WUGI Vodní kefírové kultury 3x5g

hvězda 1 hvězda 2 hvězda 3 hvězda 4 hvězda 5 (170)Počet hvězdiček je 5 z 5

Cena
499 Kč

Výrobce

Kód produktu
35

Skladem
ks

Vodní kefírové kultury -- balení obsahuje 3 sáčky s 5 g vodních kefírových kultur.

Kefírové kultury v sáčku, ze kterých si vyrobíte domácí probiotický kefír. Stačí k tomu trochu vody, kokosového mléka nebo třeba ovocné šťávy. Zabere to chvilku a potěšíte vaše střeva a mikrobiom. Střeva totiž milují vše fermentované. Kefír je díky fermentování plný hodných probiotických bakterií, enzymů a dalších látek, které tělo potřebuje. Vykouzlete čerstvý vodní nebo třeba kokosový kefír.

Pusťte si náš videonávod, jak si doma vyrobit fermentovanou probiotickou limču.

Balení obsahuje 3 sáčky s 5 g vodních kefírových kultur a vytvoříte s ním postupně až 30 litrů probiotického kefíru.

POZOR! V láhvi vzniká při fermentaci tlak a je třeba ji každý den 1-2x otevřít. Pro přípravu používejte pouze pevné sklenice (ideálně WUGI sklenici). Více

Vodní kefírové kultury - balení se 3 sáčky s 5 g vodních kefírových kultur na postupnou přípravu až 30 litrů probiotického kefíru

100% organické   bez sóji   bez GMO   bez lepku  vegan  bez laktózy

K výrobě WUGI vodního kefíru doporučujeme:

  • WUGI sklenici - je totiž neobyčejná a přímo stvořená pro kefír,
  • a jakékoliv lyofilizované ovoce, protože promění váš kefír v úžasnou ovocnou fermentádu.

Vodní kefír WUGI nejen pro vegany a sportovce

Vodní kefír WUGI je alternativou k mléčné klasice. Vyrobíte jej z vody a cukru a připomíná sladko-kyselou perlivou limonádu. Tohle osvěžení je ale bez chemie a zdraví prospěšné. Kdo má rád změnu, ať si vyrobí kokosový kefír z kokosové vody či mléka nebo přefermentuje ovocnou šťávu. Vodní kefírové kultury to zvládnou.

Funguje jako přírodní ionťák, spolehlivě zažene žízeň, potěší chuťové pohárky a dodá energii.

Jak vodní kefír vzniká?

Vodní kefír vzniká fermentací (neboli kvašením) kefírových kultur ve vodě, kokosové vodě či mléce nebo ovocné šťávě. Kefírové kultury se krmí cukrem ve sladkém nápoji, mění ho na bublinky (oxid uhličitý), kyselinu octovou a mléčnou a další látky. Přitom kultury v kefíru zůstávají živé a produkují do něj enzymy, které pomáhají s trávením.

Vodní kefír je lehce perlivý, osvěžující nápoj s minimem zbytkového cukru. Je plný přátelských probiotik, enzymů, živin, vitamínů a minerálů. Ty podporují správnou funkci střev, mikrobiom, zažívání a mnohé další.

Připomíná vám popisem kombuchu? Je to její bratranec. Oba jsou to fermentované nápoje, ale přeci jen je každý jiný. Na rozdíl od kombuchy obsahuje vodní kefír jiné kultury - má více bakterií a méně kvasinek a nechutná tak "octově". V kombuše i vodním kefíru může vznikat malé množství alkoholu. V čerstvě připraveném vodním kefíru je jeho obsah nejnižší (mělo by odpovídat nealku okolo 0,5 %), s dobou fermentace a při delším skladování jeho obsah ale může narůst na 1 - 1,5 %.

Rozdíl mezi wugi vodním kefírem, kombuchou a jinými fermenty www.wugi.cz

Vodní kefír - základ všech opravdových limonád

Domácí limonády mají s vodním kefírem jiný rozměr. Takový živý. Vodní i kokosový kefír se hodí do bezmléčných smoothies, nepečených dezertů i kaší fermentovaných přes noc. Tady máte kopu receptů.

Dávkování vodního kefíru

Pít ho můžete denně. Jestli jste ho ještě nepili, začněte postupně, ať si střeva na příval těch hodných bakterií zvyknou. Navyšovat můžete třeba na 0,5 litru denně, to necháme na vás. Perfektně funguje 100 - 200 ml sklenice vodního kefíru 3x denně k jídlu.

Obsah

  • Balení obsahuje 3 sáčky s 5 g vodních kefírových kultur pro postupnou přípravu až 30 litrů.
  • Z každého 1 sáčku připravíte postupně během cca 3 týdnů až 10 litrů vodního kefíru.
  • Každých 24 - 72 hodin vám vznikne až 1 litr vodního kefíru. Balení vám vydrží téměř čtvrt roku nepřetržité přípravy kefíru. Mezi přípravou z dalšího sáčku si klidně můžete udělat pauzu. Zdá se vám balení malé? Dává to smysl. Držíte v ruce okem neviditelné mikroorganismy. Makají ale o sto šest a vytvoří vám desítky litrů kefíru na spoustu dnů.

