Vodní kefírové kultury (až na 30 litrů kefíru)
Vodní kefírové kultury (až na 30 litrů kefíru)
Vodní kefírové kultury -- balení obsahuje 3 sáčky s 5 g vodních kefírových kultur.
Kefírové kultury v sáčku, ze kterých si vyrobíte domácí probiotický kefír. Stačí k tomu trochu vody, kokosového mléka nebo třeba ovocné šťávy. Zabere to chvilku a potěšíte vaše střeva a mikrobiom. Střeva totiž milují vše fermentované. Kefír je díky fermentování plný hodných probiotických bakterií, enzymů a dalších látek, které tělo potřebuje. Vykouzlete čerstvý vodní nebo třeba kokosový kefír.
Pusťte si náš videonávod, jak si doma vyrobit fermentovanou probiotickou limču.
Balení obsahuje 3 sáčky s 5 g vodních kefírových kultur a vytvoříte s ním postupně až 30 litrů probiotického kefíru.
POZOR! V láhvi vzniká při fermentaci tlak a je třeba ji každý den 1-2x otevřít. Pro přípravu používejte pouze pevné sklenice (ideálně WUGI sklenici). Více
Výrobce: WUGIDoprava a platba
509 Kč
Vodní kefírové kultury -- balení obsahuje 3 sáčky s 5 g vodních kefírových kultur.
Kefírové kultury v sáčku, ze kterých si vyrobíte domácí probiotický kefír. Stačí k tomu trochu vody, kokosového mléka nebo třeba ovocné šťávy. Zabere to chvilku a potěšíte vaše střeva a mikrobiom. Střeva totiž milují vše fermentované. Kefír je díky fermentování plný hodných probiotických bakterií, enzymů a dalších látek, které tělo potřebuje. Vykouzlete čerstvý vodní nebo třeba kokosový kefír.
Pusťte si náš videonávod, jak si doma vyrobit fermentovanou probiotickou limču.
Balení obsahuje 3 sáčky s 5 g vodních kefírových kultur a vytvoříte s ním postupně až 30 litrů probiotického kefíru.
POZOR! V láhvi vzniká při fermentaci tlak a je třeba ji každý den 1-2x otevřít. Pro přípravu používejte pouze pevné sklenice (ideálně WUGI sklenici). Více
Výrobce: WUGIDoprava a platba
Vodní kefírové kultury - balení se 3 sáčky s 5 g vodních kefírových kultur na postupnou přípravu až 30 litrů probiotického kefíru






