Mléčné kefírové kultury na zkoušku (až na 30 - 35 litrů kefíru)
Mléčné kefírové kultury na zkoušku (až na 30 - 35 litrů kefíru)
Mléčné kefírové kultury na zkoušku – obsahují 1 sáček s 5 g kefírových kultur.
Z tohoto zázračného pytlíku kefírových kultur si vyrobíte domácí mléčný kefír. Trvá to chvilku a stačí použít čerstvé mléko. Vaše zdraví a mikrobiom budou štěstím bez sebe. Kefír je totiž plný zdraví prospěšných probiotik, enzymů a dalších látek, které našim tělům často chybí. Tyto kultury přetvoří jakékoliv živočišné mléko v čerstvý probiotický mléčný kefír. Kefír je ideální také jako základ do kaší, smoothie, domácích zmrzlin nebo chia dezertů. Můžete z něj vyrobit čerstvý sýr nebo například zakysanou smetanu.
Pomocí 1 sáčku vyrobíte postupně 30–35 litrů kefíru. Po dobu 1 měsíce tak máte každý den čerstvý probiotický kefír.
Podívejte se na naše krátké video, jak si připravit takový probiotický mléčný kefír v pohodlí domova. Více
Výrobce: WUGIKód produktu: 26Doprava a platba
209 Kč
Mléčné kefírové kultury na zkoušku – obsahují 1 sáček s 5 g kefírových kultur.
Z tohoto zázračného pytlíku kefírových kultur si vyrobíte domácí mléčný kefír. Trvá to chvilku a stačí použít čerstvé mléko. Vaše zdraví a mikrobiom budou štěstím bez sebe. Kefír je totiž plný zdraví prospěšných probiotik, enzymů a dalších látek, které našim tělům často chybí. Tyto kultury přetvoří jakékoliv živočišné mléko v čerstvý probiotický mléčný kefír. Kefír je ideální také jako základ do kaší, smoothie, domácích zmrzlin nebo chia dezertů. Můžete z něj vyrobit čerstvý sýr nebo například zakysanou smetanu.
Pomocí 1 sáčku vyrobíte postupně 30–35 litrů kefíru. Po dobu 1 měsíce tak máte každý den čerstvý probiotický kefír.
Podívejte se na naše krátké video, jak si připravit takový probiotický mléčný kefír v pohodlí domova. Více
Výrobce: WUGIKód produktu: 26Doprava a platba
Mléčné kefírové kultury na zkoušku (na postupnou přípravu 30–35 litrů probiotického kefíru)
100% organické
bez sóji
bez GMO
bez lepku
WUGI mléčný kefír miluje:
- fermentaci v neobyčejné WUGI sklenici
- a jakékoliv lyofilizované ovoce.
Proč je mléčný kefír lepší než jogurt
Domácí kefír obsahuje více druhů probiotických bakterií než konvenční jogurty nebo kefírová mléka z obchodu. Pro přípravu WUGI kefírových kultur nepotřebujete jogurtovač a můžete použít jakékoliv živočišné mléko – kozí, ovčí nebo kravské. Při výrobě kefíru z kvalitního mléka, obsahuje také více vitaminů a zdravých tuků než klasické nízkotučné kefíry.
Domácí kefír je plný komplexních bílkovin, je lehce stravitelný a funguje jako přírodní proteinový nápoj. Je možné jej pít samotný, ochucený medem nebo přidávat jako základ do smoothie. Chutná skvěle i mražený jako probiotická zmrzlina nebo v nepečených dezertech. Nejčastěji ho používáme na přípravu Overnight Oats neboli kaší fermentovaných přes noc. Inspirovat se můžete recepty zde.
Jak vzniká mléčný kefír?
Mléčný kefír vzniká fermentací kefírových kultur v živočišném mléce. Kefírové kultury požírají mléčný cukr laktózu a mění ji na kyselinu mléčnou, pár bublinek ve formě oxidu uhličitého a další látky. Tyto kultury zůstávají v kefíru živé a produkují do něj enzymy, které nám pomáhají s trávením.
