Chia kaše fermentovaná kokosovým kefírem

Chia kaše fermentovaná kokosovým kefírem

Tropická snídaně pro všední i nevšední dny
Vodní kefír

Nachystejte si

NA 2 PORCE:

  • 500 ml kokosového kefíru z WUGI vodních kultur a kokosového mléka
  • 100 g ovesných vloček
  • 2 lžíce chia semínek
  • 1 banán
  • doslazení dle chuti (med, javorový sirup, případně pár kapek stévie - pozor na kvalitu podobných produktů!)
  • na ozdobu: banán, sušená moruše, slunečnicová a chia semínka

Postup přípravy

Připravte si fermentovanou exotickou kaši z kokosového kefíru. Je vegan a bez laktózy. Pro nevšední zážitek a zdravé zažívání :)

Příprava kokosového kefíru:

Nejprve si připravte vodní kefír z WUGI vodních kefírových kultur. Odeberte 200 ml hotového vodního kefíru a přidejte k 800 ml kokosového mléka, 3 lžícím cukru a jedné datli. Tuto směs nechte fermentovat alespoň 24 hodin při pokojové teplotě.

Postup přípravy fermentované kaše:

1. Smíchejte vločky, chia a kokosový kefír. Směs nechte přes noc fermentovat při pokojové teplotě (příp. v lednici).

2. Ráno přidejte rozmačkaný banán a dle chuti doslaďte.

3. Kaši servírujte v kokosové misce ozdobenou banánem, semínky a sušeným ovocem. Dobrou chuť!

Děkujeme za skvělý recept kokonat :)

Vytisknout recept

Co byste měli určitě vyzkoušet

Zobrazit všech 52 receptů
Mléčné kefírové kultury

Mléčné kefírové kultury

Koupit

Akce: 409 Kč 447 Kčza jedno balení

Vodní kefírové kultury

Vodní kefírové kultury

Koupit

Akce: 409 Kč 447 Kčza jedno balení

X

Chcete vědět, proč by měl být kefír součástí každé domácnosti?

Zaregistrujte se a získejte
E-BOOK ZDARMA a k tomu 5% SLEVU na první nákup!