K výrobě WUGI vodního kefíru doporučujeme:
- WUGI sklenici - je totiž neobyčejná a přímo stvořená pro kefír,
- a jakékoliv lyofilizované ovoce, protože promění váš kefír v úžasnou ovocnou fermentádu.
Vodní kefír WUGI nejen pro vegany a sportovce
Vodní kefír WUGI je alternativou k mléčné klasice. Vyrobíte jej z vody a cukru a připomíná sladko-kyselou perlivou limonádu. Tohle osvěžení je ale bez chemie a zdraví prospěšné. Kdo má rád změnu, ať si vyrobí kokosový kefír z kokosové vody či mléka nebo přefermentuje ovocnou šťávu. Vodní kefírové kultury to zvládnou.
Funguje jako přírodní ionťák, spolehlivě zažene žízeň, potěší chuťové pohárky a dodá energii.
Jak vodní kefír vzniká?
Vodní kefír vzniká fermentací (neboli kvašením) kefírových kultur ve vodě, kokosové vodě či mléce nebo ovocné šťávě. Kefírové kultury se krmí cukrem ve sladkém nápoji, mění ho na bublinky (oxid uhličitý), kyselinu octovou a mléčnou a další látky. Přitom kultury v kefíru zůstávají živé a produkují do něj enzymy, které pomáhají s trávením.
Vodní kefír je lehce perlivý, osvěžující nápoj s minimem zbytkového cukru. Je plný přátelských probiotik, enzymů, živin, vitamínů a minerálů. Ty podporují správnou funkci střev, mikrobiom, zažívání a mnohé další.
Připomíná vám popisem kombuchu? Je to její bratranec. Oba jsou to fermentované nápoje, ale přeci jen je každý jiný. Na rozdíl od kombuchy obsahuje vodní kefír jiné kultury - má více bakterií a méně kvasinek a nechutná tak "octově". V kombuše i vodním kefíru může vznikat malé množství alkoholu. V čerstvě připraveném vodním kefíru je jeho obsah nejnižší (mělo by odpovídat nealku okolo 0,5 %), s dobou fermentace a při delším skladování jeho obsah ale může narůst na 1 - 1,5 %.
Vodní kefír - základ všech opravdových limonád
Domácí limonády mají s vodním kefírem jiný rozměr. Takový živý. Vodní i kokosový kefír se hodí do bezmléčných smoothies, nepečených dezertů i kaší fermentovaných přes noc. Tady máte kopu receptů.
Dávkování vodního kefíru
Pít ho můžete denně. Jestli jste ho ještě nepili, začněte postupně, ať si střeva na příval těch hodných bakterií zvyknou. Navyšovat můžete třeba na 0,5 litru denně, to necháme na vás. Perfektně funguje 100 - 200 ml sklenice vodního kefíru 3x denně k jídlu.
Obsah
- Balení obsahuje 3 sáčky s 5 g vodních kefírových kultur pro postupnou přípravu až 30 litrů.
- Z každého 1 sáčku připravíte postupně během cca 3 týdnů až 10 litrů vodního kefíru.
- Každých 24 - 72 hodin vám vznikne až 1 litr vodního kefíru. Balení vám vydrží téměř čtvrt roku nepřetržité přípravy kefíru. Mezi přípravou z dalšího sáčku si klidně můžete udělat pauzu. Zdá se vám balení malé? Dává to smysl. Držíte v ruce okem neviditelné mikroorganismy. Makají ale o sto šest a vytvoří vám desítky litrů kefíru na spoustu dnů.
Složení - obsah sáčku s kefírovými kulturami
- Hnědý cukr jako nosič kefírových kultur, kefírové kultury (mikroorganismy z rodů Lactobacillus, Lactococcus, Leuconostoc, Saccharomyces, Acetobacter, Kluyveromyces).
Hotový vodní kefír obsahuje probiotické kultury, zbytkový cukr, vitamíny, minerály a dle podmínek fermentace malé množství alkoholu (0 - 1,5 %). Zbytkový cukr vycházel v laboratoři orientačně okolo 10 - 20 g na 1 litr kefíru (pro srovnání: vypijete-li denně 0,5 l vodního kefíru, odpovídalo by to cukrem asi 100 ml coca coly, avšak vliv přírodního fermentovaného nápoje a chemické sodovky na zdraví se moc srovnávat nedá).
Může obsahovat stopy mléka. Produkt je zcela veganský, avšak musíme uvádět možné stopy mléka, jelikož se produkt zpracovává na místě, kde se nachází také mléčné produkty.
Příprava vodního kefíru
Nachystejte si
- 1,15 l patentní WUGI sklenici (Pozor při přípravě v jiných sklenicích z tenkého skla! Při přípravě kefíru vzniká v nádobě tlak a může vám prasknout!)
- 1 l vody (filtrované, několik hodin odstáte nebo převařené a vychladlé)