Mléčný kefír je podobný jogurtovému nápoji, ale obsahuje minimum laktózy a je plný prospěšných bakterií. Ty jsou důležité pro zdravé zažívání a správnou funkci střev.
Dávkování mléčného kefíru
Domácí kefír je možné pít denně, stejně jako konzumujeme jogurty. Pokud jogurty a kefíry nejíte moc často, doporučujeme začít s malým množstvím a postupně dávku zvyšovat na 400 ml denně.
Obsah
- 1 sáček s 5 g mléčných kefírových kultur, se kterým postupně během cca jednoho měsíce připravíte 30–35 litrů mléčného kefíru. Každý den si můžete připravit až 1 litr kefíru, množství si přizpůsobíte dle potřeby.
- Pokud každodenní přípravu nestíháte, je možné kefír na pár dní odložit do lednice. Více informací a nejčastější otázky najdete zde.
- Zdá se vám balení malé? Dává to smysl. Držíte v ruce okem neviditelné mikroorganismy. Makají ale o sto šest a vytvoří vám desítky litrů kefíru na spoustu dnů.
Složení
- Dextróza jako nosič kefírových kultur, kefírové kultury (mikroorganismy z rodů: Lactococcus, Leuconostoc, Lactobacillus, Saccharomyces, Kluyveromyces)
- Např. konkrétní druhy Lactococcus lactis subsp. lactis, Lactococcus lactis subsp. cremoris, Lactococcus lactis subsp. diacetylactis, Leuconostoc mesenteroides subsp. cremoris, Lactobacillus kefyr, Saccharomyces unisporus, Kluyveromyces marxianus a další.
- Může obsahovat stopy mléka.
Příprava domácího mléčného kefíru
Nachystejte si
- 1,15 l uzaviratelnou sklenici
- 1 l čerstvého kravského, ovčího nebo kozího mléka (čerstvé, plnotučné, pasterované)
Kvalita kefíru odráží kvalitu použitého mléka
Doporučujeme používat kvalitní pasterované čerstvé BIO mléko (klidně ze supermarketu). Farmářské mléko z menšího chovu je výborné, ale z vlastních zkušeností víme, že příprava se nemusí podařit na jedničku. Případně doporučujeme farmářské mléko převařit a nechat vychladnout na pokojovou teplotu. Používejte mléko s dostatečně dlouhou trvanlivostí (alespoň 3 dny).
Doba přípravy uvedená na obale se může lišit na základě teploty prostředí a druhu mléka.
Doporučujeme sklenici každé druhé opakování důkladně vymýt. Především okraje nad hladinou kefíru je nutné pravidelně otírat, aby se kefír nekazil.
Prvotní příprava
- Obsah sáčku vysypte do 1l mléka (které má teplotu max. 29°C) a promíchejte. Sklenici uzavřete a nechte stát asi 48 hodin na lince při pokojové teplotě a občas promíchejte. Doporučená teplota je 22–25°C. Pokud je teplota vyšší, kefír bude hotový dřív. Srážení kefíru je normální a nejedná se o kažení. Tady uvádíme návod, co s vysráženým kefírem dělat a jak z něj vytěžit maximum,
- Asi po 48 hodinách je kefír hotov. Je celkem běžné, že se prvních 35 hodin nic neděje a poté kefír zhoustne během pár posledních hodin. Pokud s kefírem zahýbete, měl by na sklenici zůstat po stranách typický kefírový povlak. (Když zahýbete ve sklenici s mlékem, povlak po stěnách nezůstává.) Výsledná chuť kefíru je jiná než mléko, chutná jogurtově.
- Doba přípravy se odvíjí od druhu mléka a teploty prostředí. Pro další várku si odložte 100 ml kefíru. Zbytek kefíru zkonzumujte samotný nebo použijte jako základ pro další recepty. V lednici vydrží asi týden, zase záleží na kvalitě a čerstvosti použitého mléka.
Opakovaná příprava
