Pomoc pro normální zažívání

Při potížích s trávením, těžkostech, nadýmání a rozhozeném zažívání mohou pomoci trávicí enzymy, které usnadňují trávení živin. Nedostatečná produkce trávicích enzymů a potíže s trávením jsou spojeny s věkem, stresem, nevhodnou stravou a životním stylem. Tyto nedostatky mohou vést k různým trávicím potížím. Enzymy pomáhají také se vstřebáváním živin z potravin, což zlepšuje naši celkovou energii a vitalitu.

Firma Enzymedica využívá speciální směs Thera-blend obsahující více druhů enzymů, které jsou aktivní při různé hodnotě pH (2-12), a to zvyšuje jejich účinek v těle.

Pokud si nejste s výběrem či dávkováním jisti, napište nám do poradny.

Jak na špatné trávení

Jak na špatné trávení

Nekončící únava, pokles výkonnosti či jakékoliv chronické onemocnění nás denně omezuje v běžném životě. Jakou to má souvislost s trávením? Velkou. Již několikrát jsme psali, že naše zdraví začíná ve střevech a že střeva jsou náš druhý mozek. Pojďte se s námi podívat, jak se špatné trávení projevuje a jak jej můžeme podpořit.


Zácpa či průjem jako důsledek špatného trávení

Zácpa či průjem jako důsledek špatného trávení

Zácpa a průjem, témata o kterých je velmi náročné mluvit, natož je pak dennodenně řešit a nechat je komplikovat naše životy. Nejde-li o jednorázový problém, za zácpou i průjmem stojí špatné trávení, které souvisí také se střevní dysbiózou (narušené složení střevních mikroorganismů). Špatné trávení a dysbióza negativně ovlivňují naši psychickou pohodu (o tom, jak a jak moc střeva ovlivňují naši náladu jsme psali dříve). Zažívací potíže, jako průjem, zácpa či nafouklé břicho potkají občas každého z nás, ale nejedná-li se o krátkodobý výkyv, je nutné vyřešit příčiny potíží.


Jak poznat opravdové jídlo? ...a která dieta je ta nejlepší

Jak poznat opravdové jídlo? ...a která dieta je ta nejlepší

Jak se dnes vyznat ve složení potravin a rozluštit nebezpečnost éček? Nejlépe nijak. Spoustu starostí i času nám totiž ušetří návrat k nákupu základních potravin obsahující jen 1 surovinu (100 % mrkev, 100 % čočka, 100 % vejce). Uvádím zde jednoduchý popis, co je opravdové a pro tělo přirozené jídlo, která dieta je ta nejlepší a vysvětlení, zda leží zdravotní problémy v lepku, laktóze nebo v jiné hodnotě potravin.


Co jsou lehce stravitelné potraviny, jak je správně vařit a skladovat?

Co jsou lehce stravitelné potraviny, jak je správně vařit a skladovat?

Smažení, vaření, grilování nebo dušení. Záleží na způsobu přípravy potravin? Co znamenají pojmy “lehce stravitelné formy pokrmů” a používání “šetrných metod vaření”? 

Prozradíme vám, proč a u koho je důležité se přípravou potravin zabývat, zda je nutné potraviny namáčet nebo fermentovat a také, jakou roli hraje správné zchlazení potravin, skladování a volba nádob


Pálení žáhy, reflux: příčina, co (ne)jíst a co způsobují léky

Pálení žáhy, reflux: příčina, co (ne)jíst a co způsobují léky

Proč nás pálí žáha, co se děje při refluxu, co jej zhoršuje a jak můžeme skutečnou příčinu problému vyřešit - to vše se dočtete v tomto článku. Vyhněte se slepému užívání léků, které pouze potlačují symptomy, narušují trávení a složení střevního mikrobiomu (vedou k dysbióze) a mají celou řadu dalších nežádoucích účinků - jako je omezení vstřebávání minerálů a vitamínů. Reflux či pálení žáhy lze však efektivně řešit stravou a režimovými opatřeními. V takovém případě je vedlejším účinkem zlepšení trávení, fungování trávicího ústrojí a i dalších tělesných funkcí.