- 3 polévkové lžíce cukru (klasický bílý, hnědý, třtinový) či sirup bez konzervantů (např. javorový) - pozor u kokosového cukru, nepoužívejte samotný, přidávejte pouze menší množství k obyčejnému cukru
- vhodné přidat - hrst sušeného nesířeného nebo lyofilizovaného ovoce a plátek oloupaného citronu
Sklenici na přípravu kefíru pořádně vymyjte a vysušte, aby se kefírové kultury nepoškodily horkou vodou nebo zbytky čisticích prostředků. Při přípravě ji plňte vždy maximálně 2 cm pod okraj. Čím více místa necháte, tím více vám kefír může naperlit!
Prvotní příprava vodního kefíru
- Vysypte obsah jednoho sáčku s kefírovými kulturami do vody s cukrem (o teplotě max. 29°C). Přidejte sušené ovoce a citron. Dobře promíchejte a sklenici uzavřete. Směs ponechte stát celkem 48 hodin při pokojové teplotě. POZOR! V láhvi vzniká při fermentaci tlak a je třeba ji každý den 1-2x otevřít. Pro přípravu používejte pouze pevné sklenice (WUGI sklenici).
- Po 48 hodinách je vodní kefír hotový. Citrón můžete do kefíru vymačkat, ovoce odstraňte. Pro přípravu další várky si nechte stranou 200 ml kefíru. Zbylý kefír můžete pít samotný nebo ochucený sirupem, džusem, ovocem, bylinkami či kořením. V případě potřeby uchovávejte v lednici a spotřebujte cca do týdne.
Opakovaná příprava vodního kefíru
- Na přípravu další várky použijte 200 ml hotového kefíru, až 800 ml vody a 3 lžíce cukru. Můžete přidat citrón a sušené ovoce. Směs dobře promíchejte a nechte stát při pokojové teplotě po dobu 24 až 72 hodin (24 hodin pro sladší chuť, s dobou postupně sladkost klesá).
- Pomocí 200 ml hotového kefíru připravíte nový kefír až 10x. Počet opakování záleží na různých faktorech - hygienických podmínkách, kvalitě vody (chlor a jiné látky ve vodě) i typu použitých surovin pro přípravu. Práci kefírových kultur podpoříte lyofilizovaným ovocem - navíc kefíru dodáte skvělou chuť. Zůstává-li kefír sladký a ještě neproběhlo 10 opakování, přidejte kulturám ovoce, sklenici nechte naplněnou jen ze 2/3 a dejte kulturám čas na práci navíc. Pokud vám již kefír zůstává sladkou vodou, použijte nový sáček.
Skladujte v LEDNICI (příp. v chladu do 20°C).
Země původu: EU
Dovozce: UNIBIOM s.r.o.
Minimální dobu trvanlivosti garantujeme 9 a více měsíců od dodání.
Silvie Bařinková
Kladyvýborný a pomáhá
Kladyvýborný a pomáhá
Zápory
Zápory
Pavlína Kolínská
Kladydobrý
Kladydobrý
Zápory
Zápory
Anet.
KladyÚplně jsem si ho zamilovala!
KladyÚplně jsem si ho zamilovala!
Zápory
Zápory
Anna Truksová
KladySkvělý kefír
KladySkvělý kefír
ZáporyNemám
ZáporyNemám
Maia
Kladycena, množství, kvalita
Kladycena, množství, kvalita
Zápory
Zápory
Michaela Matějková
KladySkvělý zdravý nápoj. Piju denně!
KladySkvělý zdravý nápoj. Piju denně!
Zápory
Zápory
Helena Knittelová
KladyZdravé doplnění pitného režimu.
KladyZdravé doplnění pitného režimu.
ZáporyRychle mizí:ú
ZáporyRychle mizí:ú
Lin
KladyNaše děti vodní kefír miluji :-)
KladyNaše děti vodní kefír miluji :-)
Zápory
Zápory
Dagmar Kylarová
KladyDen bez něj už si neumím představit.
KladyDen bez něj už si neumím představit.
Zápory
Zápory
Ivana Janečková
KladyObjednávám zase na léto, jako super osvěžení s bonusem pro lepší zažívání.
KladyObjednávám zase na léto, jako super osvěžení s bonusem pro lepší zažívání.
Zápory
Zápory
Markéta Katolická
KladyVodní kefír je opravdu naprosto top. Miluji ho i naše tříletá dvojčata. Každé ráno po mě chtějí zdravou limonádku 🙂.
KladyVodní kefír je opravdu naprosto top. Miluji ho i naše tříletá dvojčata. Každé ráno po mě chtějí zdravou limonádku 🙂.
Zápory
Zápory
Jana Stošková
Kladybez něj už si neumím představit ráno
Kladybez něj už si neumím představit ráno
Záporynic
Záporynic
Paaaja
KladyChuťově výborná a ještě zdravá letní limonáda :-)
KladyChuťově výborná a ještě zdravá letní limonáda :-)
Zápory
Zápory
Sylvie Krabicová
KladyVýborný nápoj, pijeme jej celá rodina včetně roční dcery, velmi chutný, vždy dodá energii
KladyVýborný nápoj, pijeme jej celá rodina včetně roční dcery, velmi chutný, vždy dodá energii
Zápory
Zápory
Tereza Pokorná
