Tzatiki z kefíru

Tzatiki z kefíru

Recept
Mléčný kefír

Nachystejte si

  • pro variantu A: 150 ml mléčného kefíru a 250 g tučného tvarohu (příp. husté zakysané smetany)
  • pro variantu B: 500 ml mléčného kefíru
  • salátová okurka
  • 2 - 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 - 2 stroužky česneku
  • sůl, pepř
  • kopr

Postup přípravy

Domácí mléčný kefír nepatří jen do sladkých jídel. Skvěle svými přátelskými bakteriemi a jemnou chutí doplní salátové dresingy, pomazánky nebo "jogurtové" zálivky!

Nejprve si připravte mléčný kefír pomocí WUGI mléčných kefírových kultur a poctivého tučného mléka (tuk nositelem chuti, konzistence a souvisí s obsahem vitamínů v mléce). Poté se přichystejte zbylé ingredience.

VARIANTA A:

1. Smíchejte hotový mléčný kefír s tvarohem (nebo zakysanou smetanou).

2. Přidejte olej, citronovou šťávu, prolisovaný česnek, kopr, sůl a pepř a dobře promíchejte.

3. Okurku oloupejte, nastrouhejte na nudličky a vymačkejte z ní vodu. Přidejte do směsi a promíchejte.

4. Před podáváním nechte chvíli vychladit v lednici.

VARIANTA B (čistě kefírová):

1. Z hotového mléčného kefíru nechte přes noc odkapat syrovátku - přes mísu napněte bavlněnou utěrku a na ni nalijte kefír. Po odkapání syrovátky vám zůstane hustší kefír.

2. S kefírem smíchejte zbylé ingredience jako u první varianty.

3. Nechte vychladit v lednici a před podáváním dozdobte čerstvým koprem.

Osvěžující řecká pochoutka v novém ještě zdravějším kabátku. :)

Vytisknout recept

Co byste měli určitě vyzkoušet

Zobrazit všech 52 receptů
Mléčné kefírové kultury

Mléčné kefírové kultury

Koupit

Akce: 409 Kč 447 Kčza jedno balení

Vodní kefírové kultury

Vodní kefírové kultury

Koupit

Akce: 409 Kč 447 Kčza jedno balení

X

Chcete vědět, proč by měl být kefír součástí každé domácnosti?

Zaregistrujte se a získejte
E-BOOK ZDARMA a k tomu 5% SLEVU na první nákup!