MycoMedica MycoCholest 120 kapslí

hvězda 1 hvězda 2 hvězda 3 hvězda 4 hvězda 5 (2)Počet hvězdiček je 5 z 5

Kombinace vitální houby Shiitake a červené fermentované rýže, která díky obsahu monakolinu dokáže udržovat správnou hladinu cholesterolu a triglyceridů v organismu.
Pro podporu účinku přípravek obsahuje také ochranný koenzym Q10 a rutin. Více

Výrobce: MycoMedicaKód produktu: 81Doprava a platba

390 Kč

Skladem
ks

Kombinace vitální houby Shiitake a červené fermentované rýže, která díky obsahu monakolinu dokáže udržovat správnou hladinu cholesterolu a triglyceridů v organismu.
Pro podporu účinku přípravek obsahuje také ochranný koenzym Q10 a rutin. Více

Výrobce: MycoMedicaKód produktu: 81Doprava a platba

MycoCholest v optimální koncentraci (normální hladina cholesterolu)

  • Hlavní složkou produktu MycoCholest je červená fermentovaná rýže, která se používá v tradiční čínské medicíně již po tisíce let.
  • Červená rýže se zpracovává fermentací pomocí kvasinek Monascus purpureus, při níž vzniká látka bohatá na monakoliny (zvláště monakolin K), která dokáže udržovat správnou hladinu cholesterolu a triglyceridů v organismu.
  • V tomto produktu se používá výhradně organická červená fermentovaná rýže zpracovaná v USA. Veškerá jejich produkce prochází přísným testováním. Díky tomu máme jistotu, že produkt neobsahuje žádné škodlivé látky (např. toxiny citrinin či nephrotoxin), což bývá častý problém čínských producentů.
  • MycoCholest obsahuje také vitální houbu Shiitakekoenzym Q10, který je třeba při užívání červené fermentované rýže doplňovat, a rutin (vitamin P).
  • Koenzym Q10 je nezbytný prvek pro energii všech buněk a významný antioxidant. Jeho tvorba je např. při užívání statinů (léčiv blokující tvorbu cholesterolu) také zablokována, čímž se naruší funkce všech tělesných buněk, vč. buněk svalů a srdce.
  • Aby zůstalo zachováno celé spektrum účinných látek a zároveň se zvýšil účinek produktu, používáme extrakt červené fermentované rýže o koncentraci pouze 0,6%.

V důsledku nařízení EU byl výrobce nucen změnit doporučené dávkování našeho produktu MycoCholest, který obsahuje Monakolin K z červené fermentované rýže. Tato látka měla dosud schválené zdravotní tvrzení týkající se vlivu příjmu 10 mg (4 kapsle) na hladinu cholesterolu, což dle zkušeností byla optimální dávka. S ohledem na to, že od 21. 6. 2022 nemůžeme díky EU doporučovat dávkování, které by znamenalo překročení denního příjmu 3 a více mg Monakolinu K, není možné aktuálně používat ani dané zdravotní tvrzení. 

Chcete vědět o houbách víc? Stručného průvodce světem vitálních hub najdete v horním menu v sekci Ebooky.

Obsah balení: 120 kapslí po 500mg - rostlinné kapsle z celulózy (vegan)

Min. trvanlivost: nejméně 1 rok od objednání

Složení v 1 kapsli:
Shiitake, houževnatec jedlý, Lentinula edodes, 30% extrakt – 420mg
prášek z červené fermentované rýžeMonascus purpureus, 0,6% Monakolin K – 50mg
koenzym Q10 - 15mg
rutin - 15mg
pomocné látky: bez pomocných látek, aditiv a konzervantů

Dávkování:

  • doporučená denní dávka je 1 kapsle 1x denně
  • tablety užívejte na lačno (min. 30 minut před jídlem či 2 hodiny po jídle), zapíjejte vodu nebo slabým čajem
UpozorněníNevhodné pro děti, mládež do 18 let, těhotné a kojící ženy, dále pro osoby užívající hypolipidemika a osoby s onemocněním ledvin, jater a se svalovými poruchami. Nepřekračujte doporučené denní dávkování. Uchovávejte mimo dosah dětí. Produkt neslouží jako náhrada pestré stravy.
Neužívejte s společně s léky na vysoký cholesterol (statiny). Neužívejte preventivně, užívejte pouze v případě zjištěné výrazné lipidové nerovnováze po dobu vyrovnání hladin krevních lipidů (2 - 3 měsíce, poté udělejte min. 2 týdenní pauzu).
 
Neobsahuje kofein, lepek, konzervační látky, barviva ani cukr.
Výrobce: TCM POINT s.r.o., Příčná 1892/4, 110 00 Praha 1, IČO: 28785517

Produkty na těchto stránkách jsou doplňky stravy. Nejedná se o léky a nelze je za předepsané léky zaměňovat. Potřebujete-li poradit s výběrem či dávkováním vitálních hub, napište mi do poradny na email anna@wugi.cz, krátce popište vaše hlavní potíže a jejich vznik a vývoj.