Originální uzavíratelná WUGI sklenice není ledajaká flaška. Má patentní uzávěr, takže fakt drží. A při dobré spolupráci s kulturami vám kefír pěkně naperlí. Má objem 1150 ml a vleze se do ní vše potřebné pro přípravu kefírů. Navíc jsou na ni vyznačeny 2 rysky - 100 ml a 200 ml, a tak hned vidíte, kolik si musíte nechat hotového kefíru pro příští přípravu.
Tyto sklenice dodáváme za SNÍŽENOU CENU z důvodu jejich nižší kvality. U jednotlivých kusů se občas stane, že z výroby přijde sklenice s nevzhlednými spoji a bublinkami ve skle, oděrky způsobené dopravou či nepovedeným potiskem. Jak mnozí znají z českého filmu: "na funkci to nemá vliv", avšak bychom si nedovolili dodávat takové sklenice za plnou cenu.
Dodáváno s bílým těsněním nebo červeným těsněním - dle aktuálních skladových zásob. Více
Kefír patří do sklenice, o tom žádná. Tady pro vás máme takovou, která
-
je tak akorát na jednu porci kefíru,
-
má patentový uzávěr, aby ani kapka neutekla,
-
má rysku pro 100 a 200 ml, abyste přesně věděli, kolik kefíru schovat na příště,
-
vejde se do ní i ovoce a všechno ostatní, co do kefíru chcete dát,
-
je hranatá, aby se dobře držela.
Prostě ideální WUGI sklenice na domácí kefír.
PS! Případné zbarvení kovu je zdravotně nezávadné a je způsobené oxidací zinku. Ale nedávejte ji do myčky! Její kovový uzávěr pak může zrezivět (kvůli soli).
Jedná se stále o stejnou hranatou sklenici WUGI, avšak tyto sklenice dodáváme za SNÍŽENOU CENU z důvodu jejich nižší kvality.
Sklenice mohou mít nevzhledné spoje či bublinky ve skle, oděrky způsobené dopravou či nepovedený potisk (vizte orientační fotografie - ukázky možné nižší kvality).
Dodáváme s bílým těsněním nebo červeným těsněním - dle aktuálních skladových zásob!
Druhá fermentace vodního kefíru
Možná znáte pojem druhá fermentace kombuchy nebo kefíru z tibi krystalů. Slitá kombucha (ta oddělená od mateřské houby) se nechá při pokojové teplotě v uzavřených nádobách ještě pár dní fermentovat. Takto naláhvovanou kombuchu můžete ochutit ještě dalšími ingrediencemi nebo jen nechat samotnou ,,zbublinkovat”. Druhá fermentace vodního kefíru funguje velmi podobně.
Vodní kefír vs. kombucha: rozdíl a prospěšné účinky
Fermentovaná příbuzná vodního kefíru – kombucha – je pro spoustu z nás známějším nápojem. Jaký je mezi kombuchou a vodním kefírem rozdíl? Jaké jsou jejich prospěšné účinky? Kdy se hodí více kefír a kdy kombucha?
5 důvodů, proč si vyrábět mléčný kefír doma a návod jak na to
Na trhu je nepřeberné množství kysaných mléčných výrobků. Velký rozdíl je ale v jejich kvalitě, obsahu tuku i použitých mikroorganismech a vlivu na naše zdraví. Jaký je rozdíl mezi kefírem, acidofilním mlékem, jogurtem a dalšími kysanými výrobky? My jsme propadli domácí výrobě kefíru, protože je jednoduchá. Přemýšlíte, jaké pozitivní účinky domácí kefír má a jak se vůbec domácí kefír vyrábí? Pojďte se s námi na to podívat.