Ahoj, jsem WUGI,

pytlíček plný kefírových kultur, ze kterého si můžete doma udělat vlastní kefír. Stačí k tomu trochu vody, mléka nebo třeba ovocné šťávy.

Trvá to minutku, ale vaše zdraví (a hlavně střeva) vás za to budou milovat. Proč? Protože domácí kefír vzniká fermentováním neboli kvašením. Díky tomu je plný přátelských bakterií, enzymů a dalších látek, které tělu často chybí. Vykouzlím čerstvý mléčný, vodní nebo třeba kokosový kefír!

A protože se ví, že miluju lyofilizované ovoce a patřím do WUGI patentní sklenice, jsou zde tyhle výhodné sety. Zkrátka balíčky se vším všudy a za lepší cenu.

  100% organické   bez sóji   bez GMO   bez lepku  vegan  bez laktózy

Jak kefír vzniká? 

Domácí kefír vzniká fermentací (zjednodušeně kvašením) kefírových kultur ve vodě, mléce, ovocné šťávě nebo kokosovém i jiném rostlinném mléce. Kefírové kultury se krmí laktózou v mléce nebo cukrem ve sladkém nápoji, mění je na bublinky (oxid uhličitý), kyselinu octovou a mléčnou.

Vzniká tak lehce perlivý, osvěžující nápoj s minimem zbytkového cukru, který je plný přátelských bakterií (probiotik), enzymů, živin, vitamínů a minerálů. Ty jsou nezbytné pro správnou funkci střev a zažívání.

Ostatně, WUGI doporučuje i PharmDr. Margit Slimáková:


Jak na domácí kefír?

10 výhod domácího kefíru

1. Vaše střeva ho budou milovat

Fermentované potraviny a nápoje jsou tím nejlepším, co jim můžete dopřát.

2. Ušetříte

Za domácí nápoj v bio kvalitě zaplatíte až o půlku méně než za kefír z obchodu. Spočítali jsme to.

3. Je plný vitamínů a minerálů

Mléčný kefír je plný bílkovin, vodní kefír je zase přírodní ionťák. Oba jsou plné živin, vitamínů, minerálů, živých kultur a enzymů.

4. Je vždy domácí a čerstvý

Zapomeňte na éčka, konzervanty, chemii a hromady cukru. WUGI je z toho, z čeho si ho uděláte.

5. Chutná

WUGI je skvělý jako limonáda, smoothie, do kaší nebo jako nepečený dezert. Ostatně, tady je hromada receptů.

6. Pomůže vám postarat se o vás

Uvědomit si, co všechno naše tělo potřebuje je první krok. Každodenní rituál oslavy zdraví vám pomůže nastartovat své tělo.

7. Přináší do kuchyně radost

Fermentovat lze téměř cokoliv - kokosové mléko, jablečný džus, mléko i čerstvou šťávu. Experimenty vás budou dlouho bavit.

8. Poslechne na slovo

Fermentace je magický proces, který si můžete stopnout přesně ve chvíli, kdy vám bude kefír chutnat nejvíc.

9. Šetří přírodu

Žádné plasty ani tetrapaky. WUGI je v ekologickém obalu a vydrží vám dlouho.

10. Je vhodný pro děti

A nejenom to, navíc je bude fermentování bavit.

Příprava není těžká. Proto vám sem brzy hodíme kreslenou inforgrafiku o přípravě :)

Chcete vědět ještě víc? Mrkněte se na nejčastější otázky.