- Další várku probiotického pokladu vyrobíte ze 100 ml hotového kefíru a libovolného množství mléka (maximálně však 1 litr). Zamíchejte, láhev uzavřete a nechte stát na lince po dobu 24 hodin.
- Každá další příprava zabere zhruba 24 hodin. 100 ml kefíru poslouží na výrobu nového kefíru až 30x. Počet opakování se odvíjí od hygienických podmínek a kvalitě mléka. Pokud se kefír z mléka netvoří, zkontrolujte, zda máte doma dostatečnou teplotu pro přípravu mléka (min. 22°C), případně použijte nový sáček. Nebojte se nám s dotazy ozvat.
Balení skladujte v LEDNICI (příp. v chladu do 20°C).
Země původu: EU
Dovozce: UNIBIOM s.r.o.Minimální dobu trvanlivosti garantujeme nejméně 1 rok od dodání.
Marcela Zajíčková
Kladyvynikající chuť, jednoduchá příprava, univerzální využití, dávám i dětem (7 měsíců, 3 roky)
Kladyvynikající chuť, jednoduchá příprava, univerzální využití, dávám i dětem (7 měsíců, 3 roky)
Zápory
Zápory
Kateřina Hlisnikovská
KladyDomací kefír, chutná spíše jako jogurt takže děti ho milují a manžel by ho vypil celý nejraději.
Super pro střevní mikrobiom.
KladyDomací kefír, chutná spíše jako jogurt takže děti ho milují a manžel by ho vypil celý nejraději.
Super pro střevní mikrobiom.
ZáporyNestačime vyrábět další.
ZáporyNestačime vyrábět další.
Renáta Macková
KladyVyzkoušeno vodní kefír i mléčný kefír a chutná.
KladyVyzkoušeno vodní kefír i mléčný kefír a chutná.
Zápory
Zápory
Markéta Benediktová
KladyVyuzivam hlavne do smoothie a kasi, vyborna jemna chut
KladyVyuzivam hlavne do smoothie a kasi, vyborna jemna chut
Zápory
Zápory
Pavlína Kolínská
Kladysuper
Kladysuper
Zápory
Zápory
Anet.
KladySnadná a rychlá příprava. Doporučuju!
KladySnadná a rychlá příprava. Doporučuju!
Zápory
Zápory
Ivana Adamcová
KladySnadná příprava
KladySnadná příprava
Zápory
Zápory
Marcela Dušková
KladyKefír mi moc chutná, zkusím z něj i pomazánky.
KladyKefír mi moc chutná, zkusím z něj i pomazánky.
Zápory
Zápory
Michaela Staňková
KladyOpravdu výborný kefír.
KladyOpravdu výborný kefír.
Zápory
Zápory
Helena Knittelová
KladyOba produkty jsou výbornými letními osvěžovači. Mléčný kefír nám nejvíce chutná s domácí salátovou okurkou:) Již jsem svým bublinkováním nakazila i ...více
KladyOba produkty jsou výbornými letními osvěžovači. Mléčný kefír nám nejvíce chutná s domácí salátovou okurkou:) Již jsem svým bublinkováním nakazila i své kamarádky:)
ZáporyRychlá spotřeba
ZáporyRychlá spotřeba
Martina Kopecká
KladyBezpracné
Velka variabilita - kefir, jogurt, tvaroh...
Velké celkove množství kefiru
KladyBezpracné
Velka variabilita - kefir, jogurt, tvaroh...
Velké celkove množství kefiru
Zápory
Zápory
Kateřina Fajtlová
KladyPo vyzkoušení jsem si zakoupila celé balení.
KladyPo vyzkoušení jsem si zakoupila celé balení.
Zápory
Zápory
Lin
KladyNení co vytknout, u nás se dělá kefír denně :-)
KladyNení co vytknout, u nás se dělá kefír denně :-)
Zápory
Zápory
Veronika
KladyRychlá příprava, dnes máme hotový první kefir a je výtečný.
KladyRychlá příprava, dnes máme hotový první kefir a je výtečný.
Zápory
Zápory
Dominika
KladyTop! Priste kupuju vetsi baleni, to prvni vydrzelo dva mesice a od te doby co ho nemam mi ten kazdodenni kefir proste chybi. Davam jej i rocnimu ...více
