Ibiškový vodní kefír

Ibiškový vodní kefír

Sladce kyselá vzpruha
Vodní kefír

Nachystejte si

Postup přípravy

Vodní kefír má jemnou nasládlou chuť. S kyselým ibiškem tvoří dokonalou dvojku.

1. Nejprve si připravte vodní kefír pomocí WUGI vodních kefírových kultur.

2. K hotovému vodnímu kefíru vhoďte sušený ibišek a nechte luhovat 12 - 24 hodin při pokojové teplotě v uzavřené nádobě. (Čím déle, tím bude nápoj kyselejší.)

3. Nalijte do sklenic a vychutnejte si ozdravnou chvilku :)

 

Podpora zdraví

Domácí vodní kefír = fermentovaný bezlaktózový nápoj vznikající činností kefírových kultur. Má lehkou sladce-kyselou chuť, obsahuje přátelské mikroorganismy, enzymy, zdraví prospěšné kyseliny a řadu minerálních látek. Na rozdíl od kombuchy neobsahuje kofein (tein) z čaje, obsahuje více bakterií než kvasinek a méně alkoholu (také méně alkoholu jak kefír připravený z tibi).

Květy ibišku (Hibiscus sabdariffa) jsou zásobárnou vitamínu C a řady minerálů. Přisuzují se mu účinky, jako je snižování krevního tlaku, zlepšení hladin cholesterolu, prevence infekcí močových cest, léčba žaludečních křečí a podpora obranyschopnosti (zdroj). Vychutnejte si jej jako teplý čaj nebo ibiškový vodní kefír.

 

Vytisknout recept

Co byste měli určitě vyzkoušet

Zobrazit všech 52 receptů
Mléčné kefírové kultury

Mléčné kefírové kultury

Koupit

Akce: 409 Kč 447 Kčza jedno balení

Vodní kefírové kultury

Vodní kefírové kultury

Koupit

Akce: 409 Kč 447 Kčza jedno balení

X

Chcete vědět, proč by měl být kefír součástí každé domácnosti?

Zaregistrujte se a získejte
E-BOOK ZDARMA a k tomu 5% SLEVU na první nákup!