Mléčné kefírové kultury na zkoušku - 1 x 5 g
Na postupnou přípravu až 35 litrů kefíru. Kefírujete tak nepřetržitě 1 měsíc.

Pytlíček plný kefírových kultur, ze kterého si můžete doma udělat vlastní kefír. Stačí k tomu trochu mléka. Trvá to minutku, ale vaše zdraví (a hlavně střeva) vás za to budou milovat. Proč? Protože domácí kefír vzniká fermentováním neboli kvašením. Díky tomu je plný přátelských bakterií, enzymů a dalších látek, které tělu často chybí. Vykouzlím čerstvý, poctivý mléčný kefír z jakéhokoli živočišného mléka.

Balení na zkoušku obsahuje 1 sáček s 5 g mléčných kefírových kultur a vytvoříte s ním postupně až 30-35 litrů kefíru.

Pusťte si níže naše minutové video, jak si doma vytvořit poctivý probiotický kefír.
Více >>

187 Kč s DPH

Skladem
ks

Ahoj, jsem WUGI,

ještě jste mě nezkoušeli? To je super, jsem balení na zkoušku. Najdete v něm pytlíček plný kefírových kultur, ze kterého si můžete doma udělat vlastní kefír. Stačí k tomu trochu mléka.

Trvá to minutku, ale vaše zdraví (a hlavně střeva) vás za to budou milovat. Proč? Protože domácí kefír vzniká fermentováním neboli kvašením. Díky tomu je plný přátelských bakterií, enzymů a dalších látek, které tělu často chybí. Kouzlím čerstvý, poctivý mléčný kefír z jakéhokoli živočišného mléka.

A hned na sebe prásknu 2 věci.

Kefír dělám nejraději ve své WUGI sklenici - je totiž neobyčejná.

A mám slabost pro lyofilizované ovoce. Ale nestydím se za to.

100% organické   bez sóji   bez GMO   bez lepku
 

Lepší než jogurt

Přpravte si poctivý kefír z kvalitního mléka. Bude tak obsahovat více vitamínů a zdravých tuků než klasický nízkotučný kefír z obchodu. Kravské, kozí i ovčí mléko, všechna mají kultury rády. Kefír chutná podobně jako jogurt, ale má pár výhod. Obsahuje více druhů přátelských bakterií pro naše tělo a připravuje se při pokojové teplotě - bez jogurtovače.

Kdo cvičí, ocení ho jako přírodní proteiňák, je lehce stravitelný a plný komplexních bílkovin. Pít ho můžete jen tak samotný nebo s medem či ve smoothie. Potěší vás vymražený jako probiotická zmrzlina nebo našlehaný v nepečených dezertech. Používáme ho i pro přípravu fermentovaných kaší přes noc.

Jak kefír vzniká?

Mléčný kefír vzniká fermentací (zjednodušeně kvašením) kefírových kultur v mléce. Kefírové kultury se krmí laktózou (mléčným cukrem), mění ho na, kyselinu mléčnou, pár bublinek (oxid uhličitý) a další látky. Přitom zůstavají kultury živé v nápoji a produkují do něj třeba svoje enzymy, které napomáhají trávení.

Mléčný kefír je jako osvěžující jogurtový nápoj. Obsahuje minimum laktózy, je plný přátelských bakterií (probiotik), enzymů, živin, vitamínů a minerálů. Ty jsou nezbytné pro správnou funkci střev a zažívání.

 

Dávkování, obsah a složení

Mléčný kefír si můžete dopřát denně, je to podobné, jako s jogurty. Jen pokdu nejste na jogurty a kefíry zvyklí, doporučujeme začít s menším množstvím a postupně navyšovat - třeba na 400 ml za den.

Balení na zkoušku obsahuje 1 sáček s 5 g mléčných kefírových kultur, se kterým postupně během jednoho cca měsíce připravíte 30 - 35 litrů mléčného kefíru. Každý den si můžete připravit až 1 litr kefíru, množství si přizpůsobíte.

