ajala
Podkategorie
Produkty
Ajala CASCARA 57 % čokoláda
Ajala MYŠÁK GRILIÁŠ 63% čokoláda
Ajala MÁK A VIŠEŇ 66% čokoláda
Ajala PRAVÉ BANÁNKY V ČOKOLÁDĚ 150 g
Ajala NUGÁTOVÁ LÍSKOVÝ OŘÍŠEK 48% čokoláda
Ajala EKVÁDOR 70% (single origin) čokoláda
Ajala EKVÁDOR 100% (single origin) čokoláda
Ajala 67% čokoláda Erós 45 g
Ajala 60% čokoláda Afrodíté 45 g
Ajala 57% čokoláda Kaštany 45 g
Ajala 57% čokoláda Mazanec 45 g
Ajala 70% čokoláda kávová 45 g
Ajala elixír horká 70% čokoláda BIO
Ajala 63 % čokoláda Dezertina 45 g
Ajala ZOB BIO - Kakaové nibsy, panela
Ajala ZOB - Kešu, kakaové nibsy, panela
Ajala 70% čokoláda Belize BIO 45 g
Ajala 70% Tmavá čokoláda BIO, 45 g
Ajala UGANDA 70% (single origin) čokoláda BIO
Ajala 55% čokoláda kokosový krém 45 g
Ajala 70% čokoláda kakaové nibsy 45 g
Ajala 70% čokoláda Madagaskar Akesson 45 g
Ajala 70% čokoláda rustikální 45 g BIO
Články
Nutellová zmrzka s kousky čokolády (vegan, probiotická)
Vegan probiotická zmrzlina s lahodnou chutí Nutelly díky kombinaci Bio 70 % čokolády a lískových oříšků. Takové zdravé mlsání vám v létě nesmí chybět. Ve zmrzlině e pouze sušená třtinová šťáva z horké 70 % čokolády Ajala a banán, které ji dělají příjemně sladkou, zároveň vláknina z banánu zpomaluje vstřebávání cukru do těla. Obsahuje spoustu bílkovin a zdravých tuků z ořechového másla a cenné flavonoidy, minerály a antioxidanty z čokolády.
OvernightOats - čokoládová s mátou
Čokoládová s mátou, trochu netradiční kombinace pro ty, kdo už měli všechny příchutě overnight kaší, které na světě existují. Můžete ji mít jako snídani, svačinku do práce nebo jako dezert po obědě. Je dokonalá.
Čokoládový perník z fermentovaného těsta
Mám pro vás skvělý tip na vláčný /přes noc fermentovaný/ čokoládový perník. Slibuji, že to není žádná věda. Jeden den stačí smíchat mouky a nechat stát v misce s vodním kefírem (ten udělá svou práci, tedy fermentaci pro lepší stravitelnost pro nás) a druhý den pečete. Nám moc chutnal. Těšíte se?
Čokoládový parfait: rychlý dezert do skleničky (vegan, probiotický)
Další z malých tajemství rychlé kuchyně, se kterým se můžete tvářit jako šéfkuchaři. Čokoládový parfait je skvělý dezert a domácí WUGI kefír (z kokosového nebo tradičního) mléka se k němu skvěle hodí.
Probiotická čokoládovo-smetanová zmrzlina (jen ze 2 surovin)
Smíchat a zamrazit. Tak jednoduché domácí zmrzliny jsou. S kupovanými se nedá srovnat - neobsahuje žádná aditiva, emulgátory, dochucovadla, tuny cukru, zahušťovadla a vylepšovače struktury, nekvalitní rostlinné oleje nebo jiné nevhodné složky - tedy nic, co by poškozovalo mikrobiom, střeva a naše zdraví. A příchutě můžete vylepšovat na různé způsoby. Inspirujte se.
Zimní superfruits smoothie bowl
Ovoce miluji a i když se snažím stravovat lokálně, nedokážu si jej přes chladné měsíce odpustit. A to z dovozu není kolikrát nic moc. Naštěstí mám po ruce takové, které dozrálo tady u nás na slunci a ještě na čerstvé plody dýchl mráz. Tohle lyofilizované ovoce dlouho vydrží, chutná jako čerstvě utržené ze stromu a k tomu má spoustu vitamínů, živin a antioxidantů. Je to skvělá vzpruha pro imunitu, mysl i chuťové pohárky.
Čoko-pomerančová probiotická pěna s avokádem
Jak na mlsání v karanténě? :) To chce něco, co opravdu zažene chutě, chutná sladce, ale nebude to cukr bomba. Nechceme si ničit imunitu ve střevech. Klíčem je nakrmit střevní mikrobiom a používat opravdové suroviny. Patří sem probiotika, pořádná dávka vitaminů, zdravých tuků, vlákniny a koření potlačující chutě na sladké. Takový je recept na čokoládovo-pomerančovou pěnu s avokádem.
OvernightOats - tropická ovesná s banánem, citrónovou kúrou a čokoládou
Další ze série vloček přes noc. Proč ty? Jsou totiž několik hodin fermentované, snadno stravitelné a plné probiotik díky WUGI domácímu kefíru. Navíc chutnají (extrémně) dobře, ráno máte bez práce a váš mikrobiom je spokojený. Tak šup na ni.
