Kefírová levandulovka

Nachystejte si

  • 500 ml vodního kefíru
  • 1 – 2 polévkové lžíce levandulového bylinného sirupu (nebo lze použít lžíce čerstvého či sušeného levandulového květu s cca 1 polévkovou lžící cukru)
  • citron a levandule na ozdobu

Postup přípravy

Vodní kefír je ideální základ pro všechny zdravé limonády. Živý, fermentovaný, plný přátelských bakterií, jejich enzymů a postbiotik. Nejprve si vodní kefír připravte pomocí WUGI vodních kefírových kultur, poté se pusťte do příprav.

1. K hotovému vodnímu kefíru v uzaviratelné nádobě přidejte levandulový sirup, příp. levanduli (čerstvou či sušenou) a trochu cukru či sirupu a dobře promíchejte.

2. Láhev uzavřete a nechte do druhého dne dofermentovat (v nápoji se tak do druhého dne rozloží přidaný cukr, získá krásnou levandulovu vůni a bude-li nádoba naplněná pouze ze 2/3 a dobře uzavřená, limonáda by měla krásně perlit).

3. Druhý den přhoďte plátky citronu a ozdobte čerstvou levandulí. Dobrou chuť!