Zdá se vám balení malé? Dává to smysl. Držíte v ruce okem neviditelné mikroorganismy. Makají ale o sto šest a vytvoří vám destíky litrů kefíru na spoustu dnů :)

Složení

Dextróza jako nosič kefírových kultur, kefírové kultury (mikroorganismy z rodů: Lactococcus, Leuconostoc, Lactobacillus, Saccharomyces, Kluyveromyces)

Např. konkrétní druhy Lactococcus lactis subsp. lactis, Lactococcus lactis subsp. cremoris, Lactococcus lactis subsp. diacetylactis, Leuconostoc mesenteroides subsp. cremoris, Lactobacillus kefyr, Saccharomyces unisporus, Kluyveromyces marxianus a další.

Může obsahovat stopy mléka.

Skladujte v LEDNICI (příp. v chladu do 20°C).

Země původu: EU

Dovozce: UNIBIOM s.r.o.

Minimální dobu trvanlivosti garantujeme 9 a více měsíců od dodání.

 

Příprava mléčného kefíru

Jak na domácí mléčný kefír?

Nachystejte si

  • 1,15 l uzaviratelnou sklenici
  • 1 l čerstvého kravského, ovčího nebo kozího mléka (čerstvé, plnotučné, pasterované)

Dobrá rada!

Výsledná chuť kefíru záleží na kvalitě použitého mléka. Doporučujeme používat čerstvé plnotučné mléko v BIO kvalitě (pasterované). Farmářské mléko z malochovu je skvělé, avšak je možné, že takové poctivé "živé" mléko bude pracovat samo o sobě a příprava kefíru z něj se nemusí povést! Taková je naše zkušenost i zpětná vazba zákazníků. Je vhodné farmářské mléko před přípravou převařit a nechat vychladit. Pro přípravu je pak jistotou BIO čerstvé pasterované mléko (seženete v supermarketu).

Doba přípravy se mírně liší s teplotou prostředí a druhem mléka. Pokud se vám kefír srazil, nezkazil se. Přečtěte si návod, jak v takovém případě postupovat a jak srážení předcházet.

Prvotní příprava

  1. Vysypte obsah jednoho sáčku s kefírovými kulturami do 1l mléka (o teplotě max. 29°C) a dobře promíchejte. Sklenici uzavřete. Směs ponechte stát cca 48 hodin při pokojové teplotě (22 - 25°C, při vyšší teplotě stačí kratší doba) a občas ji promíchejte. Srážení kefíru je běžný jev a nejde o kažení. Začne-li se kefír srážet, dobře jej promíchejte a fermentaci ukončete - pokračujte s opakovanou přípravou nebo kefír zkonzumujte.
  2. Po cca 48 hodinách je kefír hotov (rozdíl v době přípravy závisí na teplotě prostředí a druhu mléka -> přečtěte si více zde). Pro přípravu další várky si nechte stranou 100 ml kefíru. Zbylý kefír můžete konzumovat samotný nebo jej ochuťte medem, sirupem, ovocem nebo džemem. V případě potřeby uchovávejte v lednici a zkonzumujte cca do týdne (záleží na čerstvosti a kvalitě mléka).

Opakovaná příprava

  1. Na přípravu další várky použijte 100 ml hotového kefíru a libovolné množství mléka (maximálně 1l). Směs dobře promíchejte, láhev uzavřete a nechte stát při pokojové teplotě po dobu 24 hodin.
  2. K přípravě každé další várky stačí běžně pouze 24 hodin. Pomocí 100 ml hotového kefíru připravíte nový kefír až 30x. Počet opakování záleží na různých faktorech - hygienických podmínkách i kvalitě mléka. Zůstává-li mléko sladké a kefír nevzniká, zkontrolujte, zda kultury měly správnou teplotu pro přípravu, případně použijte nový sáček.
Ještě jste hladoví po informacích? Mrkněte se na nejčastější otázky. Také jsme pro vás vytvořili základní tipy pro bezproblémové kefírování.
Kontaktujte nás!