Mléčné kefírové kultury na zkoušku (až na 30 - 35 litrů kefíru)
Mléčné kefírové kultury na zkoušku (až na 30 - 35 litrů kefíru)
Mléčné kefírové kultury na zkoušku - obsahují 1 sáček s 5 g kefírových kultur.
Z tohoto zázračného pytlíku kefírových kultur si vyrobíte domácí mléčný kefír. Trvá to chvilku a stačí použít čerstvé mléko. Vaše zdraví a mikrobiom budou štěstím bez sebe. Kefír je totiž plný zdraví prospěšných probiotik, enzymů a dalších látek, které našim tělům často chybí. Tyto kultury přetvoří jakékoliv živočišné mléko v čerstvý probiotický mléčný kefír. Kefír je ideální také jako základ do kaší, smoothie, domácích zmrzlin nebo chia dezertů. Můžete z něj vyrobit čerstvý sýr nebo například zakysanou smetanu.
Pomocí 1 sáčku vyrobíte postupně 30 - 35 litrů kefíru. Po dobu 1 měsíce tak máte každý den čerstvý probiotický kefír.
Podívejte se na naše krátké video, jak si připravit takový probiotický mléčný kefír v pohodlí domova. Více
Výrobce: WUGIDoprava a platba
209 Kč
Mléčné kefírové kultury na zkoušku - obsahují 1 sáček s 5 g kefírových kultur.
Z tohoto zázračného pytlíku kefírových kultur si vyrobíte domácí mléčný kefír. Trvá to chvilku a stačí použít čerstvé mléko. Vaše zdraví a mikrobiom budou štěstím bez sebe. Kefír je totiž plný zdraví prospěšných probiotik, enzymů a dalších látek, které našim tělům často chybí. Tyto kultury přetvoří jakékoliv živočišné mléko v čerstvý probiotický mléčný kefír. Kefír je ideální také jako základ do kaší, smoothie, domácích zmrzlin nebo chia dezertů. Můžete z něj vyrobit čerstvý sýr nebo například zakysanou smetanu.
Pomocí 1 sáčku vyrobíte postupně 30 - 35 litrů kefíru. Po dobu 1 měsíce tak máte každý den čerstvý probiotický kefír.
Podívejte se na naše krátké video, jak si připravit takový probiotický mléčný kefír v pohodlí domova. Více
Výrobce: WUGIDoprava a platba
Mléčné kefírové kultury na zkoušku (na postupnou přípravu 30 - 35 litrů probiotického kefíru)
100% organické
bez sóji
bez GMO
bez lepku
WUGI mléčný kefír miluje:
- fermentaci v neobyčejné WUGI sklenici
- a jakékoliv lyofilizované ovoce.
Proč je mléčný kefír lepší než jogurt
Domácí kefír obsahuje více druhů probiotických bakterií než konvenční jogurty nebo kefírová mléka z obchodu. Pro přípravu WUGI kefírových kultur nepotřebujete jogurtovač a můžete použít jakékoliv živočišné mléko - kozí, ovčí nebo kravské. Při výrobě kefíru z kvalitního mléka, obsahuje také více vitaminů a zdravých tuků než klasické nízkotučné kefíry.
Domácí kefír je plný komplexních bílkovin, je lehce stravitelný a funguje jako přírodní proteinový nápoj. Je možné jej pít samotný, ochucený medem nebo přidávat jako základ do smoothie. Chutná skvěle i mražený jako probiotická zmrzlina nebo v nepečených dezertech. Nejčastěji ho používáme na přípravu Overnight Oats neboli kaší fermentovaných přes noc. Inspirovat se můžete recepty zde.
Jak vzniká mléčný kefír?
Mléčný kefír vzniká fermentací kefírových kultur v živočišném mléce. Kefírové kultury požírají mléčný cukr laktózu a mění ji na kyselinu mléčnou, pár bublinek ve formě oxidu uhličitého a další látky. Tyto kultury zůstávají v kefíru živé a produkují do něj enzymy, které nám pomáhají s trávením.
Mléčný kefír je podobný jogurtovému nápoji, ale obsahuje minimum laktózy a je plný prospěšných bakterií. Ty jsou důležité pro zdravé zažívání a správnou funkci střev.
Dávkování mléčného kefíru
