WUGI Mléčné kefírové kultury na zkoušku

hvězda 1 hvězda 2 hvězda 3 hvězda 4 hvězda 5 (155)Počet hvězdiček je 5 z 5

Mléčné kefírové kultury na zkoušku – obsahují 1 sáček s 5 g kefírových kultur.

Z tohoto zázračného pytlíku kefírových kultur si vyrobíte domácí mléčný kefír. Trvá to chvilku a stačí použít čerstvé mléko. Vaše zdraví a mikrobiom budou štěstím bez sebe. Kefír je totiž plný zdraví prospěšných probiotik, enzymů a dalších látek, které našim tělům často chybí. Tyto kultury přetvoří jakékoliv živočišné mléko v čerstvý probiotický mléčný kefír. Kefír je ideální také jako základ do kaší, smoothie, domácích zmrzlin nebo chia dezertů. Můžete z něj vyrobit čerstvý sýr nebo například zakysanou smetanu.

Pomocí 1 sáčku vyrobíte postupně 30–35 litrů kefíru. Po dobu 1 měsíce tak máte každý den čerstvý probiotický kefír.

Podívejte se na naše krátké video, jak si připravit takový probiotický mléčný kefír v pohodlí domova. Více

Výrobce: WUGIKód produktu: 26Doprava a platba

199 Kč

Skladem
ks

Mléčné kefírové kultury na zkoušku – obsahují 1 sáček s 5 g kefírových kultur.

Z tohoto zázračného pytlíku kefírových kultur si vyrobíte domácí mléčný kefír. Trvá to chvilku a stačí použít čerstvé mléko. Vaše zdraví a mikrobiom budou štěstím bez sebe. Kefír je totiž plný zdraví prospěšných probiotik, enzymů a dalších látek, které našim tělům často chybí. Tyto kultury přetvoří jakékoliv živočišné mléko v čerstvý probiotický mléčný kefír. Kefír je ideální také jako základ do kaší, smoothie, domácích zmrzlin nebo chia dezertů. Můžete z něj vyrobit čerstvý sýr nebo například zakysanou smetanu.

Pomocí 1 sáčku vyrobíte postupně 30–35 litrů kefíru. Po dobu 1 měsíce tak máte každý den čerstvý probiotický kefír.

Podívejte se na naše krátké video, jak si připravit takový probiotický mléčný kefír v pohodlí domova. Více

Výrobce: WUGIKód produktu: 26Doprava a platba

Mléčné kefírové kultury na zkoušku (na postupnou přípravu 30–35 litrů probiotického kefíru) 

100% organické   bez sóji   bez GMO   bez lepku

WUGI mléčný kefír miluje:

Proč je mléčný kefír lepší než jogurt

Domácí kefír obsahuje více druhů probiotických bakterií než konvenční jogurty nebo kefírová mléka z obchodu. Pro přípravu WUGI kefírových kultur nepotřebujete jogurtovač a můžete použít jakékoliv živočišné mléko – kozí, ovčí nebo kravské. Při výrobě kefíru z kvalitního mléka, obsahuje také více vitaminů a zdravých tuků než klasické nízkotučné kefíry.

Domácí kefír je plný komplexních bílkovin, je lehce stravitelný a funguje jako přírodní proteinový nápoj. Je možné jej pít samotný, ochucený medem nebo přidávat jako základ do smoothie. Chutná skvěle i mražený jako probiotická zmrzlina nebo v nepečených dezertech. Nejčastěji ho používáme na přípravu Overnight Oats neboli kaší fermentovaných přes noc. Inspirovat se můžete recepty zde.

Jak vzniká mléčný kefír?

Mléčný kefír vzniká fermentací kefírových kultur v živočišném mléce. Kefírové kultury požírají mléčný cukr laktózu a mění ji na kyselinu mléčnou, pár bublinek ve formě oxidu uhličitého a další látky. Tyto kultury zůstávají v kefíru živé a produkují do něj enzymy, které nám pomáhají s trávením.

Mléčný kefír je podobný jogurtovému nápoji, ale obsahuje minimum laktózy a je plný prospěšných bakterií. Ty jsou důležité pro zdravé zažívání a správnou funkci střev.

Dávkování mléčného kefíru

Domácí kefír je možné pít denně, stejně jako konzumujeme jogurty. Pokud jogurty a kefíry nejíte moc často, doporučujeme začít s malým množstvím a postupně dávku zvyšovat na 400 ml denně.

