stolicí a jediné co ji opravdu srovnalo byl až kefír z kultur od Wugi. Velice děkuji za tuto pomoc
Zápory
Zápory
Tomáš Byrtus
KladyMoc dobré.Určitě objednám znovu
KladyMoc dobré.Určitě objednám znovu
ZáporyNic
ZáporyNic
Kateřina Fajtlová
KladySkvěle funguje i s plnotučným bezlaktózovým mlékem.
KladySkvěle funguje i s plnotučným bezlaktózovým mlékem.
Zápory
Zápory
Simona
KladyJsem z kefiru opravdu nadšená. Připravuji ho každý den k snídani (s ovocem a musli či přidávám do palacinek). Kefír má výbornou chuť (není vůbec kysel ...více
KladyJsem z kefiru opravdu nadšená. Připravuji ho každý den k snídani (s ovocem a musli či přidávám do palacinek). Kefír má výbornou chuť (není vůbec kyselý jako kefiry z obchodu). Zlepšilo se mi trávení (již po týdnu) a co jsem vůbec nečekala, tak ze jde vidět pozitivní změna i na nehtech (jsou silné a rychle rostou) a na kůži. Opravdu vřele doporučuji všem. Sama jsem nad koupí dlouho vahala a udělala jsem dobre.
Zápory
Zápory
Blanka Šedová
KladySnadné na přípravu, vždy po ruce, mnoho možností na využití.
KladySnadné na přípravu, vždy po ruce, mnoho možností na využití.
ZáporyChuť pro mě není úplně 100% a je třeba si na to zvyknout, ale možná to jsem jenom já.
ZáporyChuť pro mě není úplně 100% a je třeba si na to zvyknout, ale možná to jsem jenom já.
Lin
KladyNaprostá spokojenost, výborná chuť!
KladyNaprostá spokojenost, výborná chuť!
Zápory
Zápory
Růžena Holíková
KladyHodně chutná mně i manželovi, pijeme téměř denně, pomáhá trávení. Chutná také známým, se kterými o kefír dělíme.
A dnešní zásilka přeposlaná dc ...více
KladyHodně chutná mně i manželovi, pijeme téměř denně, pomáhá trávení. Chutná také známým, se kterými o kefír dělíme.
A dnešní zásilka přeposlaná dceři do Austrálie.
Zápory
Zápory
Eliška Dvořáčková
KladyHned na poprvé se zadařilo, jsem velice spokojená.
KladyHned na poprvé se zadařilo, jsem velice spokojená.
Zápory
Zápory
Michaela Matějková
KladyChutná skvěle a i příprava je velmi snadná. Vždy mi vadila kyselá chuť u kefírů a acidofilních mlék, což u tohoto vůbec není. Zařazuji jej každý den d ...více
KladyChutná skvěle a i příprava je velmi snadná. Vždy mi vadila kyselá chuť u kefírů a acidofilních mlék, což u tohoto vůbec není. Zařazuji jej každý den do koktejlů, lívanců, buchet, zálivek, do ovesných (overnight) kaší a taky do chleba. A jsme zdraví jak řípa :)
Zápory
Zápory
Lenka Kellerová
KladyPo prvním sáčku na zkoušku s množstvím na 35 l kefíru, jsem koupila velké balení. Doma se užije. Velkou výhodou je, že nemusím každý den dělat celý li ...více
KladyPo prvním sáčku na zkoušku s množstvím na 35 l kefíru, jsem koupila velké balení. Doma se užije. Velkou výhodou je, že nemusím každý den dělat celý litr. Už jsme zkoušeli i hustější kefír, dcerka to má místo jogurtu :-). Mohu potvrdit, že kefír přináší velké benefity našemu zažívání.
ZáporyJeden ze tří sáčků bohužel nevyšel. Kefír se nevytvořil, ale to přikládám možné horší kvalitě mléka, nebo se mohlo něco stát během procesu. I tak kult ...více
ZáporyJeden ze tří sáčků bohužel nevyšel. Kefír se nevytvořil, ale to přikládám možné horší kvalitě mléka, nebo se mohlo něco stát během procesu. I tak kulturám zůstávám věrná a znovu objednávám.
Martin Novák