Domácí kefír je možné pít denně, stejně jako konzumujeme jogurty. Pokud jogurty a kefíry nejíte moc často, doporučujeme začít s malým množstvím a postupně dávku zvyšovat na 400 ml denně.
Obsah
- 1 sáček s 5 g mléčných kefírových kultur, se kterým postupně během cca jednoho měsíce připravíte 30 - 35 litrů mléčného kefíru. Každý den si můžete připravit až 1 litr kefíru, množství si přizpůsobíte dle potřeby.
- Pokud každodenní přípravu nestíháte, je možné kefír na pár dní odložit do lednice. Více informací a nejčastější otázky najdete zde.
- Zdá se vám balení malé? Dává to smysl. Držíte v ruce okem neviditelné mikroorganismy. Makají ale o sto šest a vytvoří vám desítky litrů kefíru na spoustu dnů.
Složení
- Dextróza jako nosič kefírových kultur, kefírové kultury (mikroorganismy z rodů: Lactococcus, Leuconostoc, Lactobacillus, Saccharomyces, Kluyveromyces)
- Např. konkrétní druhy Lactococcus lactis subsp. lactis, Lactococcus lactis subsp. cremoris, Lactococcus lactis subsp. diacetylactis, Leuconostoc mesenteroides subsp. cremoris, Lactobacillus kefyr, Saccharomyces unisporus, Kluyveromyces marxianus a další.
- Může obsahovat stopy mléka.
Příprava domácího mléčného kefíru
Nachystejte si
- 1,15 l uzaviratelnou sklenici
- 1 l čerstvého kravského, ovčího nebo kozího mléka (čerstvé, plnotučné, pasterované)
Kvalita kefíru odráží kvalitu použitého mléka
Doporučujeme používat kvalitní pasterované čerstvé BIO mléko (klidně ze supermarketu). Farmářské mléko z menšího chovu je výborné, ale z vlastních zkušeností víme, že příprava se nemusí zdařit na jedničku. Případně doporučujeme farmářské mléko převařit a nechat vychladnout na pokojovou teplotu. Používejte mléko s dostatečně dlouhou trvanlivostí (alepsoň 3 dny).
Doba přípravy uvedená na obale se může lišit na základě teploty prostředí a druhu mléka.
Doporučujeme sklenici každé druhé opakování důkladně vymýt. Především okraje nad hladinou kefíru je nutné pravidelně otírat, aby se kefír nekazil.
Prvotní příprava
- Obsah sáčku vysypte do 1l mléka (které má teplotu max. 29°C) a promíchejte. Sklenici uzavřete a nechte stát asi 48 hodin na lince při pokojové teplotě a občas promíchejte. Doporučená teplota je 22–25°C. Pokud je teplota vyšší, kefír bude hotový dřív. Srážení kefíru je normální a nejedná se o kažení. Tady uvádíme návod, co s vysráženým kefírem dělat a jak z něj vytěžit maximum,
- Asi po 48 hodinách je kefír hotov. Je celkem běžné, že se prvních 35 hodin nic neděje a poté kefír zhoustne během pár posledních hodin. Pokud s kefírem zahýbete, měl by na sklenici zůstat po stranách typický kefírový povlak. (Když zahýbete ve sklenici s mlékem, povlak po stěnách nezůstává.) Výsledná chuť kefíru je jiná než mléko, chutná jogurtově.
- Doba přípravy se odvíjí od druhu mléka a teploty prostředí. Pro další várku si odložte 100 ml kefíru. Zbytek kefíru zkonzumujte samotný nebo použijte jako základ pro další recepty. V lednici vydrží asi týden, zase záleží na kvalitě a čerstvosti použitého mléka.
Opakovaná příprava
- Další várku probiotického pokladu vyrobíte ze 100 ml hotového kefíru a libovolného množství mléka (maximálně však 1 litr). Zamíchejte, láhev uzavřete a nechte stát na lince po dobu 24 hodin.
- Každá další příprava zabere zhruba 24 hodin. 100 ml kefíru poslouží na výrobu nového kefíru až 30x. Počet opakování se odvíjí od hygienických podmínek a kvalitě mléka. Pokud se kefír z mléka netvoří, zkontrolujte, zda máte doma dostatečnou teplotu pro přípravu mléka (min. 22 °C), případně použijte nový sáček. Nebojte se nám s dotazy ozvat.