KladyVodní kefír je ohromný! Snadný na přípravu a chutná skvěle. Přidáváme do overnight kaší nebo si dáme skleničku během dne.
KladyVodní kefír je ohromný! Snadný na přípravu a chutná skvěle. Přidáváme do overnight kaší nebo si dáme skleničku během dne.
Zápory
Zápory
Iveta Brožková
KladyKefír skvěle chutná a oceňuji rychlou a snadnou přípravu
KladyKefír skvěle chutná a oceňuji rychlou a snadnou přípravu
Zápory
Zápory
David Czempka
KladySkvělá alternativa k mléčnému kefíru
Extra zdravá limča, která v létě osvěží
KladySkvělá alternativa k mléčnému kefíru
Extra zdravá limča, která v létě osvěží
Zápory
Zápory
Zuzana Šaleová
KladyMile mě překvapilo jak to celé funguje. Výsledek je skvělý, osvěžující nápoj. Jen bych někdy vypila víc, ale ... už není, musí se počkat na další várk ...více
KladyMile mě překvapilo jak to celé funguje. Výsledek je skvělý, osvěžující nápoj. Jen bych někdy vypila víc, ale ... už není, musí se počkat na další várku :-)
Zápory
Zápory
danuliva
KladyVýborný, jemne perlivý nápoj... najradšej ho mám so sušenými slivkami
KladyVýborný, jemne perlivý nápoj... najradšej ho mám so sušenými slivkami
Zápory
Zápory
Petra
KladyZatím chutnalo všem malým i velkým, kterým jsem dala okoštovat. Se synem se přetahujeme o to, kdo denně dopije poslední skleničku.
KladyZatím chutnalo všem malým i velkým, kterým jsem dala okoštovat. Se synem se přetahujeme o to, kdo denně dopije poslední skleničku.
ZáporyVzrostla spotřeba sušeného ovoce:-)
ZáporyVzrostla spotřeba sušeného ovoce:-)
Hana Roztočilová
Kladyskvělé chutná a přínosné pro zdravé střeva
Kladyskvělé chutná a přínosné pro zdravé střeva
Záporyžádné
Záporyžádné
Eva Fapšová
KladyTovar splnil moje očakávania.
KladyTovar splnil moje očakávania.
Zápory
Zápory
Lu
KladyMůžu rozmíchat, kdy potřebuji.
KladyMůžu rozmíchat, kdy potřebuji.
Zápory
Zápory
Tereza Burdová
KladySkvely domaci kefir
KladySkvely domaci kefir
Zápory
Zápory
Pavla Truhlářová
Kladyjednoduchost, chuť
Kladyjednoduchost, chuť
Záporynevěděla jsem, že je lepší je skladovat v lednici
Záporynevěděla jsem, že je lepší je skladovat v lednici
Dana
KladyMoc mi chutná a velmi zdraví prospěšné
KladyMoc mi chutná a velmi zdraví prospěšné
Zápory
Zápory
pyvona
KladyBublám, velmi chutné, účinky až později, doufám.
KladyBublám, velmi chutné, účinky až později, doufám.
Zápory
Zápory
Lucie Šťastná
Kladychuť
Kladychuť
Zápory
Zápory
Pavlína Dürichová
Kladymoc dobrý
Kladymoc dobrý
Zápory
Zápory
Ivana Mrňáková
Kladysnadná příprava a výborná výsledná chuť
Kladysnadná příprava a výborná výsledná chuť
Záporyžádné
Záporyžádné
Pavla Horová
Kladysuper
Kladysuper
Zápory
Zápory
Zuzana Kubicová
KladyMiluju vodni kefir
KladyMiluju vodni kefir
ZáporyZavislost na vodnim kefiru :-D
ZáporyZavislost na vodnim kefiru :-D
Pavla
KladyBezva limonáda na každý den.
KladyBezva limonáda na každý den.
Zápory
Zápory
Marta Fleischhansová
KladyFermentáda z Wugi kefírových kultur je úplně super - dáváme mrazem sušené maliny a je to úžasná malinová limča. Chutná i té naší nejmenší.více
KladyFermentáda z Wugi kefírových kultur je úplně super - dáváme mrazem sušené maliny a je to úžasná malinová limča. Chutná i té naší nejmenší.
ZáporyProdukt by mohl být levnější.
ZáporyProdukt by mohl být levnější.
Rena
Kladyskvělé pití, nemám ráda sladké, osvědčilo se mi přidávat mrazem sušené višně
Kladyskvělé pití, nemám ráda sladké, osvědčilo se mi přidávat mrazem sušené višně
Zápory
Zápory
Dana Kovaříková
KladyDětem i mě velmi chutná, většinou vypijeme hned po 24 hodinách, první sáček jsem doplnila určitě více než desetkrát a stále byl nápoj živý. Používám B ...více
KladyDětem i mě velmi chutná, většinou vypijeme hned po 24 hodinách, první sáček jsem doplnila určitě více než desetkrát a stále byl nápoj živý. Používám BIO černorybízový sirup, který obsahuje jen cukr, šťávu a kyselinu citrónovou.
Určitě zase objednám
Zápory
Zápory
Šárka Hanáková
KladyVelké balení vydrží při pití obden na čtvrt roku. Účinky na střeva jsou blahodárné.
