Osvěžující řecká pochoutka - v novém kabátku plném přátelských bakterií.

Nachystejte si

  • cca 300 ml mléčného kefíru + dle hustoty kefíru můžete přimíchat tučný tvaroh či hustou zakysanou smetanu (zde máme recept na domácí zakysanou) do konzistence, jakou chcete
  • salátová okurka
  • 2 - 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 - 2 stroužky česneku
  • sůl, pepř
  • kopr

Postup přípravy

1. Nejprve si připravte mléčný kefír pomocí WUGI mléčných kefírových kultur a plnotučného mléka (tuk nositelem chuti, vitamínů a dalších důležitých látek v mléce).

2. Hotový mléčný kefír můžete použít samotný nebo jej smíchejte s tvarohem či smetanou do konzistence, jakou chcete.

2. Přidejte olej, citronovou šťávu, prolisovaný česnek, kopr, sůl a pepř a dobře promíchejte.

3. Okurku oloupejte, nastrouhejte na nudličky a vymačkejte z ní vodu. Přidejte do směsi a promíchejte.

4. Před podáváním nechte chvíli vychladit v lednici. Dobrou chuť!