Studená okurková polévka s kefírem, koprem a vlašskými ořechy

Studená okurková polévka s kefírem, koprem a vlašskými ořechy

Studené polévky jsou oblíbené především ve středozemních oblastech, protože pomáhají ochladit organismus v horkém přímořském podnebí. Okurky hydratují tělo, zkrášlují pokožku a jsou vhodné pro detoxikaci organismu. Vyzkoušejte osvěžující okurkovou polévku s probiotickým kefírem. 

Malinové protein smoothie

Malinové protein smoothie

Netradiční malinové smoothie. Že neuhádnete, co tvoří základ a dělá smoothie krásně krémovým? Ano, je to květák! Už jste ho někdy měli ve smoothie? Díky němu, malinám a kefíru je bohaté na prebiotickou vlákninu, vitamín C i probiotika.

Probiotický kefírový avokádový dip

Probiotický kefírový avokádový dip

Taky máte chuť na něco lahodného a svěžího? Vyzkoušejte probiotický kefírový avokádový dip. Hodí se skvěle třeba k zelenině, zasytí a pomůže vám správně nastartovat trávení. Probiotika jsou živé organismy v kefíru, které pomáhají zlepšovat rovnováhu střevní mikroflóry. Kefír z Wugi kultur navíc můžete udělat i z kokosového mléka nebo z rostlinného mléka, a proto je dip vhodný i pro vegany. 

Pikantní dýňovo batátová polévka

Pikantní dýňovo batátová polévka

Potřebujete se trochu zahřát a sluneční paprsky ještě moc nehřejí? Pak doporučujeme lahodnou dýňovo batátovou polévku. Je lehce pikantní, nádherně voní a skvěle chutná. Batáty i dýně mají nižší glykemický index než klasické brambory, jsou proto vhodnější pro lidi s cukrovkou, nadváhou a metabolickým syndromem. Polévka je bohatým zdrojem betakarotenu, vitamínu B6, hořčíku, draslíku, mědi, zinku i selenu. Díky kefíru pomůže nastartovat správnou funkci zažívání.

Chai kefír s kořením

Chai kefír s kořením

Prastarý recept na chai latte k nám přišel z Indie. Podle legend vznikl na principech ayurvédy jako očistný nápoj, který zároveň osvěžuje. Díky kombinaci voňavoého orientálního koření a domácího kefíru si teď můžete udělat odpolední pohodičku se šálkem lahodného chai kefíru.  

Probiotický kefírový ranch dresing

Probiotický kefírový ranch dresing

Nejklasičtější salátový dresing pochází z Californie, my jsme ho trošku vytunili domácím kefírem, aby lépe nastartoval vaše zažívání. Stačí vám pár surovin a máte skvělou probiotickou zálivku na salát.

Avokádová pěna s kefírem a kokosem

Avokádová pěna s kefírem a kokosem

Minutový dezert do skleničky i plnohodnotná svačina. Taková je avokádová probioticko-prebiotická pěna s voňavým kokosem. Zasytí, zažene chutě a hýčká střevní mikroflóru!

Fermentovaná rýžová kaše

Fermentovaná rýžová kaše

Máte plné zuby ovesných kaší? Zkuste fermentovanou rýži. Je snadná pro naše zažívání a dodá vše, co naše tělo potřebuje. Prospěšné bakterie, prebiotickou vlákninu, kompletní spektrum bílkovin, komplexní sacharidy, zdravé tuky s omega-3 a k tomu vitamíny a minerály všeho druhu. Po vychladnutí rýže v ní  navíc vzniká cenný rezistentní škrob, který naše mikrobiota doslova miluje. A tato je s vůní orientu :)

Probiotický dresing na salát

Probiotický dresing na salát

Domácí mléčný kefír je skvelým pomocníkem i do slané kuchyně. Ozvláštněte s ním klasické pomazánky nebo jej použijte na přípravu salátových dresingů a zálivek.

Kokosová kaše s medem, mateří kašičkou a kefírem

Kokosová kaše s medem, mateří kašičkou a kefírem

Plnohodnotná svačina pro všechny hladové. Medově sladká probioticko-prebiotická kaše je lehce stravitelná, ale zároveň je plná vlákniny, a má tak velký sytivý efekt. Přátelské bakterie z kefíru přispívají ke zdraví střev a společně s medem a směsí koření s kurkumou posilují imunitní systém.

Pikantně sladká kaše

Pikantně sladká kaše

Konec unaveným ránům. Vůně jahod a vanilky a štiplavá chuť růžového pepře probudí všechny smysly.

Tuňáková pomazánka z kefíru

Tuňáková pomazánka z kefíru

Neklasická tuňáková pomazánka s domácím kefírem. Doporučení jíst denně fermentované nemusí být jen o kysaném zelí! Nechte si chutnat.

Zlaté kurkumovo-vanilkové smoothie z kefíru

Zlaté kurkumovo-vanilkové smoothie z kefíru

Zláte ozdravné zlaté mléko dle Ayurvédy? Je skvělé. My máme radši variantu s kefírem, obsahuje méně cukru laktózy, je snáze stravitelný aobohacený o probiotické bakterie. Magická kombinace pro naše zdraví. :)

Jahodová kefírová zmrzlina

Jahodová kefírová zmrzlina

Rychle, zdravě a bez zmrzinovače. Lahodná jahodová, probiotická zmrzlina. Ideální recept do mrazáku, když vám mléčný kefír přebývá!

Borůvkový koktejl s domácím kefírem

Borůvkový koktejl s domácím kefírem

Pozor, chutná a barví! :) Borůvkový koktejl je skvělou probioticko-prebiotickou kombinaci - mléčný kefír dodává tělu prospěšné bakterie a borůvky vyživují střevní mikroflóru svou prebiotickou vlákninou. Koktejl je plný komplexních bíkovin, vitamínů (hlavně D, K2, A a C) a vápníku. Společně skvěle nakopávají trávení!

Tzaziki z kefíru

Tzaziki z kefíru

Osvěžující řecká pochoutka - v novém kabátku plném přátelských bakterií.

Mangovo-kefírové smoothie

Mangovo-kefírové smoothie

Mléčný i nemléčný koktejl. Zkuste kefírové smoothie z domácího mléčného nebo kokosového kefíru.

Mléčný kefír s lesním ovocem

Mléčný kefír s lesním ovocem

Poctivý mléčný kefír z kvalitního mléka s lesním ovocem je vhodný jako snídaně, svačina i dezert do skleničky. Je slaďoučký a přitom zdravý a lehce stravitelný. Obsahuje důležité probiotické bakterie, prebiotickou vlákninu i postbiotika - látky, které bakterie při fermentaci do kefíru tvoří. Nechte si chutnat!