Balení skladujte v LEDNICI (příp. v chladu do 20°C).
Země původu: EU
Dovozce: UNIBIOM s.r.o.Minimální dobu trvanlivosti garantujeme 8 a více měsíců od dodání.
Karel Hrubý
KladyVýborná chuť
KladyVýborná chuť
ZáporyŽádné
ZáporyŽádné
Tereza
KladySnadná příprava, někdy ho nechám tekutější - kefír, někdy si ho vytvořím hustší - jogurt.
KladySnadná příprava, někdy ho nechám tekutější - kefír, někdy si ho vytvořím hustší - jogurt.
ZáporyNic
ZáporyNic
Tera
KladyVýborná chuť
Lze fermentovat i menší množství
Chutná i dětem
KladyVýborná chuť
Lze fermentovat i menší množství
Chutná i dětem
Zápory
Zápory
Pavlína Novotná
Kladypoužijte plnotucne mléko a získáte nejen kefir, který jemně, a lahodne perlí, ale též základ na dip ( přidala jsem drcený kmín a chlli, je to famózní) ...více
Kladypoužijte plnotucne mléko a získáte nejen kefir, který jemně, a lahodne perlí, ale též základ na dip ( přidala jsem drcený kmín a chlli, je to famózní)
Zápory
Zápory
Lenka Kellerová
KladySnadno se vyrábí, chutná mě i dětem. Začali jsme ho používat do smoothie.
KladySnadno se vyrábí, chutná mě i dětem. Začali jsme ho používat do smoothie.
Zápory
Zápory
Sylvie Krabicová
KladyTchyně byla spokojená, taky vyzkoušíme, zatím jsme měli jen vodní kefir
KladyTchyně byla spokojená, taky vyzkoušíme, zatím jsme měli jen vodní kefir
Zápory
Zápory
Marie Szymeczková
Kladyvýtečné
Kladyvýtečné
Zápory
Zápory
Pavla Činčurová
KladyKvasím každý den. Vodní kefír je skvělý. Změna chuti místo vody a jetě zdravý prospěšný. Experimentuji s ovocem, vždy mě čeká nové překvapení.více
KladyKvasím každý den. Vodní kefír je skvělý. Změna chuti místo vody a jetě zdravý prospěšný. Experimentuji s ovocem, vždy mě čeká nové překvapení.
Zápory
Zápory
Misha
KladyJednoduchá příprava, dobrá chuť. Kefír není moc kyselý.
KladyJednoduchá příprava, dobrá chuť. Kefír není moc kyselý.
ZáporyŽádné
ZáporyŽádné
Iveta Brožková
KladySkvěle chutná
KladySkvěle chutná
Zápory
Zápory
Tereza Rychlíková
Kladyvynikající výrobek, jsem nadšená
Kladyvynikající výrobek, jsem nadšená
Záporyžádné
Záporyžádné
Paaaja
KladyVýborný kefír! Takový se v obchodě nekoupí :)
KladyVýborný kefír! Takový se v obchodě nekoupí :)
Zápory
Zápory
Růžena Holíková
KladyUpravilo se zažívání
KladyUpravilo se zažívání
Zápory
Zápory
Ivka
KladyMaximální spokojenost. Chuťově nepřekonatelné. V obchodě takový kefír nekoupíte.
KladyMaximální spokojenost. Chuťově nepřekonatelné. V obchodě takový kefír nekoupíte.
Zápory
Zápory
Katarína Židová
Kladyrychle dodanie, super kvalita, jednoznacne uz len wugi
Kladyrychle dodanie, super kvalita, jednoznacne uz len wugi
Záporyziadne
Záporyziadne
Pavla Truhlářová
Kladyjednoduchost
Kladyjednoduchost
Zápory-
Zápory-
Šárka
Klady- vynikající chuť (lepší než kefíry v obchodě)
- snadná příprava
- zlepšení zažívání (při každodenní konzumaci a se zdravým jídelníčkem) ...více
Klady- vynikající chuť (lepší než kefíry v obchodě)
- snadná příprava
- zlepšení zažívání (při každodenní konzumaci a se zdravým jídelníčkem)
- 1 balení vydrží na dlouho (cca obden nový kefír po dobu přes 2 měsíce)
Zápory
Zápory
Katka
Kladymikrobiom je spokojený
Kladymikrobiom je spokojený
Záporynic
Záporynic
Pavlina
KladyVelká spokojenost
KladyVelká spokojenost
Zápory
Zápory
Zuzana Kubicová
KladyVse super
KladyVse super
Zápory
Zápory
Svatoslava Papeschová
KladyDomácí kefír - nemá to chybu.
KladyDomácí kefír - nemá to chybu.
Zápory
Zápory
Lenka Kafkova
KladyVýborná chuť
KladyVýborná chuť
Zápory
Zápory
Richard Dorničák
KladyVynikající
