Fermentovaná ovesná s vlašskými ořechy

Fermentovaná ovesná s vlašskými ořechy

Poklad na dosah ruky
Vodní kefír

Nachystejte si

  • vločky (cca 50 g)
  • hrnek domácího vodního kefíru (úměrně k množství vloček, které kefír nasáknou)
  • 1 mrkev
  • hrst nesířených rozinek
  • hrst vlašských ořechů
  • med nebo javorový sirup na doslazení
  • skořice nebo Sonnentor koření Bystrá hlavička

Postup přípravy

Veganská fermentovaná kaše ze surovin nám blízkých. Pro opravdové poklady nemusíme někdy chodit daleko. Je dobře stravitelná a přitom výživná. 

  1. Připravte si domácí vodní kefír pomocí WUGI vodních kefírových kultur
  2. Jakmile je vodní kefír hotov, nachystejte si zbylé ingredience.
  3. Vločky zalijte vodním kefírem a nechte přes noc fermentovat při pokojové teplotě (ve skleničce nebo keramické misce).
  4. Ráno přidejte nastrouhanou mrkev, rozinky, ořechy a dle chuti doslaďte medem (sirupem) a ochuťte kořením. Dobrou chuť :)

Pro servírovaní kaší používáme užásnou přírodní kokosovou misku značky kokonat, která je vyráběna ručně ze skořápek kokosových ořechů. Její výroba je v souladu s myšlenkou ochrany životního prostředí a podpory ekonomické situace v zemích třetího světa. Při výrobě nejsou používány žádné toxické látky a její minimalistický vzhled krásně doplní každou kuchyni!

Poctivá snídaně a snadné trávení!

 

Vytisknout recept

Co byste měli určitě vyzkoušet

Zobrazit všech 52 receptů
Mléčné kefírové kultury

Mléčné kefírové kultury

Koupit

Akce: 409 Kč 447 Kčza jedno balení

Vodní kefírové kultury

Vodní kefírové kultury

Koupit

Akce: 409 Kč 447 Kčza jedno balení

X

Chcete vědět, proč by měl být kefír součástí každé domácnosti?

Zaregistrujte se a získejte
E-BOOK ZDARMA a k tomu 5% SLEVU na první nákup!