Kladyvynikající kefír, snadná příprava
Kladyvynikající kefír, snadná příprava
Záporyžádné
Záporyžádné
Jitka Milfajtová
KladyVždy velká spokojenost s dodání i s výrobky. Super
KladyVždy velká spokojenost s dodání i s výrobky. Super
Zápory
Zápory
Pavlína Kolínská
Kladyvýborné
Kladyvýborné
Zápory
Zápory
Šárka
KladyVýhodou je snadná příprava a dobrá chuť. Kultury díky neustálé obnově vydrží dlouho.
KladyVýhodou je snadná příprava a dobrá chuť. Kultury díky neustálé obnově vydrží dlouho.
Zápory
Zápory
MUDr.Alena Doušová
Kladysnadná příprava,dobře chutná
Kladysnadná příprava,dobře chutná
Záporynic
Záporynic
David Czempka
KladyKefír si dělám pravidelně. Je skvělý.
KladyKefír si dělám pravidelně. Je skvělý.
Zápory
Zápory
Jana Obžerová
KladyZatim se mi nepovedlo kefir uspesne nevyrobit. Snadna priprava.
KladyZatim se mi nepovedlo kefir uspesne nevyrobit. Snadna priprava.
Zápory
Zápory
Kateřina Pertlová
KladyObjednávám opakovaně
KladyObjednávám opakovaně
Zápory-
Zápory-
Marie Chaloupková
Kladyv pohode, funguje
Kladyv pohode, funguje
Záporykefir udelam tak na 5x max, pak zacina po 24h plesnivet i pres sterilizaci sklenice mezi jednotlivymi davkami
Záporykefir udelam tak na 5x max, pak zacina po 24h plesnivet i pres sterilizaci sklenice mezi jednotlivymi davkami
Administrátor
Dobrý den, Marie,
děkujeme za recenzi našich mléčných kultur. Ráda bych se zeptala, jakým způsobem vám kefír plesnivý, je-li sklenice čistá? Je nějaká plíseň vidět? Máte například fotografie? Budu moc ráda za upřesnění, zda najdeme společný zádrhel, aby vám kultury vydržely fungovat déle. V čisté sklenici by kefír určitě plesnivět neměl.
S pozdravem a přáním hezkého dne
Anna Fabiánová
WUGI tým
www.wugi.cz
info@wugi.cz
Nikola Česelská
Kladyvýborné, zdravé, ideální po celý den
Kladyvýborné, zdravé, ideální po celý den
Zápory
Zápory
Dana
KladyZ jednoho pytlíčku jsem tvořila kefír od půlky října až do konce prosince. Jela jsem na více frontách (ve více sklenicích). Takže jsem určitě udělala ...více
KladyZ jednoho pytlíčku jsem tvořila kefír od půlky října až do konce prosince. Jela jsem na více frontách (ve více sklenicích). Takže jsem určitě udělala víc než sto litrů kefíru z jednoho pytlíčku... A to mám v zásobě ještě další pytlíčky z balení. ;-)
Zápory
Zápory
Radka Majorová
KladyPovedlo se hned na poprvé, všechno je i v balíčku dopodrobna vysvětlené. Vzniklý kefír je skvělý, chutí předčí všechny kupované. Vyrábíme si z něj dom ...více
KladyPovedlo se hned na poprvé, všechno je i v balíčku dopodrobna vysvětlené. Vzniklý kefír je skvělý, chutí předčí všechny kupované. Vyrábíme si z něj doma hlavně jednoduché koktejly s ovocem na svačinu, všem moc doporučuji! :)
Zápory
Zápory
Michaela Krejčová
Kladymléčný kefír je skvěle využitelný k přípravě mnoha jídel, super chuť
Kladymléčný kefír je skvěle využitelný k přípravě mnoha jídel, super chuť
Zápory
Zápory
Tera
KladyVydrží mnoho várek
Příjemná chuť - není moc kyselý
Rychlá snídaně
KladyVydrží mnoho várek
Příjemná chuť - není moc kyselý
Rychlá snídaně
ZáporyDůležitá je čistota sklenice
Nejde vyrobit z farmářského nepasterizovaného mléka
ZáporyDůležitá je čistota sklenice
Nejde vyrobit z farmářského nepasterizovaného mléka
Pavla Jüstelová