OvernightOats - kaše s dýňovým pyré
Až budete dělat dýňovou polévku, nesolte ji hned na začátku, ale odložte si pár povařených kousků dýně. Můžete z nich udělat pyré, které je naprosto luxusní do cheescakes anebo do overnight kaše, jakou jste ještě neměli. Další varianta skvělé snídaně nebo svačinky, která se neomrzí. Fermentovaná, probiotická, prebiotická.
Borůvkový smoothie puding
Lesní borůvky, ty naše malé fialové zázraky. Patří mezi jedny z nejcennějších druhů ovoce, jaké u nás vůbec máme. Jsou plné antioxidantů, pomáhají při průjmech, blahodárně působí na zrak i mozek, zlepšují imunitu, chrání naše cévy a působí proti stresu. Mají minimum cukru a hodí se i při nízkosacharidové dietě. Vyzkoušejte tento recept, takto jemný a jednoduchý smoothie puding si zamilujete. A děti bude bavit chuť i fialově zbarvený jazyk.
Arašídovo-čokoládová granola (prebiotická, bez cukru a lepku, vegan)
Ty kupované granoly, viděli jste, kolik obsahují cukru? To je škoda mluvit. Střevnímu mikrobiomu nic takového neprospívá. Přitom ta domácí je tak jednoduchá. Nádherně voní, úžasně chutná a sladká je i bez tuny cukru. Navíc do ní ořechy a semínka přidáváme až na úplný konec pečení nebo po dopečení, jinak se v nich působením vysokých teplot zničí zdraví prospěšné tuky. A to nechceme. Vyzkoušíte tuto zdravější domácí verzi?
Jednoduchá domácí granola (vegan i bez lepku)
Domácí granola z opravdových surovin. Potřebujete pár ingrediencí, jednu mísu, 12 minut vyhřáté trouby a provoníte celý dům. Hezky křupe a chutná celé rodině, proto si ji udělejte do zásoby do pár sklenic a máte rychlou snídani i svačinu vždy po ruce. Hodí si i jako ozdoba různých pečených i nepečených dezertů.
Jo a pozor! Víte, kdy při přípravě granoly přidávat ořechy, abyste ze zdravých neudělaly nezdravé?
Fermentované ovesné vločky: posilovač imunitního systému
Fermentované ovesné vločky aneb vločky přes noc fermentované kefírem. Plné probiotik, prebiotik i postbiotik. Co se s vločkami při fermentaci děje a co z toho vytěžíme my?
Fermentovaná perníčková granola
Receptů na granolu najdete na internetu spoustu, ale jsou zdravé? Pokud vločky předem nenafermentujete, obsahují řadu anti-živin, které zatěžují trávení a blokují vstřebávání vitamínů a minerálů. V receptech nebo kupovaných granolách je také velké množství cukru nebo jsou nevhodně připravovány – s ořechy za vysokých teplot, kdy dojde ke zničení dobrých tuků v ořeších a zdravost granoly je tatam. Pojďte si s námi připravit zdravější verzi.
Nebezpečí ukryté ve sladkostech
V současné legislativě je schváleno ,,bezpečné” množství přídatných látek, avšak jejich bezpečnost byla vždy zpochybňována. Zejména u dětí, u kterých je velmi těžké pohlídat doporučené množství a také je potřeba se vyhnout tak zvanému koktejlovému efektu. Pojďte se s námi podívat na nekvalitní složky cukrovinek, pod jakými názvy se skrývají a jak ovlivňují náš mikrobiom a jaké sladkosti naopak můžeme sobě i dětem dopřát.
Jak poznat kvalitní čokoládu
Čtete složení čokolády? Pokud ano, tak jste jistě nadšení, že daná čokoláda obsahuje jen hrstku surovin a ještě je za přijatelnou cenu. Jenže ono to není tak jednoduché. Víte co je to alkalizace kakaa a že přímo ovlivňuje (ne)kvalitu dané tabulky čokolády? V následujícím článku se podíváme na chemické úpravy kakaa a tím i nekvalitní druhy čokolád. Naučíme vás, jak si vybrat správnou čokoládu, která se může pyšnit označením superpotravina.
Zdravotní účinky čokolády (vědecky prokázáno!)
Neznám nikoho, kdo by ji nemiloval. S čokoládou je totiž hned hezčí den. A když si přečtete, kde všude může být čokoláda prospěšná, už si nikdy nebudete žádný čtvereček vyčítat. Prospěšné účinky čokokolády, které se v článku dozvíte, se týkají čokolády kvalitní. Která je bez přidaných látek (hlavně emulgátorů), doslazovaná přírodním cukrem (třeba panelou - sušenou třtinovou šťávou) a s obsahem kakaa alespoň 70 %. To naštěstí splňuje Ajala, která se pyšní označením druhá nejlepší čokokoláda na světě (a 1. u nás! Přímo z Brna!). S čím nám čokoláda pomáhá?