KladyTop! Priste kupuju vetsi baleni, to prvni vydrzelo dva mesice a od te doby co ho nemam mi ten kazdodenni kefir proste chybi. Davam jej i rocnimu synovi a obema nam moc chutna 😊
Zápory
Zápory
Ivana Janečková
KladyChutnější než z Tibetské houby a jednodušší příprava. Super
KladyChutnější než z Tibetské houby a jednodušší příprava. Super
Záporynic
Záporynic
Karel Hrubý
KladyVýborná chuť
KladyVýborná chuť
ZáporyŽádné
ZáporyŽádné
Tereza
KladySnadná příprava, někdy ho nechám tekutější - kefír, někdy si ho vytvořím hustší - jogurt.
KladySnadná příprava, někdy ho nechám tekutější - kefír, někdy si ho vytvořím hustší - jogurt.
ZáporyNic
ZáporyNic
Tera
KladyVýborná chuť
Lze fermentovat i menší množství
Chutná i dětem
KladyVýborná chuť
Lze fermentovat i menší množství
Chutná i dětem
Zápory
Zápory
Pavlína Novotná
Kladypoužijte plnotucne mléko a získáte nejen kefir, který jemně, a lahodne perlí, ale též základ na dip ( přidala jsem drcený kmín a chlli, je to famózní) ...více
Kladypoužijte plnotucne mléko a získáte nejen kefir, který jemně, a lahodne perlí, ale též základ na dip ( přidala jsem drcený kmín a chlli, je to famózní)
Zápory
Zápory
Lenka Kellerová
KladySnadno se vyrábí, chutná mě i dětem. Začali jsme ho používat do smoothie.
KladySnadno se vyrábí, chutná mě i dětem. Začali jsme ho používat do smoothie.
Zápory
Zápory
Sylvie Krabicová
KladyTchyně byla spokojená, taky vyzkoušíme, zatím jsme měli jen vodní kefir
KladyTchyně byla spokojená, taky vyzkoušíme, zatím jsme měli jen vodní kefir
Zápory
Zápory
Marie Szymeczková
Kladyvýtečné
Kladyvýtečné
Zápory
Zápory
Pavla Činčurová
KladyKvasím každý den. Vodní kefír je skvělý. Změna chuti místo vody a jetě zdravý prospěšný. Experimentuji s ovocem, vždy mě čeká nové překvapení.více
KladyKvasím každý den. Vodní kefír je skvělý. Změna chuti místo vody a jetě zdravý prospěšný. Experimentuji s ovocem, vždy mě čeká nové překvapení.
Zápory
Zápory
Michaela Budková
KladyJednoduchá příprava, dobrá chuť. Kefír není moc kyselý.
KladyJednoduchá příprava, dobrá chuť. Kefír není moc kyselý.
ZáporyŽádné
ZáporyŽádné
Iveta Brožková
KladySkvěle chutná
KladySkvěle chutná
Zápory
Zápory
Tereza Rychlíková
Kladyvynikající výrobek, jsem nadšená
Kladyvynikající výrobek, jsem nadšená
Záporyžádné
Záporyžádné
Paaaja
KladyVýborný kefír! Takový se v obchodě nekoupí :)
KladyVýborný kefír! Takový se v obchodě nekoupí :)
Zápory
Zápory
Růžena Holíková
KladyUpravilo se zažívání
KladyUpravilo se zažívání
Zápory
Zápory
Ivka
KladyMaximální spokojenost. Chuťově nepřekonatelné. V obchodě takový kefír nekoupíte.
KladyMaximální spokojenost. Chuťově nepřekonatelné. V obchodě takový kefír nekoupíte.
Zápory
Zápory
Katarína Židová
Kladyrychle dodanie, super kvalita, jednoznacne uz len wugi
Kladyrychle dodanie, super kvalita, jednoznacne uz len wugi
Záporyziadne
Záporyziadne
Pavla Truhlářová
Kladyjednoduchost
Kladyjednoduchost
Zápory-
Zápory-
Šárka
Klady- vynikající chuť (lepší než kefíry v obchodě)
- snadná příprava
- zlepšení zažívání (při každodenní konzumaci a se zdravým jídelníčkem) ...více
Klady- vynikající chuť (lepší než kefíry v obchodě)
- snadná příprava
- zlepšení zažívání (při každodenní konzumaci a se zdravým jídelníčkem)
- 1 balení vydrží na dlouho (cca obden nový kefír po dobu přes 2 měsíce)
