Opravdové potraviny pro zdravý mikrobiom - Skladem
Kvalitní potraviny a správně zvolené mlsání potěší vaše chuťové pohárky, mikrobiom i imunitu. Víme, že potraviny, jejich kvalita a způsob zpracování, má zásadní vliv na to, jak se cítíme, jak funguje naše zdraví, jak jsme odolní nebo jak rychle se zotavujeme. Potraviny se v dnešní době často jen zdravě tváří. Nejlepší je proto kupovat základní potraviny, jako je ovoce, zelenina, luštěniny, maso a jiné. U balených potravin je potřeba znát jejich složení a pečlivě vybírat.
Ve WUGI vybíráme pečlivě. Najdete tady jen takové potraviny, které jsou bez chemie, konzervantů, emulgátorů, umělých sladidel a jiných strašáků našeho zdraví.
Mezi potraviny přátelské pro náš mikrobiom patří šetrně zpracované ovoce, výběrová brněnská (a přitom světově dobrá) čokoláda Ajala, která je fér k vám, farmářům i planetě. Přírodní oleje z kokosu podporují zdravý metabolismus a energii a působí proti kvasinkám ve střevě. Superpotraviny jsou koncentrovaným zdrojem řady prospěšných látek, vitamínů a minerálů. Ořechová másla jsou skvělým zpestřením jídelníčku, zdrojem prebiotické vlákniny, bílkovin, mikroživin a zdravých tuků.
I na výletech se s dětmi stravujeme kvalitně. Mějte po ruce kvalitní sušené (bio) maso, raw datlové tyčinky nebo bio bezlepkové krekry s protizánětlivými bylinkami, které jsou alternativou k pečivu i slanému mlsání.
Ajala 45% čokoláda Borůvka se smetanou 45 g
Ajala 46% čokoláda Mléčná se solí 45 g
Ajala 49% čokoláda Jahoda 45 g
Ajala 53% čokoláda kokos a ananas 45 g
Ajala 55% čokoláda kokosový krém 45 g
Ajala 57% čokoláda Mazanec 45 g
Ajala 57% čokoláda Mléčná BIO 45 g
Ajala 63 % čokoláda Dezertina 45 g
Ajala 67% čokoláda Erós 45 g
Ajala 70% čokoláda mandle BIO 45 g
Ajala 70% čokoláda Belize BIO 45 g
Ajala 70% čokoláda Dominikánská Republika Öko-Caribe 45 g
Ajala 70% čokoláda Haiti Pisa BIO 45 g
Ajala 70% čokoláda kakaové nibsy 45 g
Ajala 70% čokoláda kávová 45 g
Ajala 70% čokoláda květy a pomeranče 45 g
Ajala 70% čokoláda mořská sůl BIO 45 g
Ajala 70% čokoláda Tanzanie Kokoa Kamili 45 g
Ajala 85% čokoláda tmavá čokoláda BIO 45 g
Ajala CASCARA 57 % čokoláda
AJALA ČOKO ZOB - Lískové ořechy v BIO čokoládě
Ajala EKVÁDOR 70% (single origin) čokoláda
Ajala elixír horká 70% čokoláda BIO
Ajala MÁK A VIŠEŇ 66% čokoláda
Články
Jak poznat opravdové jídlo? ...a která dieta je ta nejlepší
Jak se dnes vyznat ve složení potravin a rozluštit nebezpečnost éček? Nejlépe nijak. Spoustu starostí i času nám totiž ušetří návrat k nákupu základních potravin obsahující jen 1 surovinu (100 % mrkev, 100 % čočka, 100 % vejce). Uvádím zde jednoduchý popis, co je opravdové a pro tělo přirozené jídlo, která dieta je ta nejlepší a vysvětlení, zda leží zdravotní problémy v lepku, laktóze nebo v jiné hodnotě potravin.
Co jsou lehce stravitelné potraviny, jak je správně vařit a skladovat?
