Unikátní spojení kvalitní nativní syrovátky, hydrolyzovaného kolagenu typu I a III, kolostra, kokosového oleje s přírodním vanilkovým aroma pro snadné doplnění potřebných bílkovin. Dobře se rozpouští, skvěle chutná i voní a je zcela bez lepku. Dochucený pouze přírodními sladidly stévií a inulinem z čekanky. Přidejte odměrku denně do ranní kaše, smoothie nebo klidně do vody.
Bez zbytečných přídatných látek.
1000 g balení obsahuje 28 dávek.
2000 g balení obsahuje 56 dávek.
Více
Nekompromisní řešení
Přelomová kombinace, unikátní složení a čistota surovin, to je performance protein vanilka, který se nedá s žádným jiným proteinem na trhu srovnat. Díky proteinu můžete dosahovat lepších výsledků při sportování, ale také posílit své celkové zdraví.
Jedná se o kvalitní a bio dostupný zdroj bílkovin. Je možné jej využít také pro posílení střevního mikrobiomu, na podporu svalové hmoty, pro zlepšení stavu vazů a úponů, při podpoře zažívání a optimalizaci hmotnosti.
Dávka 35 g obsahuje:
- 21,7 g nativní syrovátky, která pochází z volně se pasoucích krav,
- 9,1 g hydrolyzovaného kolagenu typu I a III,
- 2,59 g inulinu z kořene čekanky,
- 0,77 g kolostra standardizovaného na 40 % imunoglobulinů
- a 0,35 g kokosového oleje.
Pouze kvalitní ingredience
Můžete se spolehnout, že tento protein splní vaše očekávání. Jedná se jak o kvalitní doplnění bílkovin, tak o vhodný nástroj pro regeneraci pojivových tkáních a obnovení střevní bariéry. Konvenční proteiny často obsahují příměsi a nevhodné přídatné látky, umělá syntetická sladidla, mají nižší stravitelnost a horší využitelnost bílkovin.
Nativní syrovátka
Hlavní složkou vanilkového proteinu je nativní syrovátka, která pochází z čerstvého mléka holandských krav. Tyto krávy se volně pasou a jsou krmeny pouze trávou. Jsou chovány ekologicky a jedná se o trvale udržitelnou zemědělskou produkci. Farmáři se zavázali jak k omezení antibiotik, tak ke snižování emisí a spotřeby energií. Mléko neobsahuje hormony ani antibiotika.
Syrovátka je získávána za studena, takže nedochází ke znehodnocení peptidů. Zachovává si bio dostupnost i vysokou stravitelnost. Nativní syrovátka obsahuje přirozeně vyšší koncentraci laktoferinu a imunoglobulinů, které jsou důležité pro imunitní systém.
Hydrolyzovaný kolagen typu I a III
Kolagen je důležitý v těle pro pevnost a pružnost pojivových tkáních – pro kosti, vazy, šlachy, chrupavky, kůži i vlasy. Velmi významný protein v těle, avšak jeho produkce s věkem klesá. Dávka vanilkového proteinu obsahuje 9,1 kolagenu.
Inulin z kořene čekanky
Vanilkový protein je dochucený inulinem z kořene čekanky, který funguje v těle jako zdroj potravy (prebiotikum) pro přátelské mikroorganismy ve střevě.
Kolostrum
Kolostrum produkují matky savců v prvních dnech po porodu a je velmi důležité pro silnou imunitu a přežití mláďat. V kravském kolostru je 30–40x více imunitních látek než v lidském těle. Obsahuje vitaminy a minerály v nejvíce bio dostupné formě, imunoglobuliny, laktoferiny, a růstové faktory.
Kokosový olej
Obsahuje prospěšné MCT tuky, které naše tělo využívá jako okamžitý zdroj energie. Kokosový olej společně s kolagenem, kolostrem a nativní syrovátkou pozitivně ovlivňují náš mikrobiom.
Další složky: guarová guma, stévie a přírodní vanilkové aroma
Žádná syntetická sladidla ani nevhodné přídatné látky, které prodlouží trvanlivost, vylepší barvu nebo chuť. Pouze guarová guma, což je přírodní vláknina vyživující náš mikrobiom, přírodní sladidlo stévie a doušek přírodního vanilkového aroma.
Složení vanilkového proteinu:
62 % nativní syrovátkový protein, 26 % hovězí hydrolyzovaný kolagen typu I a III, inulin, kolostrum, kokosový olej, guarová guma (přírodní vláknina), přírodní vanilkové aroma, sladidlo: steviol glykosidy
Dávkování vanilkového proteinu:
Jednu odměrku (asi 35 g) přidejte do 200 ml vody, smoothie nebo kaše. Pro krémovější chuť přidejte méně vody.