KladyDobrý návod a jednoduchá příprava.
KladyDobrý návod a jednoduchá příprava.
ZáporyChce to trpělivost, protože teplota a jiné podmínky se různí, ale vyplatí se to!
ZáporyChce to trpělivost, protože teplota a jiné podmínky se různí, ale vyplatí se to!
Daniela Daňková
KladyKefír mám moc ráda a proto mi tato domací příprava kefíru příjde naprosto úžasná. Kefír je bez přidaných éček a konzervantů. Vyrábím si ho déle než ro ...více
KladyKefír mám moc ráda a proto mi tato domací příprava kefíru příjde naprosto úžasná. Kefír je bez přidaných éček a konzervantů. Vyrábím si ho déle než rok a zamilovala jsm si ho :-)
Zápory
Zápory
Zdenka Krytinářová
KladyChuťově nepřekonatelný s kupovanými.
KladyChuťově nepřekonatelný s kupovanými.
ZáporyPřes úsilí pokaždé čistit se mi brzo zkazil.
ZáporyPřes úsilí pokaždé čistit se mi brzo zkazil.
Miloš Sedláček
Kladyperfektní příprava
Kladyperfektní příprava
Záporynic
Záporynic
Bohumil
KladyV domácím kefírování od Wugi "jedeme" už dlouho:) Je to prostě lahoda a po delším pravidelném popíjení, ruku v ruce s vyváženou stravou, můžu konstato ...více
KladyV domácím kefírování od Wugi "jedeme" už dlouho:) Je to prostě lahoda a po delším pravidelném popíjení, ruku v ruce s vyváženou stravou, můžu konstatovat i úpravu zažívání.
ZáporyNeshledávám
ZáporyNeshledávám
LN
KladyVelmi snadná příprava. Při použití s čerstvým mlékem, které prošlo jen šetrnou pasterizací, přímo od farmáře je kefír hotov dříve než za 24h, ale chut ...více
KladyVelmi snadná příprava. Při použití s čerstvým mlékem, které prošlo jen šetrnou pasterizací, přímo od farmáře je kefír hotov dříve než za 24h, ale chutově a snad i účinky na zažívání se mu žádný kupovaný nevyrovná.
ZáporyKefír z předloňské dávky kefírových kultur nám chutnal trochu více.
ZáporyKefír z předloňské dávky kefírových kultur nám chutnal trochu více.
Pavel Tomášek
KladyÚžasná chuť kefíru, relativně snadná příprava, trvanlivost.
KladyÚžasná chuť kefíru, relativně snadná příprava, trvanlivost.
ZáporyJe potřeba hlídat dokončení fermentace, většinou ho mám hotový dřív než za 48 hodin, ale s tím už počítám :)
ZáporyJe potřeba hlídat dokončení fermentace, většinou ho mám hotový dřív než za 48 hodin, ale s tím už počítám :)
Ka
KladyFungují, kefír je skvělý, vydrží dle slíbených informací.
KladyFungují, kefír je skvělý, vydrží dle slíbených informací.
Zápory
Zápory
Regina Falátová Wolfová
KladyJíme každý den z jednoho litru mléka a mám pocit, že jsme na tom ujetí :-) Chutná nám to tak moc, že nemám slov. Jogurty a kefíry jsme tak přestala k ...více
KladyJíme každý den z jednoho litru mléka a mám pocit, že jsme na tom ujetí :-) Chutná nám to tak moc, že nemám slov. Jogurty a kefíry jsme tak přestala kupovat úplně.
Záporynic negativního není. Již 3x se mi zadařilo mít i syrovátku a tvaroh a to je také super lahodné s ovocem i samotné chlazené z lednice
Záporynic negativního není. Již 3x se mi zadařilo mít i syrovátku a tvaroh a to je také super lahodné s ovocem i samotné chlazené z lednice
Alexandra Fišerová
KladyFlunguje to spolehlivě ( zatím dvakrát z jednoho pytlíčku...), vynikající chuť!
KladyFlunguje to spolehlivě ( zatím dvakrát z jednoho pytlíčku...), vynikající chuť!
Zápory
Zápory