Zápory
Zápory
Kateřina Pertlová
Kladymikrobiom je spokojený
Kladymikrobiom je spokojený
Záporynic
Záporynic
Pavlína Matoušková
KladyVelká spokojenost
KladyVelká spokojenost
Zápory
Zápory
Zuzana Kubicová
KladyVse super
KladyVse super
Zápory
Zápory
Svatoslava Papeschová
KladyDomácí kefír - nemá to chybu.
KladyDomácí kefír - nemá to chybu.
Zápory
Zápory
Lenka Kafkova
KladyVýborná chuť
KladyVýborná chuť
Zápory
Zápory
Richard Dorničák
KladyVynikající
KladyVynikající
Zápory
Zápory
Cris
Kladyvýborný kefír, lepší než z obchodu!!!
Kladyvýborný kefír, lepší než z obchodu!!!
Zápory-
Zápory-
Václav Hrůza
Kladyok
Kladyok
Zápory
Zápory
Martina Srbová
KladyTop kefírové kultury! :)
KladyTop kefírové kultury! :)
Zápory
Zápory
Mirka Veselá
Kladypoužívám často
Kladypoužívám často
Zápory
Zápory
Jana Gerbocová
KladyChutově vynikající kefír - zatím vyzkoušeno pouze z kravského mléka. Do budoucna mám v plánu vyzkoušet i rostlinného.
KladyChutově vynikající kefír - zatím vyzkoušeno pouze z kravského mléka. Do budoucna mám v plánu vyzkoušet i rostlinného.
Zápory
Zápory
Tomáš Hruška
KladyVýborné.
KladyVýborné.
Záporynevím.
Záporynevím.
Simona Průchová
KladyVynikající
KladyVynikající
Záporyžádný zápor
Záporyžádný zápor
Alice Martinková
KladyPříprava jednoduchá, velice široké využití a jeden sáček kultur vydrží opravdu velmi dlouho při správné péči.
KladyPříprava jednoduchá, velice široké využití a jeden sáček kultur vydrží opravdu velmi dlouho při správné péči.
Zápory
Zápory
Veronika Bartonova
KladySnadna priprava, skvela chut
KladySnadna priprava, skvela chut
ZáporyNenasla jsem zadne negativum
ZáporyNenasla jsem zadne negativum
Barbora Markuzi
Kladychuť
konzistence
Kladychuť
konzistence
Záporyvelká spotřeba farmářského mléka, protože se nový kefír musí dělat každé 2 dny. Raději si budu vytvářet vodní kefír :)
Záporyvelká spotřeba farmářského mléka, protože se nový kefír musí dělat každé 2 dny. Raději si budu vytvářet vodní kefír :)
Hynek Rusňák
KladySkvěle funguje.
KladySkvěle funguje.
ZáporyDrahá doprava. Kdyby se dalo do obálky za lepší poštovné, tak by to tolik neprodražilo výslednou cenu produktu.
ZáporyDrahá doprava. Kdyby se dalo do obálky za lepší poštovné, tak by to tolik neprodražilo výslednou cenu produktu.
Lenka Lupačová
Kladyjednoduché a rychlé - nasypat, zamíchat a je to :)
Mnohem lepší než kupovaný.
Kladyjednoduché a rychlé - nasypat, zamíchat a je to :)
Mnohem lepší než kupovaný.
Zápory
Zápory
Věra Skoupilová
Kladychutná večeře, výborné s čerstvým ovocem
Kladychutná večeře, výborné s čerstvým ovocem
Zápory
Zápory
Petr Rosůlek
KladyVynikající. S kupovaným nesrovnatelný.
KladyVynikající. S kupovaným nesrovnatelný.
Zápory
Zápory
Bohumil
KladyNadšení! Příprava funguje, celá rodina má pravidelný příjem kvalitního domácího kefíru.
KladyNadšení! Příprava funguje, celá rodina má pravidelný příjem kvalitního domácího kefíru.
Zápory
Zápory
Renathka
KladyHned na poprvé se podařilo.
Snadná příprava.
Velice chutné.
KladyHned na poprvé se podařilo.
Snadná příprava.
Velice chutné.
ZáporyŽádné
ZáporyŽádné
Jitka Součková
Kladyještě jsem nezkusila, začnu až po dovolené
Kladyještě jsem nezkusila, začnu až po dovolené
Záporyžádné
Záporyžádné

