Jablečný kefírový mošt

Jablečný kefírový mošt

Mošt jinak
Vodní kefír

Nachystejte si

  • 250 ml vodního kefíru
  • 250 ml 100% jablečnéh šťávy
  • hrst BIO rozinek
  • libovolně tyčinku skořice
  • plátky čerstvého jablka na ozdobu

Postup přípravy

Fermentovaná jablečná šťáva s vodním kefírem aneb jablečný mošt tak trochu jinak. 

1. Nejprve si připravte vodní kefír pomocí WUGI vodních kefírových kultur.

2. K hotovému vodnímu kefíru přilijte jablečnou šťávu, přidejte rozinky a skořici.

3. Uzavřete láhev a nechte stát 12 – 24h při pokojové teplotě. Po 12 - 24 h kefír promíchejte a ochutnejte. Pokud by byl na vás ještě příliš sladký, můžete nechat fementaci pokračovat dalších x hodin (v teple fermentace probíhá rychleji a kefír je dříve kyselejší).

4. Rozinky můžete odstranit nebo vypít. Před podáváním dozdobte plátky čerstvého jablka a vychutnávejte.

Oslavujeme zdraví

Vychutnejte si poctivý jablečný mošt plný přátelských bakterií pro naše střevo, vitamínů skupiny B a C, zdravých organických kyselin a řady minerálů. Ideální nápoj pro vaši imunitu na chladné podzimní dny.

Vytisknout recept

Co byste měli určitě vyzkoušet

Zobrazit všech 52 receptů
Mléčné kefírové kultury

Mléčné kefírové kultury

Koupit

Akce: 409 Kč 447 Kčza jedno balení

Vodní kefírové kultury

Vodní kefírové kultury

Koupit

Akce: 409 Kč 447 Kčza jedno balení

X

Chcete vědět, proč by měl být kefír součástí každé domácnosti?

Zaregistrujte se a získejte
E-BOOK ZDARMA a k tomu 5% SLEVU na první nákup!