KladyVelké balení vydrží při pití obden na čtvrt roku. Účinky na střeva jsou blahodárné.
Zápory
Zápory
Dana
KladySkvělá limča, která se hodí i do LCHF stravy. :)
KladySkvělá limča, která se hodí i do LCHF stravy. :)
Zápory
Zápory
Alena Guziurová
Kladyskvělý doplněk k pitnému režimu nás dospělých i dětí, chuť si upravujeme podle nálady a "vudžínko" si dáváme během dne vyloženě jako chuťovečku více
Kladyskvělý doplněk k pitnému režimu nás dospělých i dětí, chuť si upravujeme podle nálady a "vudžínko" si dáváme během dne vyloženě jako chuťovečku
Záporyco by nemohlo být levnější, že? :-)
Záporyco by nemohlo být levnější, že? :-)
Jan Michálek
Kladysuper
Kladysuper
Zápory
Zápory
Silvie Černá
Klady.
Klady.
Zápory
Zápory
M.H.
KladyS první várkou jsme byli spokojeni, tak objednáváme znovu a pokračujem v přípravě limonády.
KladyS první várkou jsme byli spokojeni, tak objednáváme znovu a pokračujem v přípravě limonády.
ZáporyNic.
ZáporyNic.
Tomáš Rambousek
KladyVodní kefír chutnal s lyofilizaným ovocem fakt dobře. Účinky na střevní mikroflóru byli cítit po několika dnech.
KladyVodní kefír chutnal s lyofilizaným ovocem fakt dobře. Účinky na střevní mikroflóru byli cítit po několika dnech.
Zápory
Zápory
Alice Martinková
KladyJsem naprosto spokojená. Kefír s ovocem chutná skvěle.
KladyJsem naprosto spokojená. Kefír s ovocem chutná skvěle.
Zápory
Zápory
Tera
KladyOsvěžující - díky ,,bublinkám"
Chutná i dětem
Příjemně nasládlá chuť
KladyOsvěžující - díky ,,bublinkám"
Chutná i dětem
Příjemně nasládlá chuť
ZáporyNevydrží tolik várek jako mléčný
ZáporyNevydrží tolik várek jako mléčný
Pavla Jüstelová
KladyAbsolutně jednoduché a chutné. Navíc oproti Tibíkům žádný alkohol, takže děti mohly bez obav pít.
KladyAbsolutně jednoduché a chutné. Navíc oproti Tibíkům žádný alkohol, takže děti mohly bez obav pít.
Záporyžádné
Záporyžádné
Daniela Daňková
KladyVýrobu vodního kefíru jsem začala déle než před rokem a od té doby jsem si ho zamilovala. Nejlépe chutná vychlazený. I moje dcera si ho oblíbila a pij ...více
KladyVýrobu vodního kefíru jsem začala déle než před rokem a od té doby jsem si ho zamilovala. Nejlépe chutná vychlazený. I moje dcera si ho oblíbila a pijeme ho skoro každý den...je to dobrota :-)
Zápory
Zápory
Zdenka Krytinářová
KladyRychlá příprava. Stačí mi domácí bezinkový sirup a voda.
KladyRychlá příprava. Stačí mi domácí bezinkový sirup a voda.
ZáporyŠkoda, že nevydrží na více litrů.
ZáporyŠkoda, že nevydrží na více litrů.
Radim
KladyOpět bez chyby
KladyOpět bez chyby
Zápory
Zápory
Miloš Sedláček
Kladyperfektní příprava
Kladyperfektní příprava
Záporynic
Záporynic
Věra Skoupilová
KladyNaprosto jedinečný způsob jak posílit zdraví, střeva ovlivňují mozek, jedná se o tzv druhý mozek, každé ráno si dám frtanka a neumím si představit že ...více
KladyNaprosto jedinečný způsob jak posílit zdraví, střeva ovlivňují mozek, jedná se o tzv druhý mozek, každé ráno si dám frtanka a neumím si představit že bych jinak začala den
Zápory
Zápory
Jitka Součková
Kladyvýborné, bubláme už 2 měsíce a jsme spokojení
Kladyvýborné, bubláme už 2 měsíce a jsme spokojení
Záporyžádné
Záporyžádné
Ka
Klady
Klady
ZáporyNepodařilo se mi udělat kefír tak, aby nebyl moc sladký (i po třech dnech jsem měla pocit, že je tam spousta zbytkového cukru). Cukr nejím, tak jsem s ...více
ZáporyNepodařilo se mi udělat kefír tak, aby nebyl moc sladký (i po třech dnech jsem měla pocit, že je tam spousta zbytkového cukru). Cukr nejím, tak jsem se rozhodla zůstat u mléčného. Ale zkoušela jsem jen z jednoho sáčku, asi 4x, s bezinkou, barva i chuť byly i tak dobré.
Jana Duštírová
Kladyvětší balení ideální na léto
Kladyvětší balení ideální na léto
Záporynevím
Záporynevím
martas13031
Kladyboží
Kladyboží
Zápory
Zápory
Alena Závůrková
KladyUklidnil mi střeva, výborně chutná! Celou zimu bez rýmy! Super.
KladyUklidnil mi střeva, výborně chutná! Celou zimu bez rýmy! Super.
Zápory
Zápory

