Fermentovaná jablečná přesnídávka pro děti

Fermentovaná jablečná přesnídávka pro děti

Živá svačinka pro nejmenší
Vodní kefír

Nachystejte si

Postup přípravy

Děti a kvašená zelenina? To může být problém. Připravme dětem fermentovanou svačinku s probiotiky, na které si pochutnají. Stačí vám jen 2 ingredence.

1. Nejprve si připravte vodní kefír pomocí WUGI vodních kefírových kultur.

2. Poté si nachystejte přesnídávku z jablek: oloupaná jablíčka nakrájejte na kostky, dejte do hrnce s trochou tuku (např. máslo, ghee, kokosový olej), můžete přidat skořici, podlejte trochou vody a poduste do změknutí. Poté rozmixujte.

3. Hotové pyré nechte vychladnout ve skleničkách. Po vychladnutí do skleničky (cca 150 - 200 ml) přidejte 1 - 2 lžičku vodního kefíru a promíchejte. Nechte 24 - 36 h fermentovat při pokojové teplotě. Poté je přesnídávka připravena ke konzumaci. Hotové fermentované kaše uchovávejte v lednici (vydrží pár dní).

Inspirováno zde.

 

Vytisknout recept

Co byste měli určitě vyzkoušet

Zobrazit všech 52 receptů
Mléčné kefírové kultury

Mléčné kefírové kultury

Koupit

Akce: 409 Kč 447 Kčza jedno balení

Vodní kefírové kultury

Vodní kefírové kultury

Koupit

Akce: 409 Kč 447 Kčza jedno balení

X

Chcete vědět, proč by měl být kefír součástí každé domácnosti?

Zaregistrujte se a získejte
E-BOOK ZDARMA a k tomu 5% SLEVU na první nákup!