Smažení, vaření, grilování nebo dušení. Záleží na způsobu přípravy potravin? Co znamenají pojmy “lehce stravitelné formy pokrmů” a používání “šetrných metod vaření”?
Prozradíme vám, proč a u koho je důležité se přípravou potravin zabývat, zda je nutné potraviny namáčet nebo fermentovat a také, jakou roli hraje správné zchlazení potravin, skladování a volba nádob.
7 výhod kefíru: nakopne imunitu a podpoří zdraví střev
Po staletí byl kefír tradičně užívaný v Evropě i Asii pro své blahodárné působení na zdraví. Tento fermentovaný nápoj je plný živých kultur (prospěšných probiotik), živin a je jedním z klíčů ke zdravému imunitnímu systému a pohodovému zažívání. Probiotika obsažená v kefíru bojují s patogenními (nepřátelskými) bakteriemi a podporují zdravé prostředí v trávicím traktu. Jednotlivé kysané mléčné výrobky se mezi sebou liší na základě použitých mikroorganismů, obsahem tuku, konzistencí a tím jak působí na naše zdraví.
5 důvodů, proč si vyrábět mléčný kefír doma a návod jak na to
Na trhu je nepřeberné množství kysaných mléčných výrobků. Velký rozdíl je ale v jejich kvalitě, obsahu tuku i použitých mikroorganismech a vlivu na naše zdraví. Jaký je rozdíl mezi kefírem, acidofilním mlékem, jogurtem a dalšími kysanými výrobky? My jsme propadli domácí výrobě kefíru, protože je jednoduchá. Přemýšlíte, jaké pozitivní účinky domácí kefír má a jak se vůbec domácí kefír vyrábí? Pojďte se s námi na to podívat.
Vodní a mléčný kefír: co jsou zač a proč jsou pro nás dobré?
„Nechť je tvé jídlo tvým lékem a tvůj lék nechť je tvým jídlem.“ Hippocrates
Jídlo je mocný nástroj a kvalitní strava umí s naším zdravím divy! Připomeňme si zapomenutou sílu fermentovaných potravin.
Jak poznat kvalitní čokoládu
Čtete složení čokolády? Pokud ano, tak jste jistě nadšení, že daná čokoláda obsahuje jen hrstku surovin a ještě je za přijatelnou cenu. Jenže ono to není tak jednoduché. Víte co je to alkalizace kakaa a že přímo ovlivňuje (ne)kvalitu dané tabulky čokolády? V následujícím článku se podíváme na chemické úpravy kakaa a tím i nekvalitní druhy čokolád. Naučíme vás, jak si vybrat správnou čokoládu, která se může pyšnit označením superpotravina.
Zdravotní účinky čokolády (vědecky prokázáno!)
Neznám nikoho, kdo by ji nemiloval. S čokoládou je totiž hned hezčí den. A když si přečtete, kde všude může být čokoláda prospěšná, už si nikdy nebudete žádný čtvereček vyčítat. Prospěšné účinky čokokolády, které se v článku dozvíte, se týkají čokolády kvalitní. Která je bez přidaných látek (hlavně emulgátorů), doslazovaná přírodním cukrem (třeba panelou - sušenou třtinovou šťávou) a s obsahem kakaa alespoň 70 %. To naštěstí splňuje Ajala, která se pyšní označením druhá nejlepší čokokoláda na světě (a 1. u nás! Přímo z Brna!). S čím nám čokoláda pomáhá?
Nebezpečí ukryté ve sladkostech
V současné legislativě je schváleno ,,bezpečné” množství přídatných látek, avšak jejich bezpečnost byla vždy zpochybňována. Zejména u dětí, u kterých je velmi těžké pohlídat doporučené množství a také je potřeba se vyhnout tak zvanému koktejlovému efektu. Pojďte se s námi podívat na nekvalitní složky cukrovinek, pod jakými názvy se skrývají a jak ovlivňují náš mikrobiom a jaké sladkosti naopak můžeme sobě i dětem dopřát.