Druhá fermentace vodního kefíru
Možná znáte pojem druhá fermentace kombuchy nebo kefíru z tibi krystalů. Slitá kombucha (ta oddělená od mateřské houby) se nechá při pokojové teplotě v uzavřených nádobách ještě pár dní fermentovat. Takto naláhvovanou kombuchu můžete ochutit ještě dalšími ingrediencemi nebo jen nechat samotnou ,,zbublinkovat”. Druhá fermentace vodního kefíru funguje velmi podobně.

Fermentovaná kaše s jahodovým vodním kefírem a superfoods
Sladká chuť, jahodová vůně a síla superfoods. Jednou si dáváme mrkev s vlašskými ořechy a rozinky, po druhé sáhneme po exotice. Tato fermentovaná kaše z ochuceného vodního kefíru voní po jahodách a banánu, je veganská, lehce stravitelná a naše tělo z ní vytěží maximum!

Vodní kefír vs. kombucha: rozdíl a prospěšné účinky
Fermentovaná příbuzná vodního kefíru – kombucha – je pro spoustu z nás známějším nápojem. Jaký je mezi kombuchou a vodním kefírem rozdíl? Jaké jsou jejich prospěšné účinky? Kdy se hodí více kefír a kdy kombucha?

Vodní kefír: fermentovaná bomba nejen pro vegany
Co je vodní kefír? Veganská alternativa k mléčné klasice. Jemně perlí na jazyku, je bohatý na hodné probiotické bakterie (živé kultury) a jeho výslednou chuť můžete ovlivnit použitým ovocem. Vitamínový shot, který si vyrobíte přesně podle své chuti, s minimem úsilí a za babku. Vyzkoušejte naši oblíbenou kombinaci zázvor + citron + tymián. Vaše střeva budou skákat radostí. Jdete do toho?

