Mléčné kefírové kultury na zkoušku (až na 30 - 35 litrů kefíru)
Mléčné kefírové kultury na zkoušku (až na 30 - 35 litrů kefíru)
Mléčné kefírové kultury na zkoušku s 1 sáčkem s 5 g kefírových kultur.
Na postupnou přípravu až 30 - 35 litrů kefíru. Každý den máte čerstvý probiotický kefír po dobu 1 měsíce.
Pytlíček plný kefírových kultur, ze kterého si můžete doma udělat vlastní kefír. Stačí k tomu trochu mléka. Trvá to minutku, ale vaše zdraví (a hlavně střeva) vás za to budou milovat. Proč? Protože domácí kefír vzniká fermentováním neboli kvašením. Díky tomu je plný přátelských bakterií, enzymů a dalších látek, které tělu často chybí. Vykouzlím čerstvý, poctivý mléčný kefír z jakéhokoli živočišného mléka.
Pusťte si níže naše minutové video, jak si doma vytvořit poctivý probiotický kefír pro zdravá střeva.
Kefír se hodí do smoothie, chia pudingů, domácích zmrzlin a snadno s ním vytvoříte i čerstvý probiotický sýr! Více
Výrobce: WUGIDoprava a platba
209 Kč
Mléčné kefírové kultury na zkoušku s 1 sáčkem s 5 g kefírových kultur.
Na postupnou přípravu až 30 - 35 litrů kefíru. Každý den máte čerstvý probiotický kefír po dobu 1 měsíce.
Pytlíček plný kefírových kultur, ze kterého si můžete doma udělat vlastní kefír. Stačí k tomu trochu mléka. Trvá to minutku, ale vaše zdraví (a hlavně střeva) vás za to budou milovat. Proč? Protože domácí kefír vzniká fermentováním neboli kvašením. Díky tomu je plný přátelských bakterií, enzymů a dalších látek, které tělu často chybí. Vykouzlím čerstvý, poctivý mléčný kefír z jakéhokoli živočišného mléka.
Pusťte si níže naše minutové video, jak si doma vytvořit poctivý probiotický kefír pro zdravá střeva.
Kefír se hodí do smoothie, chia pudingů, domácích zmrzlin a snadno s ním vytvoříte i čerstvý probiotický sýr! Více
Výrobce: WUGIDoprava a platba
Ahoj, jsem WUGI,
ještě jste mě nezkoušeli? To je super, jsem balení na zkoušku. Najdete v něm pytlíček plný kefírových kultur, ze kterého si můžete doma udělat vlastní probiotický kefír. Stačí k tomu trochu mléka.
Trvá to minutku, ale vaše zdraví (a hlavně střeva) vás za to budou milovat. Proč? Protože domácí kefír vzniká fermentováním neboli kvašením. Díky tomu je plný přátelských bakterií, enzymů a dalších látek, které tělu často chybí. Kouzlím čerstvý, poctivý mléčný kefír z jakéhokoli živočišného mléka.
A hned na sebe prásknu 2 věci.
Kefír dělám nejraději ve své WUGI sklenici - je totiž neobyčejná.
A mám slabost pro lyofilizované ovoce. Ale nestydím se za to.