KladyVynikající
Zápory
Zápory
Cris
Kladyvýborný kefír, lepší než z obchodu!!!
Kladyvýborný kefír, lepší než z obchodu!!!
Zápory-
Zápory-
houslista
Kladyok
Kladyok
Zápory
Zápory
Martina Srbová
KladyTop kefírové kultury! :)
KladyTop kefírové kultury! :)
Zápory
Zápory
Mirka Veselá
Kladypoužívám často
Kladypoužívám často
Zápory
Zápory
Jana Gerbocová
KladyChutově vynikající kefír - zatím vyzkoušeno pouze z kravského mléka. Do budoucna mám v plánu vyzkoušet i rostlinného.
KladyChutově vynikající kefír - zatím vyzkoušeno pouze z kravského mléka. Do budoucna mám v plánu vyzkoušet i rostlinného.
Zápory
Zápory
Tomáš Hruška
KladyVýborné.
KladyVýborné.
Záporynevím.
Záporynevím.
Jas.ti.ny
KladyVynikající
KladyVynikající
Záporyžádný zápor
Záporyžádný zápor
Alice Martinková
KladyPříprava jednoduchá, velice široké využití a jeden sáček kultur vydrží opravdu velmi dlouho při správné péči.
KladyPříprava jednoduchá, velice široké využití a jeden sáček kultur vydrží opravdu velmi dlouho při správné péči.
Zápory
Zápory
Veronika Bartonova
KladySnadna priprava, skvela chut
KladySnadna priprava, skvela chut
ZáporyNenasla jsem zadne negativum
ZáporyNenasla jsem zadne negativum
Barbora Markuzi
Kladychuť
konzistence
Kladychuť
konzistence
Záporyvelká spotřeba farmářského mléka, protože se nový kefír musí dělat každé 2 dny. Raději si budu vytvářet vodní kefír :)
Záporyvelká spotřeba farmářského mléka, protože se nový kefír musí dělat každé 2 dny. Raději si budu vytvářet vodní kefír :)
Hynek Rusňák
KladySkvěle funguje.
KladySkvěle funguje.
ZáporyDrahá doprava. Kdyby se dalo do obálky za lepší poštovné, tak by to tolik neprodražilo výslednou cenu produktu.
ZáporyDrahá doprava. Kdyby se dalo do obálky za lepší poštovné, tak by to tolik neprodražilo výslednou cenu produktu.
Lenka Lupačová
Kladyjednoduché a rychlé - nasypat, zamíchat a je to :)
Mnohem lepší než kupovaný.
Kladyjednoduché a rychlé - nasypat, zamíchat a je to :)
Mnohem lepší než kupovaný.
Zápory
Zápory
Věra Skoupilová
Kladychutná večeře, výborné s čerstvým ovocem
Kladychutná večeře, výborné s čerstvým ovocem
Zápory
Zápory
Petr Rosůlek
KladyVynikající. S kupovaným nesrovnatelný.
KladyVynikající. S kupovaným nesrovnatelný.
Zápory
Zápory
Bohumil
KladyNadšení! Příprava funguje, celá rodina má pravidelný příjem kvalitního domácího kefíru.
KladyNadšení! Příprava funguje, celá rodina má pravidelný příjem kvalitního domácího kefíru.
Zápory
Zápory
Renathka
KladyHned na poprvé se podařilo.
Snadná příprava.
Velice chutné.
KladyHned na poprvé se podařilo.
Snadná příprava.
Velice chutné.
ZáporyŽádné
ZáporyŽádné
Jitka Součková
Kladyještě jsem nezkusila, začnu až po dovolené
Kladyještě jsem nezkusila, začnu až po dovolené
Záporyžádné
Záporyžádné
Související produkty13

WUGI sklenice - hranatá 1,15 l

Meruňky sušené nesířené 200g

Višně lyofilizované (mrazem sušené) 45 g

Psyllium intensive – vláknina komplex (inulin, probiotika a švestky), BioCare 100 g

Jahody lyofilizované (mrazem sušené) 45 g

Maliny lyofilizované (mrazem sušené) 45 g

Broskve lyofilizované (mrazem sušené) 45 g

Švestky lyofilizované (mrazem sušené) 45 g

Ostružiny lyofilizované (mrazem sušené) 45 g

Mango lyofilizované (mrazem sušené) 45 g

Borůvky lyofilizované (sušené mrazem) 45 g - Goodie

Brusinky lyofilizované (sušené mrazem) 45 g - Goodie

Mix lyo lesní ovoce (sušené mrazem) 35 g
Alternativní produkty3

Mléčné kefírové kultury (až na 100 litrů kefíru)

Vodní kefírové kultury (až na 30 litrů kefíru)
