Nepečený dezert nebo plnohodnotná svačina během jedné minuty. Taková je avokádová probioticko-prebiotická pěna s voňavým kokosem. Zasytí, zažene chutě a hýčká střevní mikroflóru. I ve vegan variantě. 

Potřebujete

Tipy na vylepšení:

Postup 

  1. Nejdříve si připravte domácí mléčný kefír pomocí WUGI mléčných kefírových kultur
  2. Jakmile je mléčný kefír hotov, nachystejte si zbylé ingredience, vložte vše do mixéru a rozmixujte najemno.
  3. Pěnu dejte do dezertní sklenice nebo misky a před podáváním ozdobte plátky kokosu a ovocem.

>> 50s video návod:

Oslavujeme zdraví! Jak?

Avokádo = příjemně zasytí. Obsahuje zdravé tuky (hl. mononenasycené), vlákninu, vitamíny, hořčík, draslík a protizánětlivé fytonutrienty.

Domácí mléčný kefír = dodá komplexní bílkoviny a probiotické bakterie. Kefír je lehce stravitelný, obsahuje minimum laktózy, vitamíny (hlavně vit. D, A, K2) a minerály (zejména vápník, hořčík a fosfor).

Banán = dodá energii. Je plný na vlákninu, hořčík, draslík, fosfor i vitamíny (A, C, E, K, sk. B).

Kokos = uspokojí chutě. Obsahuje zdravé nasycené tuky (se středně dlouhým řetězcem), vitamíny (hl. sk. B) i řadu minerálů.