Lepší než jogurt
Připravte si poctivý kefír z kvalitního mléka. Bude tak obsahovat více vitamínů a zdravých tuků než klasický nízkotučný kefír z obchodu. Kravské, kozí i ovčí mléko, všechna mají kultury rády. Kefír chutná podobně jako jogurt, ale má pár výhod. Obsahuje více druhů přátelských bakterií pro naše tělo a připravuje se při pokojové teplotě - bez jogurtovače.
Kdo cvičí, ocení ho jako přírodní proteiňák, je lehce stravitelný a plný komplexních bílkovin. Pít ho můžete jen tak samotný nebo s medem či ve smoothie. Potěší vás vymražený jako probiotická zmrzlina nebo našlehaný v nepečených dezertech. Používáme ho i pro přípravu fermentovaných kaší přes noc.
Jak kefír vzniká?
Mléčný kefír vzniká fermentací (zjednodušeně kvašením) kefírových kultur v mléce. Kefírové kultury se krmí laktózou (mléčným cukrem), mění ho na, kyselinu mléčnou, pár bublinek (oxid uhličitý) a další látky. Přitom zůstávají kultury živé v nápoji a produkují do něj třeba svoje enzymy, které napomáhají trávení.
Mléčný kefír je jako osvěžující jogurtový nápoj. Obsahuje minimum laktózy, je plný přátelských bakterií (probiotik), enzymů, živin, vitamínů a minerálů. Ty jsou nezbytné pro správnou funkci střev a zažívání.
Dávkování, obsah a složení
Mléčný kefír si můžete dopřát denně, je to podobné, jako s jogurty. Jen pokud nejste na jogurty a kefíry zvyklí, doporučujeme začít s menším množstvím a postupně navyšovat - třeba na 400 ml za den.
Balení na zkoušku obsahuje 1 sáček s 5 g mléčných kefírových kultur, se kterým postupně během jednoho cca měsíce připravíte 30 - 35 litrů mléčného kefíru. Každý den si můžete připravit až 1 litr kefíru, množství si přizpůsobíte dle potřeby.
Zdá se vám balení malé? Dává to smysl. Držíte v ruce okem neviditelné mikroorganismy. Makají ale o sto šest a vytvoří vám desítky litrů kefíru na spoustu dnů :)
Složení
Dextróza jako nosič kefírových kultur, kefírové kultury (mikroorganismy z rodů: Lactococcus, Leuconostoc, Lactobacillus, Saccharomyces, Kluyveromyces)
Např. konkrétní druhy Lactococcus lactis subsp. lactis, Lactococcus lactis subsp. cremoris, Lactococcus lactis subsp. diacetylactis, Leuconostoc mesenteroides subsp. cremoris, Lactobacillus kefyr, Saccharomyces unisporus, Kluyveromyces marxianus a další.
Může obsahovat stopy mléka.
Skladujte v LEDNICI (příp. v chladu do 20°C).
Země původu: EU
Dovozce: UNIBIOM s.r.o.Minimální dobu trvanlivosti garantujeme 10 a více měsíců od dodání.
Příprava mléčného kefíru
Nachystejte si
- 1,15 l uzaviratelnou sklenici
- 1 l čerstvého kravského, ovčího nebo kozího mléka (čerstvé, plnotučné, pasterované)
Dobrá rada!
Výsledná chuť kefíru záleží na kvalitě použitého mléka. Doporučujeme používat čerstvé plnotučné mléko v BIO kvalitě (pasterované). Farmářské mléko z malochovu je skvělé, avšak je možné, že takové poctivé "živé" mléko bude pracovat samo o sobě a příprava kefíru z něj se nemusí povést! Taková je naše zkušenost i zpětná vazba zákazníků. Je vhodné farmářské mléko před přípravou převařit a nechat vychladit. Pro přípravu je pak jistotou BIO čerstvé pasterované mléko (seženete v supermarketu).
Doba přípravy se mírně liší s teplotou prostředí a druhem mléka.