Mléčná fermentovaná kaše přes noc
Snídaňová kaše musí být především výživná a lehká. Což se často nestává, protože neobsahuje dostatečný zdroj bílkovin, je plná cukrů a připravená z instantních surovin. Důsledkem může být neustálá potřeba svačin, vlčí hlad nebo večerní chutě. Pojďte zjistit, jak si připravit ovesnou kaši fermentovanou přes noc v mléčném kefíru. Zaručený poměr surovin, který bude fungovat se všemi druhy vloček.

Mléčný kefír s lesním ovocem
Poctivý mléčný kefír z kvalitního mléka s lesním ovocem je vhodný jako snídaně, svačina i dezert do skleničky. Je slaďoučký a přitom zdravý a lehce stravitelný. Obsahuje důležité probiotické bakterie, prebiotickou vlákninu i postbiotika - látky, které bakterie při fermentaci do kefíru tvoří. Nechte si chutnat!

Mléčný kefír - fermentace a trable
Je kefír zkažený? Vypadá divně. Srazil se. Oddělila se voda a bílá hmota. Stalo se vám to? Nám několikrát. Kefír se nezkazil, ale přefermentoval. Mohou za to vysoké teploty i jiné faktory. Kefír nevyhazujte a čtěte. Dají se z něj vykouzlit úžasné dobroty.

