Sladká chuť, jahodová vůně a síla superfoods. Jednou si dáváme mrkev s vlašskými ořechy a rozinky, po druhé sáhneme po exotice. Fermentovaná kaše z ochuceného vodního kefíru voní po jahodách a banánu, je vegan, lehce stravitelná a naše tělo z ní vytěží maximum!

Nachystejte si

Postup přípravy

  1. Připravte si domácí vodní kefír pomocí WUGI vodních kefírových kultur a jako sušené ovoce použijte české lyofilizované jahody (stačí je na pár hodin vhodit do kefíru). 
  2. Jakmile je jahodový vodní kefír hotov, nachystejte si zbylé ingredience.
  3. Ve skleničce nebo keramické misce zalijte vločky jahodvým vodním kefírem, přidejte nakrájené datle a kokos a nechte přes noc fermentovat při pokojové teplotě (v létě v lednici).
  4. Ráno přidejte rozmačkaný zralý banán, lžičku Moringy a promíchejte. Dobrou chuť :)

Snídaně oslavující zdraví

Domácí vodní kefír = fermentovaný bezlaktózový nápoj vznikající činností kefírových kultur. Má lehkou sladce-kyselou chuť, obsahuje přátelské mikroorganismy, enzymy, zdraví prospěšné kyseliny a řadu minerálních látek. 

Lyofilizované jahody = díky lyofilizaci (sušení mrazem) si toto ovoce zachovává svou původní strukturu, chuť a především všechny vitamíny a minerály. Jahody obsahují vysoké množství vitamínu C, jako je tomu u citrusů, dále provitamín A, B (B 1, B 2, B 5, B 6) a E. Poskytují tělu lehce stravitelnou vlákninu a minimum cukrů, hodí se proto i při redukčních dietách. Mají silné antioxidační vlastnosti.

Moringa = zelený prášek, který vznikne usušením a rozdrcením listů rostliny Moringy olejodárné (Moringa oleifera, Moringaceae). Je zdrojem mnoha minerálů (hl. vápník a draslík), vitamínů, bílkovin a antioxidantů.