Kvalitní probiotika - Cytoplan

Probiotika jsou prospěšné mikroorganismy, které podporují zdraví střev (sídlo naší imunity), složení mikrobiomu a tím posilují celkové zdraví. Jsou vhodné jako podpora regenerace střev po nemocech, antibiotické léčbě, při určitých zdravotních potížích nebo jako prevence např. cestovatelských průjmů.
Není jedno, jaká probiotika člověk k antibiotikům a na různé potíže zvolí. Saccharomyces boulardii je vhodné probiotikum pro děti i dospělé během antibiotické léčby a po ní pro regeneraci střevního mikrobiomu a ochranu střevního prostředí. Probiomix je směs klinicky ověřených druhů probiotik s prebiotiky (symbiotikum) pro celkovou podporu střevního prostředí.
Pokud si nejste s výběrem či dávkováním jisti, napište nám do poradny.

Saccharomyces Boulardii probiotikum - 30 kapslí (vegan)

Chcete zařadit prospěšná probiotika do jídelníčku? Zkuste těchto 11 potravin!
Probiotické potraviny jsou pokladem pro tělo. Zařaďte je do svého jídelníčku a těšte se z mnoha jejich pozivitních účinků. Probiotika jsou součástí fermentovaných potravin - zde uvádíme seznam těch 11 nejlepších!

Probiotika vs. prebiotika - rozdíly a prospěšné účinky
Probiotika a prebiotika – liší se v jednom písmenku a přesto každý pojem znamená něco jiného. Platí však, že oba jsou pro naše zdraví klíčové.

Probiotika, prebiotika a postbiotika: proč jsou důležitá
Probiotika, prebiotika a postbiotika. Zní podobně, souvisí spolu a přesto se liší. Navíc je stojí za to znát. Jsou velmi důležité pro naše zdraví, všechny souvisí se zdravím střev, imunitou, ale hlavně - s dobrým jídlem. Jaký je mezi nimi rozdíl, proč je potřebujeme a v jakých (i sladkých) dobrotách je najdeteme se dočtete v článku. Už dávno totiž neplatí, co je zdravé není chutné.

3x jak na teplé kaše, které si uchovávají probiotika
Jak si připravit kaše přes noc teplé? Mám pro vás celkem 3 tipy, jak na to, protože v zimě nebo lidem s oslabeným trávením studené do žaludku nesvědčí.

Fermentované ovesné vločky: posilovač imunitního systému
Fermentované ovesné vločky aneb vločky přes noc fermentované kefírem. Plné probiotik, prebiotik i postbiotik. Co se s vločkami při fermentaci děje a co z toho vytěžíme my?

O čem vypovídá vaše stolice?
Stolice není zrovna oblíbené téma, že? :) My s tím ale budeme otravovat. Je to téma důležité. Dobrou zprávou je, že abychom nemuseli u doktora či výživových odborníků zabředávat do zajímavých popisků jejího tvaru, barvy nebo konzistence, pár hodných lidí, gastroenterologů, z Bristolské univerzity ve Velké Británii nám popisek geniálně usnadnilo. Vymysleli obrázkovou Bristolskou stupnici stolice (Bristol Stool Chart – BSF), která jednoduše popisuje to, co můžeme vidět v záchodové míse.