Sklenici, prosím, každé druhé opakovaní vymývejte a okraje, které jsou nad hladinou kefíru pravidelně otírejte, abyste předešli kažení špinavých částí.
Prvotní příprava
- Vysypte obsah jednoho sáčku s kefírovými kulturami do 1l mléka (o teplotě max. 29°C) a dobře promíchejte. Sklenici uzavřete. Směs ponechte stát cca 48 hodin při pokojové teplotě (22 - 25°C, při vyšší teplotě stačí kratší doba) a občas ji promíchejte. Srážení kefíru je běžný jev a nejde o kažení. Tady je návod, jak v takovém případě dál a jak z toho vytěžit další mňamky, jako čerstvý kefírový sýr.
- Po cca 48 hodinách je kefír hotov. Jak to poznáte? Zdá se, že mléko zůstává prvních 35 hodin "mlékem" a poté kefír většinou zhoustne, nemusí ale vždy, hraje tady roli kvalita mléka. Když se sklenicí zahýbete, měl by po stranách sklenice zůstat typický kefírový povlak (ten vám při zahýbání se sklenicí mléka po stěnách nezůstane). Kefír chutná jinak, jak mléko, ten náš wugi docela jogurtově.
- Rozdíl v době přípravy závisí na teplotě prostředí a druhu mléka. Pro přípravu další várky si nechte stranou 100 ml kefíru. Zbylý kefír můžete konzumovat samotný nebo jej ochuťte, tady najdete spoustu receptů. V případě potřeby uchovávejte v lednici a zkonzumujte cca do týdne (záleží na čerstvosti a kvalitě mléka).
Opakovaná příprava
- Na přípravu další várky použijte 100 ml hotového kefíru a libovolné množství mléka (maximálně 1l). Směs dobře promíchejte, láhev uzavřete a nechte stát při pokojové teplotě po dobu 24 hodin.
- K přípravě každé další várky stačí běžně pouze 24 hodin. Pomocí 100 ml hotového kefíru připravíte nový kefír až 30x. Počet opakování záleží na různých faktorech - hygienických podmínkách i kvalitě mléka. Zůstává-li mléko sladké a kefír nevzniká, zkontrolujte, zda kultury měly správnou teplotu pro přípravu, případně použijte nový sáček.
Paaaja
KladyVýborný kefír! Takový se v obchodě nekoupí :)
KladyVýborný kefír! Takový se v obchodě nekoupí :)
Zápory
Zápory
Růžena Holíková
KladyUpravilo se zažívání
KladyUpravilo se zažívání
Zápory
Zápory
Ivka
KladyMaximální spokojenost. Chuťově nepřekonatelné. V obchodě takový kefír nekoupíte.
KladyMaximální spokojenost. Chuťově nepřekonatelné. V obchodě takový kefír nekoupíte.
Zápory
Zápory
Katarína Židová
Kladyrychle dodanie, super kvalita, jednoznacne uz len wugi
Kladyrychle dodanie, super kvalita, jednoznacne uz len wugi
Záporyziadne
Záporyziadne
Pavla Truhlářová
Kladyjednoduchost
Kladyjednoduchost
Zápory-
Zápory-
Šárka
Klady- vynikající chuť (lepší než kefíry v obchodě)
- snadná příprava
- zlepšení zažívání (při každodenní konzumaci a se zdravým jídelníčkem) ...více
Klady- vynikající chuť (lepší než kefíry v obchodě)
- snadná příprava
- zlepšení zažívání (při každodenní konzumaci a se zdravým jídelníčkem)
- 1 balení vydrží na dlouho (cca obden nový kefír po dobu přes 2 měsíce)
Zápory
Zápory
Katka
Kladymikrobiom je spokojený
Kladymikrobiom je spokojený
Záporynic
Záporynic
Pavlina
KladyVelká spokojenost
KladyVelká spokojenost
Zápory
Zápory
Zuzana Kubicová
KladyVse super
KladyVse super
Zápory
Zápory
Svatoslava Papeschová
KladyDomácí kefír - nemá to chybu.
KladyDomácí kefír - nemá to chybu.
Zápory
Zápory
Lenka Kafkova
KladyVýborná chuť
KladyVýborná chuť
