Limonáda plná vitamínu C a přátelských probiotik.

Nachystejte si

  • 350 ml vodního kefíru
  • hrst sušených brusinek, ibišku a/nebo šípků (lze použít také sušenou čajovou směs podobného složení)
  • 150 ml 100% brusinkové šťávy (šťáva není nutná, poslouží i velká hrst proslazených brusinek nebo kombinace lyofilizovaných brusinek a lžíce javorového sirupu)
  • plátky citronu a lístky máty na ozdobu

Postup přípravy

1. Nejprve si připravte vodní kefír pomocí WUGI vodních kefírových kultur.

2. K hotovému vodnímu kefíru do uzavíratelné sklenice přilijte brusinkovou šťávu (nebo použijte brusinky a sirup) a přidejte hrst sušeného ovoce či čajové směsi. Uzavřete láhev a nechte stát 12 – 24 hodin při pokojové teplotě. Druhý den kefír promíchejte a ochutnejte. Pokud by byl na vás příliš stále sladký, nechte fermentaci ještě pár hodin probíhat.

3. Poté ovoce sceďte a před podáváním dozdobte plátky citronu a lístky máty.