Mléčná fermentovaná kaše přes noc
Snídaňová kaše musí být především výživná a lehká. Což se často nestává, protože neobsahuje dostatečný zdroj bílkovin, je plná cukrů a připravená z instantních surovin. Důsledkem může být neustálá potřeba svačin, vlčí hlad nebo večerní chutě. Pojďte zjistit, jak si připravit ovesnou kaši fermentovanou přes noc v mléčném kefíru. Zaručený poměr surovin, který bude fungovat se všemi druhy vloček.

Mléčný kefír - fermentace a trable
Je kefír zkažený? Vypadá divně. Srazil se. Oddělila se voda a bílá hmota. Stalo se vám to? Nám několikrát. Kefír se nezkazil, ale přefermentoval. Mohou za to vysoké teploty i jiné faktory. Kefír nevyhazujte a čtěte. Dají se z něj vykouzlit úžasné dobroty.

5 důvodů, proč si vyrábět mléčný kefír doma a návod jak na to
Na trhu je nepřeberné množství kysaných mléčných výrobků. Velký rozdíl je ale v jejich kvalitě, obsahu tuku i použitých mikroorganismech a vlivu na naše zdraví. Jaký je rozdíl mezi kefírem, acidofilním mlékem, jogurtem a dalšími kysanými výrobky? My jsme propadli domácí výrobě kefíru, protože je jednoduchá. Přemýšlíte, jaké pozitivní účinky domácí kefír má a jak se vůbec domácí kefír vyrábí? Pojďte se s námi na to podívat.

Vodní a mléčný kefír: co jsou zač a proč jsou pro nás dobré?
„Nechť je tvé jídlo tvým lékem a tvůj lék nechť je tvým jídlem.“ Hippocrates
Jídlo je mocný nástroj a kvalitní strava umí s naším zdravím divy! Připomeňme si zapomenutou sílu fermentovaných potravin.

O čem vypovídá vaše stolice?
Stolice možná není zrovna oblíbené téma. My ale víme, že je to téma důležité. Její tvar, barva, konzistence a případný zápach vypovídá o kvalitě trávení a celkovém zdraví. Perfektní stolice každý den je základem pro zdraví. Bez toho se neobejdeme. Abychom nemuseli u doktora či výživových odborníků zabředávat do zajímavých popisků jejího tvaru, barvy nebo konzistence, tým gastroenterologů z Bristolské univerzity ve Velké Británii nám popisek stolice geniálně usnadnilo. Vymysleli obrázkovou Bristolskou stupnici stolice (z angl. Bristol Stool Chart – BSF), která jednoduše popisuje to, co můžeme vidět v záchodové míse.

6 kroků pro zdravá střeva
O důležitosti zdraví střev a mikrobiomu píšeme stále a má to svůj důvod. Aneb nejsme to, co jíme, ale to, co jsme schopni absorbovat a následně využít. Do těla se musí vstřebat důležité látky, avšak nesmí ze střeva do krve prostupovat potenciálně nebezpečné či pro tělo neznámé (Více v článku Co je syndrom zvýšené propustnosti střev (leaky gut)?). A z toho důvodu potřebujeme zdravou střevní sliznici a správné mikrobiální složení (zdravý mikrobiom). Dobré bakterie jsou takoví bodyguardi, kteří nás chrání před útokem škodlivých patogenů, brání rozmnožení cukru-chtivých kvasinek v našem střevě a trénují náš imunitní systém – ten díky tomu ví, na co útočit (patogeny, toxiny) a na co ne (aby nevznikaly potravinové alergie). Zde přinášíme 6 kroků, co můžete pro zdraví svých střev udělat!

7 výhod kefíru: nakopne imunitu a podpoří zdraví střev
Po staletí byl kefír tradičně užívaný v Evropě i Asii pro své blahodárné působení na zdraví. Tento fermentovaný nápoj je plný živých kultur (prospěšných probiotik), živin a je jedním z klíčů ke zdravému imunitnímu systému a pohodovému zažívání. Probiotika obsažená v kefíru bojují s patogenními (nepřátelskými) bakteriemi a podporují zdravé prostředí v trávicím traktu. Jednotlivé kysané mléčné výrobky se mezi sebou liší na základě použitých mikroorganismů, obsahem tuku, konzistencí a tím jak působí na naše zdraví.

Ovocný drobenkový koláč bez cukru a bez lepku (+ varianta bez mléka) - vhodné pro vegany
Vláčný a zdravý letní koláč plný chuti a osvěžujícího ovoce. Zcela bez cukru a navíc v bezlepkové i bezmléčné variantě. Vhodný pro vegany i každou věkovou kategorii. Zkusíte ho?
Související produkty5

WUGI sklenice - hranatá 1,15 l

Višně lyofilizované (mrazem sušené) 45 g

Moruše černá BIO sušená 200g

Meruňky sušené nesířené 200g

City Shaman Elixír na trávení kapky 50ml
Alternativní produkty3

Mléčné kefírové kultury na zkoušku (až na 30 - 35 litrů kefíru)

Vodní kefírové kultury (až na 30 litrů kefíru)