Složení - obsah sáčku s kefírovými kulturami

  • Hnědý cukr jako nosič kefírových kultur, kefírové kultury (mikroorganismy z rodů Lactobacillus, Lactococcus, Leuconostoc, Saccharomyces, Acetobacter, Kluyveromyces).

Hotový vodní kefír obsahuje probiotické kultury, zbytkový cukr, vitamíny, minerály a dle podmínek fermentace malé množství alkoholu (0 - 1,5 %). Zbytkový cukr vycházel v laboratoři orientačně okolo 10 - 20 g na 1 litr kefíru (pro srovnání: vypijete-li denně 0,5 l vodního kefíru, odpovídalo by to cukrem asi 100 ml coca coly, avšak vliv přírodního fermentovaného nápoje a chemické sodovky na zdraví se moc srovnávat nedá).

Může obsahovat stopy mléka. Produkt je zcela veganský, avšak musíme uvádět možné stopy mléka, jelikož se produkt zpracovává na místě, kde se nachází také mléčné produkty. 

Příprava vodního kefíru

Jak na domácí vodní kefír?

 

Nachystejte si

  • 1,15 l patentní WUGI sklenici  (Pozor při přípravě v jiných sklenicích z tenkého skla! Při přípravě kefíru vzniká v nádobě tlak a může vám prasknout!)
  • 1 l vody (filtrované, několik hodin odstáte nebo převařené a vychladlé)
  • 3 polévkové lžíce cukru (klasický bílý, hnědý, třtinový) či sirup bez konzervantů (např. javorový) - pozor u kokosového cukru, nepoužívejte samotný, přidávejte pouze menší množství k obyčejnému cukru
  • vhodné přidat - hrst sušeného nesířeného nebo lyofilizovaného ovoce a plátek oloupaného citronu
Kromě oslazené vody zkuste také přípravu z kokosového mléka či vody, ovocných šťáv a dalších. Inspirujte se v receptech.

Sklenici na přípravu kefíru pořádně vymyjte a vysušte, aby se kefírové kultury nepoškodily horkou vodou nebo zbytky čisticích prostředků. Při přípravě ji plňte vždy maximálně 2 cm pod okraj. Čím více místa necháte, tím více vám kefír může naperlit! 

Prvotní příprava vodního kefíru

  1. Vysypte obsah jednoho sáčku s kefírovými kulturami do vody s cukrem (o teplotě max. 29°C). Přidejte sušené ovoce a citron. Dobře promíchejte a sklenici uzavřete. Směs ponechte stát celkem 48 hodin při pokojové teplotě. POZOR! V láhvi vzniká při fermentaci tlak a je třeba ji každý den 1-2x otevřít. Pro přípravu používejte pouze pevné sklenice (WUGI sklenici).
  2. Po 48 hodinách je vodní kefír hotový. Citrón můžete do kefíru vymačkat, ovoce odstraňte. Pro přípravu další várky si nechte stranou 200 ml kefíru. Zbylý kefír můžete pít samotný nebo ochucený sirupem, džusem, ovocem, bylinkami či kořením. V případě potřeby uchovávejte v lednici a spotřebujte cca do týdne.

Opakovaná příprava vodního kefíru

  1. Na přípravu další várky použijte 200 ml hotového kefíru, až 800 ml vody a 3 lžíce cukru. Můžete přidat citrón a sušené ovoce. Směs dobře promíchejte a nechte stát při pokojové teplotě po dobu 24 až 72 hodin (24 hodin pro sladší chuť, s dobou postupně sladkost klesá).
  2. Pomocí 200 ml hotového kefíru připravíte nový kefír až 10x. Počet opakování záleží na různých faktorech - hygienických podmínkách, kvalitě vody (chlor a jiné látky ve vodě) i typu použitých surovin pro přípravu. Práci kefírových kultur podpoříte lyofilizovaným ovocem - navíc kefíru dodáte skvělou chuť. Zůstává-li kefír sladký a ještě neproběhlo 10 opakování, přidejte kulturám ovoce, sklenici nechte naplněnou jen ze 2/3 a dejte kulturám čas na práci navíc. Pokud vám již kefír zůstává sladkou vodou, použijte nový sáček.
Ještě jste hladoví po informacích? Mrkněte se na Tipy ke kefíru aneb nejčastější otázky. Také jsme pro vás vytvořili základní tipy pro bezproblémové kefírování, které najdete přiložené také vevnitř balení.

Skladujte v LEDNICI (příp. v chladu do 20°C).

Země původu: EU

Dovozce: UNIBIOM s.r.o.

Minimální dobu trvanlivosti garantujeme nejméně 1 rok od dodání.