Vodní a mléčný kefír: co jsou zač a proč jsou pro nás dobré?
„Nechť je tvé jídlo tvým lékem a tvůj lék nechť je tvým jídlem.“ Hippocrates
Jídlo je mocný nástroj a kvalitní strava umí s naším zdravím divy! Připomeňme si zapomenutou sílu fermentovaných potravin.

O čem vypovídá vaše stolice?
Stolice možná není zrovna oblíbené téma. My ale víme, že je to téma důležité. Její tvar, barva, konzistence a případný zápach vypovídá o kvalitě trávení a celkovém zdraví. Perfektní stolice každý den je základem pro zdraví. Bez toho se neobejdeme. Abychom nemuseli u doktora či výživových odborníků zabředávat do zajímavých popisků jejího tvaru, barvy nebo konzistence, tým gastroenterologů z Bristolské univerzity ve Velké Británii nám popisek stolice geniálně usnadnilo. Vymysleli obrázkovou Bristolskou stupnici stolice (z angl. Bristol Stool Chart – BSF), která jednoduše popisuje to, co můžeme vidět v záchodové míse.

6 kroků pro zdravá střeva
O důležitosti zdraví střev a mikrobiomu píšeme stále a má to svůj důvod. Aneb nejsme to, co jíme, ale to, co jsme schopni absorbovat a následně využít. Do těla se musí vstřebat důležité látky, avšak nesmí ze střeva do krve prostupovat potenciálně nebezpečné či pro tělo neznámé (Více v článku Co je syndrom zvýšené propustnosti střev (leaky gut)?). A z toho důvodu potřebujeme zdravou střevní sliznici a správné mikrobiální složení (zdravý mikrobiom). Dobré bakterie jsou takoví bodyguardi, kteří nás chrání před útokem škodlivých patogenů, brání rozmnožení cukru-chtivých kvasinek v našem střevě a trénují náš imunitní systém – ten díky tomu ví, na co útočit (patogeny, toxiny) a na co ne (aby nevznikaly potravinové alergie). Zde přinášíme 6 kroků, co můžete pro zdraví svých střev udělat!

7 výhod kefíru: nakopne imunitu a podpoří zdraví střev
Po staletí byl kefír tradičně užívaný v Evropě i Asii pro své blahodárné působení na zdraví. Tento fermentovaný nápoj je plný živých kultur (prospěšných probiotik), živin a je jedním z klíčů ke zdravému imunitnímu systému a pohodovému zažívání. Probiotika obsažená v kefíru bojují s patogenními (nepřátelskými) bakteriemi a podporují zdravé prostředí v trávicím traktu. Jednotlivé kysané mléčné výrobky se mezi sebou liší na základě použitých mikroorganismů, obsahem tuku, konzistencí a tím jak působí na naše zdraví.

Ovocný drobenkový koláč bez cukru a bez lepku (+ varianta bez mléka) - vhodné pro vegany
Vláčný a zdravý letní koláč plný chuti a osvěžujícího ovoce. Zcela bez cukru a navíc v bezlepkové i bezmléčné variantě. Vhodný pro vegany i každou věkovou kategorii. Zkusíte ho?

5 důvodů, proč si vyrábět mléčný kefír doma a návod jak na to
Na trhu je nepřeberné množství kysaných mléčných výrobků. Velký rozdíl je ale v jejich kvalitě, obsahu tuku i použitých mikroorganismech a vlivu na naše zdraví. Jaký je rozdíl mezi kefírem, acidofilním mlékem, jogurtem a dalšími kysanými výrobky? My jsme propadli domácí výrobě kefíru, protože je jednoduchá. Přemýšlíte, jaké pozitivní účinky domácí kefír má a jak se vůbec domácí kefír vyrábí? Pojďte se s námi na to podívat.
Související produkty15

WUGI sklenice - hranatá 1,15 l

Meruňky sušené nesířené 200g

Višně lyofilizované (mrazem sušené) 45 g

Moruše černá BIO sušená 200g

Psyllium intensive – vláknina komplex (inulin, probiotika a švestky), BioCare 100 g

Jahody lyofilizované (mrazem sušené) 45 g

Maliny lyofilizované (mrazem sušené) 45 g

Broskve lyofilizované (mrazem sušené) 45 g

Švestky lyofilizované (mrazem sušené) 45 g

Ostružiny lyofilizované (mrazem sušené) 45 g

Mango lyofilizované (mrazem sušené) 45 g

Borůvky lyofilizované (sušené mrazem) 45 g - Goodie

Brusinky lyofilizované (sušené mrazem) 45 g - Goodie

Mix lyo lesní ovoce (sušené mrazem) 35 g

City Shaman Elixír na trávení kapky 50ml
Alternativní produkty3

Mléčné kefírové kultury (až na 100 litrů kefíru)

Vodní kefírové kultury (až na 30 litrů kefíru)