Obsah

  • 1 sáček s 5 g mléčných kefírových kultur, se kterým postupně během cca jednoho měsíce připravíte 30–35 litrů mléčného kefíru. Každý den si můžete připravit až 1 litr kefíru, množství si přizpůsobíte dle potřeby.
  • Pokud každodenní přípravu nestíháte, je možné kefír na pár dní odložit do lednice. Více informací a nejčastější otázky najdete zde.
  • Zdá se vám balení malé? Dává to smysl. Držíte v ruce okem neviditelné mikroorganismy. Makají ale o sto šest a vytvoří vám desítky litrů kefíru na spoustu dnů.

Složení

  • Dextróza jako nosič kefírových kultur, kefírové kultury (mikroorganismy z rodů: Lactococcus, Leuconostoc, Lactobacillus, Saccharomyces, Kluyveromyces)
  • Např. konkrétní druhy Lactococcus lactis subsp. lactis, Lactococcus lactis subsp. cremoris, Lactococcus lactis subsp. diacetylactis, Leuconostoc mesenteroides subsp. cremoris, Lactobacillus kefyr, Saccharomyces unisporus, Kluyveromyces marxianus a další.
  • Může obsahovat stopy mléka.

Příprava domácího mléčného kefíru

Jak na domácí mléčný kefír?

Nachystejte si

  • 1,15 l uzaviratelnou sklenici
  • 1 l čerstvého kravského, ovčího nebo kozího mléka (čerstvé, plnotučné, pasterované)

Kvalita kefíru odráží kvalitu použitého mléka

Doporučujeme používat kvalitní pasterované čerstvé BIO mléko (klidně ze supermarketu). Farmářské mléko z menšího chovu je výborné, ale z vlastních zkušeností víme, že příprava se nemusí podařit na jedničku. Případně doporučujeme farmářské mléko převařit a nechat vychladnout na pokojovou teplotu. Používejte mléko s dostatečně dlouhou trvanlivostí (alespoň 3 dny).

Doba přípravy uvedená na obale se může lišit na základě teploty prostředí a druhu mléka.

Doporučujeme sklenici každé druhé opakování důkladně vymýt. Především okraje nad hladinou kefíru je nutné pravidelně otírat, aby se kefír nekazil.

Prvotní příprava

  1. Obsah sáčku vysypte do 1l mléka (které má teplotu max. 29°C) a promíchejte. Sklenici uzavřete a nechte stát asi 48 hodin na lince při pokojové teplotě a občas promíchejte. Doporučená teplota je 22–25°C. Pokud je teplota vyšší, kefír bude hotový dřív. Srážení kefíru je normální a nejedná se o kažení. Tady uvádíme návod, co s vysráženým kefírem dělat a jak z něj vytěžit maximum,
  2. Asi po 48 hodinách je kefír hotov. Je celkem běžné, že se prvních 35 hodin nic neděje a poté kefír zhoustne během pár posledních hodin. Pokud s kefírem zahýbete, měl by na sklenici zůstat po stranách typický kefírový povlak. (Když zahýbete ve sklenici s mlékem, povlak po stěnách nezůstává.) Výsledná chuť kefíru je jiná než mléko, chutná jogurtově.
  3. Doba přípravy se odvíjí od druhu mléka a teploty prostředí. Pro další várku si odložte 100 ml kefíru. Zbytek kefíru zkonzumujte samotný nebo použijte jako základ pro další recepty. V lednici vydrží asi týden, zase záleží na kvalitě a čerstvosti použitého mléka.

Opakovaná příprava

  1. Další várku probiotického pokladu vyrobíte ze 100 ml hotového kefíru a libovolného množství mléka (maximálně však 1 litr). Zamíchejte, láhev uzavřete a nechte stát na lince po dobu 24 hodin.
  2. Každá další příprava zabere zhruba 24 hodin. 100 ml kefíru poslouží na výrobu nového kefíru až 30x. Počet opakování se odvíjí od hygienických podmínek a kvalitě mléka. Pokud se kefír z mléka netvoří, zkontrolujte, zda máte doma dostatečnou teplotu pro přípravu mléka (min. 22°C), případně použijte nový sáček. Nebojte se nám s dotazy ozvat.
Více informací najdete v Tipy ke kefíru. Letáček se základními tipy pro bezproblémové kefírování najdete přiložen také v balíčku.

Balení skladujte v LEDNICI (příp. v chladu do 20°C).

Země původu: EU

Dovozce: UNIBIOM s.r.o.

Minimální dobu trvanlivosti garantujeme nejméně 1 rok od dodání.