Zápory
Zápory
Richard Dorničák
KladyVynikající
KladyVynikající
Zápory
Zápory
Cris
Kladyvýborný kefír, lepší než z obchodu!!!
Kladyvýborný kefír, lepší než z obchodu!!!
Zápory-
Zápory-
houslista
Kladyok
Kladyok
Zápory
Zápory
Martina Srbová
KladyTop kefírové kultury! :)
KladyTop kefírové kultury! :)
Zápory
Zápory
Mirka Veselá
Kladypoužívám často
Kladypoužívám často
Zápory
Zápory
Jana Gerbocová
KladyChutově vynikající kefír - zatím vyzkoušeno pouze z kravského mléka. Do budoucna mám v plánu vyzkoušet i rostlinného.
KladyChutově vynikající kefír - zatím vyzkoušeno pouze z kravského mléka. Do budoucna mám v plánu vyzkoušet i rostlinného.
Zápory
Zápory
Tomáš Hruška
KladyVýborné.
KladyVýborné.
Záporynevím.
Záporynevím.
Jas.ti.ny
KladyVynikající
KladyVynikající
Záporyžádný zápor
Záporyžádný zápor
Alice Martinková
KladyPříprava jednoduchá, velice široké využití a jeden sáček kultur vydrží opravdu velmi dlouho při správné péči.
KladyPříprava jednoduchá, velice široké využití a jeden sáček kultur vydrží opravdu velmi dlouho při správné péči.
Zápory
Zápory
Veronika Bartonova
KladySnadna priprava, skvela chut
KladySnadna priprava, skvela chut
ZáporyNenasla jsem zadne negativum
ZáporyNenasla jsem zadne negativum
Barbora Markuzi
Kladychuť
konzistence
Kladychuť
konzistence
Záporyvelká spotřeba farmářského mléka, protože se nový kefír musí dělat každé 2 dny. Raději si budu vytvářet vodní kefír :)
Záporyvelká spotřeba farmářského mléka, protože se nový kefír musí dělat každé 2 dny. Raději si budu vytvářet vodní kefír :)
Hynek Rusňák
KladySkvěle funguje.
KladySkvěle funguje.
ZáporyDrahá doprava. Kdyby se dalo do obálky za lepší poštovné, tak by to tolik neprodražilo výslednou cenu produktu.
ZáporyDrahá doprava. Kdyby se dalo do obálky za lepší poštovné, tak by to tolik neprodražilo výslednou cenu produktu.
Lenka Lupačová
Kladyjednoduché a rychlé - nasypat, zamíchat a je to :)
Mnohem lepší než kupovaný.
Kladyjednoduché a rychlé - nasypat, zamíchat a je to :)
Mnohem lepší než kupovaný.
Zápory
Zápory
Věra Skoupilová
Kladychutná večeře, výborné s čerstvým ovocem
Kladychutná večeře, výborné s čerstvým ovocem
Zápory
Zápory
Petr Rosůlek
KladyVynikající. S kupovaným nesrovnatelný.
KladyVynikající. S kupovaným nesrovnatelný.
Zápory
Zápory
Bohumil
KladyNadšení! Příprava funguje, celá rodina má pravidelný příjem kvalitního domácího kefíru.
KladyNadšení! Příprava funguje, celá rodina má pravidelný příjem kvalitního domácího kefíru.
Zápory
Zápory
Renathka
KladyHned na poprvé se podařilo.
Snadná příprava.
Velice chutné.
KladyHned na poprvé se podařilo.
Snadná příprava.
Velice chutné.
ZáporyŽádné
ZáporyŽádné
Jitka Součková
Kladyještě jsem nezkusila, začnu až po dovolené
Kladyještě jsem nezkusila, začnu až po dovolené
Záporyžádné
Záporyžádné
Související produkty7

WUGI sklenice - hranatá 1,15 l

Borůvky lyofilizované (mrazem sušené) 45g

Brusinky lyofilizované (mrazem sušené) 45g

Meruňky sušené nesířené 200g

Višně lyofilizované (mrazem sušené)

Moruše černá BIO sušená 200g

Černý rybíz lyofilizovaný (mrazem sušený)
Alternativní produkty4

Malá kefírová oslava

Mléčné kefírové kultury (až na 100 litrů kefíru)

Vodní kefírové kultury (až na 30 litrů kefíru)