Výživové údaje |
|
|
|
Na 100g |
1 dávka = 35g |
Energie (kcal) |
387 g |
133,45 g |
Bílkoviny |
75 g |
26,25 g |
Sacharidy |
5 g |
1,75 g |
z toho cukry |
4 g |
1,4 g |
Tuky |
6 g |
2,1 g |
z toho nasycené tuky |
4 g |
1,4 g |
Vláknina |
2 g |
0,7 g |
Sůl |
1,5 g |
0,52 g |
Podíl jednotlivých látek: |
|
|
Nativní syrovátkový koncentrát |
62 g |
21,7 g |
Kolagen typu I a III |
26 g |
9,1 g |
Inulin |
7,4 g |
2,59 g |
Kolostrum (40 % imunoglobulinu) |
2,2 g |
0,77 g |
Kokosový olej |
1 g |
0,35 g |
Podíl minerálů: |
|
|
Vápník |
250 mg |
86 mg |
Sodík |
700 mg |
240 mg |
Hořčík |
17 mg |
5,95 mg |
Draslík |
800 mg |
280 mg |
Podíl esenciálních aminokyselin |
|
|
Leucin |
8,5 g |
2,98 g |
Isoleucin |
3,7 g |
1,30 g |
Valin |
3,8 g |
1,33 g |
Lysin |
7,4 g |
2,59 g |
Methionin |
1,7 g |
0,60 g |
Phenylalanin |
3,0 g |
1,05 g |
Threonin |
3,6 g |
1,26 g |
Tryptofan |
1,3 g |
0,46 g |
Podíl semiesenciálních aminokyselin: |
|
|
Arginin |
3,8 g |
1,33 g |
Cystin |
1,7 g |
0,60 g |
Kyselina Glutamová |
13,7 g |
4,80 g |
Histidin |
1,5 g |
0,53 g |
Prolin |
6,2 g |
2,17 g |
Tyrosin |
2,40 g |
0,84 g |
Podíl neesenciálních aminokyselin: |
|
|
Alanin |
5,4 g |
1,89 g |
Kyselina Asparagová |
8,6 g |
3,01 g |
Glycin |
7,4 g |
2,59 g |
Serin |
3,5 g |
1,23 g |
1 dávka = 35 g. Balení obsahuje 28 dávek. |
Výrobce: Brainmarket s.r.o., Hladnovská 83, Ostrava 71200
Skladování: Při pokojové teplotě na suchém tmavém místě.
Minimální trvanlivost: 2kg varianta: 5/25 či delší; 1kg varianta: 7/25 či delší
Upozornění: Nevhodné pro děti a mladistvé do 16 let, kojící a těhotné ženy. Nepřekračujte denní dávkování. Jedná se o doplněk stravy, nenahrazuje pestrou stravu. Doba expirace vyznačena na obalu. Tento produkt není určen k diagnostice, léčbě, léčení nebo prevenci jakékoli choroby. Spotřebujte do 3 měsíců po otevření nebo do data minimální trvanlivosti.
Potřebujete-li poradit s výběrem či dávkováním, napište mi do poradny na anna@wugi.cz, krátce popište vaše hlavní potíže a jejich vznik a vývoj.
Nejlepší zdroje bílkovin ve snídaňových kaších
Často se stává, že především ve snídaních je opomíjeno dostatečné množství bílkovin. Snídaně je první jídlo dne a měla by vás zasytit na celé dopoledne. Pokud máte po snídani hlad už za 2 hodiny, cítíte propad energie nebo nálady, potřebujete přes den častěji jíst či vás trápí chutě, odpoledne zažíváte propad ve fyzické či psychické výkonnosti nebo se večer potřebujete "dojíst", může to značit nedostatek bílkovin v prvním jídle dne. Vejce, kvalitní pečivo se šunkou, sýrem, paštikou či luštěninovou pomazánkou jsou většinou bohaté na bílkoviny (ačkoli to není záruka!), ale jak je to se snídaňovou kaší?
Jahodové smoothie s banánem
Smoothie bowl, smoothie pudink nebo jednoduše rozmixované ovoce obohacené o kolagen, želatinu a zdobené kokosovými chipsy. Výživné, připravené raz dva z jakéhokoliv ovoce a v mléčné i bezmléčné variantě. V obou případech vám doplní prospěšná probiotika. Jednoduchá a rychlá snídaně nebo svačina, která na vás počká v lednici a ráno jen vezmete s sebou nebo nabalíte dětem do školy.
Mléčná fermentovaná kaše přes noc
Snídaňová kaše musí být především výživná a lehká. Což se často nestává, protože neobsahuje dostatečný zdroj bílkovin, je plná cukrů a připravená z instantních surovin. Důsledkem může být neustálá potřeba svačin, vlčí hlad nebo večerní chutě. Pojďte zjistit, jak si připravit ovesnou kaši fermentovanou přes noc v mléčném kefíru. Zaručený poměr surovin, který bude fungovat se všemi druhy vloček.