Velký kefírový set na oslavu zdraví. Pokud začínáte fermentovat nebo jste již zkušenými "kefírovači", máme pro vás výhodnější balíček! Více >>

999 Kč

Skladem
ks

Začínáte fermentovat? Nebo fermentujete a chcete výhodější cenu? V tomhle balíčku najdete vše, co potřebujete.

Velký kefírový set obsahuje:

Těšte se na...

1. WUGI kultury

WUGI, pytlíček plný kefírových kultur, ze kterého si můžete doma udělat vlastní kefír. Stačí k tomu trochu vody, mléka nebo třeba ovocné šťávy.

Trvá to minutku, ale vaše zdraví (a hlavně střeva) vás za to budou milovat. Proč? Protože domácí kefír vzniká fermentováním neboli kvašením. Díky tomu je plný přátelských bakterií, enzymů a dalších látek, které tělu často chybí.

Vychutnejte si chuť čerstvého mléčného, vodního i třeba kokosového kefíru.

Jak kefír vzniká? 

Domácí kefír vzniká fermentací (zjednodušeně kvašením) kefírových kultur ve vodě, mléce, ovocné šťávě nebo kokosovém i jiném rostlinném mléce. Kefírové kultury se krmí laktózou v mléce nebo cukrem ve sladkém nápoji, mění je na bublinky (oxid uhličitý), kyselinu octovou a mléčnou.

Vzniká tak lehce perlivý, osvěžující nápoj s minimem zbytkového cukru, který je plný přátelských bakterií (probiotik), enzymů, živin, vitamínů a minerálů. Ty jsou nezbytné pro správnou funkci střev a zažívání.

Mléčné kefírové kultury - balení - obsahuje 3 sáčky po 5 g mléčných kefírových kultur, se kterými postupně během jednoho cca měsíce připravíte 30 - 35 litrů mléčného kefíru z každého sáčku. Každý den si můžete připravit až 1 litr kefíru, množství si přizpůsobíte. Kefír chutná podobně jako jogurt, ale má pár výhod. Obsahuje více druhů přátelských bakterií pro naše tělo a připravuje se při pokojové teplotě - bez jogurtovače. Složení mléčných kultur: Dextróza jako nosič kefírových kultur, kefírové kultury (Lactococcus lactis subsp. lactis, Lactococcus lactis subsp. cremoris, Lactococcus lactis subsp. diacetylactis, Leuconostoc mesenteroides subsp. cremoris, Lactobacillus kefyr, Saccharomyces unisporus, Kluyveromyces marxianus). Může obsahovat stopy mléka.

Vodní kefírové kultury - balení - obsahuje 3 sáčky po 5 g vodních kefírových kultur, se kterými postupně během cca 3 týdnů připravíte až 10 litrů vodního kefíru z každého sáčku. Každých 24 - 72 hodin vám vznikne litr kefíru, takže 3 týdny nepřetržitě fermentujete a vychutnáváte si čerstvý kefír. Poté otevřete nový sáček. Vodní kefír připomíná známější kombuchu, ale oproti ní chutná méně octově, obsahuje méně kvasinek a naopak jiné prospěšné bakterie pro střevní mikroflóru. Složení vodních kultur: Hnědý cukr jako nosič kefírových kultur, kefírové kultury (Lactobacillus, Lactococcus, Leuconostoc, Saccharomyces, Acetobacter). Může obsahovat stopy mléka.

Ostatně, WUGI doporučuje i PharmDr. Margit Slimáková:

2. Lyofilizované ovoce

Brr, ovoce které je tak trochu studený čumák. Aby taky ne. Pečlivě vybrané a sesbírané ovoce prošlo sušením mrazem, aby bylo lehoučké, chutné a aby si zachovalo všechny vitamíny, které by se jinak ztratily při klasickém sušení nebo zavařování.

Lyofilizované ovoce je skvělé do domácích kefírů, ale taky jako skvělá a zdravá svačinka. Ovšem pozor na něj! Je tak dobré, že je můžeme označit za lehce návykové.

Teď už jen zkontrolujte, zda máte vhodnou sklenici pro fermentaci. My fermentujeme v našich sklenicích - zde.

Kefírové kultury v tomto setu mají min.trvanlivost 9 měsíců a více. Lyofilizované ovoce dodáváme s min. trvanlivostí 3 měsíců a více.

Jak na domácí kefír?

Kontaktujte nás!