Zuby a kosti - Akce

V této kategorii najdete produkty vhodné pro zdraví zubů a kostí
Co potřebují naše zuby, aby byly krásné a bez kazů? A co potřebují kosti k tomu, aby byly pevné? Mezi zákadní živiny patří vápník, hořčík, vitamin D3 a K2 a dále stopové prvky, jako je bor či stroncium. Vápník a vitamin D jsou pro zdraví kostí dobře známy, avšak se v populaci velmi opomíjí důležitost příjmu vitaminu K2, který je klíčový pro přenos vápníku z cév do kostí a zubů. Tím vitamin K2 chrání před kalcifikací cév (usazováním váníku v cévách, který by následně zvyšoval ohrožoval zdraví kardiovaskulárního systému) a podporuje tak zdravý stav kostí a zubů.*
Vitamin D pak hraje klíčovou roli nejen pro udržení zdraví kostí a zubů, jak v dospělosti, tak pro podporu růstu a vývoje u dětí, ale přispívá významně k normální funkci imunitního systému, činnosti svalů a normálnímu střevnímu prostředí.*
Při příjmu vápníku je také důležité hlídat si příjem hořčíku. Zejména příjem hořčíku je v populaci nedostatečný z důvodu:
- nízkého obsahu hořčíku v půdě (bohužel vlivem konvenčního-chemického zemědělství > není-li hořčík v půdě, nedostává se ani do našich potravin)
- zvýšené spotřeby v organismu vlivem většího fyzického a psychického stresu
- zvýšeným nervovým vypětím, narušenými cirkadiánními rytmy a nedostatečným spánkem
Hořčík je přitom nezbytný nejen pro normální metabolismus v kostech a zubech, ale je důležitý pro udržení energie, funkci nervové soustavy, psychickou činnost a činnosti svalů, zmírnění únavy a vyčerpání a syntézu bíkovin. Pomáhá balancovat stres a u žen snižuje potíže s PMS.*
Hořčík doporučujeme přijímat buď ve formě:
- dobře vstřebatelného bisglycinátu (více zklidňující forma) v kombinaci s vitamin B6, který podporuje vstřebávání a účinky hořčíku, je důležitý pro naši energii, činnost nervové soustavy, psychiku, imunitu, krvetvorbu, snížení únavy a pro regulaci hormonální aktivity (vhodné k užívání večer před spaním)*
- nebo malátu, který je dobře vstřebatelný, více energizující a je vhodné jej užívat ráno nalačno po probuzení
- nebo podpořit jeho příjem přes vstřebávání přes kůži pomocí koupelí v Epsomské soli bohaté na hořčík
* jedná se o schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU
Pouze 100% čisté a funkčí doplňky stravy
Drtivá většina doplňků stravy obsahuje běžně používané pomocné látky - adtiva, plnidla, barviva, kluzné látky a další. Nové vědecké stuide ukazují, že mohou poškozovat střevní mikrobiom (1,2,3). A to my rozhodně nechceme ani pokoušet. Najdete zde proto pouze 100 % čisté, kvalitní vitamíny, minerály, vitální houby a superpotraviny, které jsou čistě přírodní, bez syntetických látek a aditiv, v dobře vstřebatelné a využitelné formě.
Reference: 1) Food additives and microbiota: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7117642/ ;2) Food additives: Assessing the impact of exposure to permitted emulsifiers on bowel and metabolic health – introducing the FADiets study: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6899614/; 3) Impact of Food Additives on Gut Homeostasis: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6835893/

Brainmax vitamin D3+K2: D3 5000 IU + K2-MK7 150 μg v jedné kapsli, 100 kapslí (500 dávek)

Vitamin D3 v MCT oleji 50 ml: 1000 IU vit. D3 v jedné kapce (1800 kapek)

Vitamin D a K2 - pro správnou funkci imunity a prevenci onemocnění
K čemu vitamin D a K2 potřebujeme, kdy jej doplňovat, jak a v jakých dávkách? To vše se dočtete v tomto článku. Vitamin D je nezbytně důležitý pro správnou funkci naší imunity a prevenci respiračních a virových infekcí, snižuje infekčnost a komplikace při onemocněních. Vyšší hladiny vitaminu D v krvi jsou nyní spojeny s nižší mírou infekce virem SARS-CoV-2. Vyšší hladiny vitaminu D jsou spojeny s nižším rizikem komplikací a závažného průběhu onemocnění (intenzivní péče či úmrtí) a další studie naznačují, že vitamin D může představovat velmi účinnou léčbu tohoto onemocnění. Vitamin D reguluje autoimunitní onemocnění a zánět v těle. Je potřebný pro zdraví kostí a zubů - vstřebávání vápníku, funkci svalů i psychické funkce. Nedostatek vitaminu D je spojen se zánětem a oslabením střevního mikrobiomu.