O čem vypovídá vaše stolice?
Stolice není zrovna oblíbené téma, že? :) My s tím ale budeme otravovat. Je to téma důležité. Dobrou zprávou je, že abychom nemuseli u doktora či výživových odborníků zabředávat do zajímavých popisků jejího tvaru, barvy nebo konzistence, pár hodných lidí, gastroenterologů, z Bristolské univerzity ve Velké Británii nám popisek geniálně usnadnilo. Vymysleli obrázkovou Bristolskou stupnici stolice (Bristol Stool Chart – BSF), která jednoduše popisuje to, co můžeme vidět v záchodové míse.

6 kroků pro zdravá střeva
O důležitosti zdraví střev a mikrobiomu píšeme stále a má to svůj důvod. Aneb nejsme to, co jíme, ale to, co jsme schopni absorbovat a následně využít. Do těla se musí vstřebat důležité látky, avšak nesmí ze střeva do krve prostupovat potenciálně nebezpečné či pro tělo neznámé (Více v článku Co je syndrom zvýšené propustnosti střev (leaky gut)?). A z toho důvodu potřebujeme zdravou střevní sliznici a správné mikrobiální složení (zdravý mikrobiom). Dobré bakterie jsou takoví bodyguardi, kteří nás chrání před útokem škodlivých patogenů, brání rozmnožení cukru-chtivých kvasinek v našem střevě a trénují náš imunitní systém – ten díky tomu ví, na co útočit (patogeny, toxiny) a na co ne (aby nevznikaly potravinové alergie). Zde přinášíme 6 kroků, co můžete pro zdraví svých střev udělat!

7 výhod kefíru: nakopne imunitu a podpoří zdraví střev
Po staletí byl kefír tradičně užívaný v Evropě i Asii pro své blahodárné působení na zdraví. Tento fermentovaný nápoj je plný živých kultur (prospěšných probiotik), živin a je jedním z klíčů ke zdravému imunitnímu systému a pohodovému zažívání. Probiotika obsažená v kefíru bojují s patogenními (nepřátelskými) bakteriemi a podporují zdravé prostředí v trávicím traktu. Jednotlivé kysané mléčné výrobky se mezi sebou liší na základě použitých mikroorganismů, obsahem tuku, konzistencí a tím jak působí na naše zdraví.

Ovocný drobenkový koláč bez cukru a bez lepku (+ varianta bez mléka) - vhodné pro vegany
Vláčný a zdravý letní koláč plný chuti a osvěžujícího ovoce. Zcela bez cukru a navíc v bezlepkové i bezmléčné variantě. Vhodný pro vegany i každou věkovou kategorii. Zkusíte ho?
Související produkty4

WUGI sklenice - hranatá 1,15 l

Višně lyofilizované (mrazem sušené) 45 g

Meruňky sušené nesířené 200g

Moruše černá BIO sušená 200g
Alternativní produkty3

Vodní kefírové kultury na zkoušku (až na 10 litrů kefíru)

Mléčné kefírové kultury (až na 100 litrů kefíru)
