Borůvkový chia kefír je dobrý pro oči, pro zdravé trávení i na fialový jazyk. Je slaďoučký a přitom vhodný pro stabilizaci hladin krevního cukru. Utiší chutě a pohladí chuťové pohárky. Dobrou chuť!

Nachystejte si

  • 350 ml vodního kefíru
  • 150 ml 100% borůvkové šťávy NEBO půl hrnku rozmixovaných čerstvých borůvek NEBO velká hrst lyofilizovaných borůvek
  • 2 polévkové lžíce chia semínka
  • cca 1 lžíce javorového sirupu
  • čerstvé borůvky a lístky máty ozdobu

Postup přípravy

1. Nejprve si připravte vodní kefír pomocí WUGI vodních kefírových kultur.

2. K hotovému vodnímu kefíru do uzavíratelné sklenice přilijte borůvkovou šťávu, případně přidejte čerstvé či lyofilizované borůvky, chia semínka a javorový sirup a promíchejte. Sklenici uzavřete a nechte stát 12 – 24 hodin při pokojové teplotě.

3. Druhý den kefír promíchejte a ochutnejte. Pokud by byl na vás příliš stále sladký, nechte fermentaci ještě pár hodin probíhat. Ovoce můžete a nemusíte scedit. Před podáváním dozdobte plátky citronu a lístky máty.

TIP! Pokud sklenici naplníte max. ze 2/3, výsledný kefír bude krásně perlit!