Avokádová pěna s kefírem a kokosem

Avokádová pěna s kefírem a kokosem

Nepečený dezert nebo plnohodnotná svačina během jedné minuty. Taková je avokádová probioticko-prebiotická pěna s voňavým kokosem. Zasytí, zažene chutě a hýčká střevní mikroflóru. I ve vegan variantě. 

Nachystejte si

Tipy na vylepšení:

  • přidejte lžíci oblíbeného ořechového másla
  • vanilku (doporučuji vanilkový prášek od Sonnentoru)

Postup přípravy

  1. Nejdříve si připravte domácí mléčný kefír pomocí WUGI mléčných kefírových kultur
  2. Jakmile je mléčný kefír hotov, nachystejte si zbylé ingredience, vložte vše do mixéru a rozmixujte najemno.
  3. Pěnu dejte do dezertní sklenice nebo misky a před podáváním ozdobte plátky kokosu a ovocem.

>> 50s video návod:

Oslavujeme zdraví! Jak?

Avokádo = příjemně zasytí. Obsahuje zdravé tuky (hl. mononenasycené), vlákninu, vitamíny, hořčík, draslík a protizánětlivé fytonutrienty.

Domácí mléčný kefír = dodá komplexní bílkoviny a probiotické bakterie. Kefír je lehce stravitelný, obsahuje minimum laktózy, vitamíny (hlavně vit. D, A, K2) a minerály (zejména vápník, hořčík a fosfor).

Banán = dodá energii. Je plný na vlákninu, hořčík, draslík, fosfor i vitamíny (A, C, E, K, sk. B).

Kokos = uspokojí chutě. Obsahuje zdravé nasycené tuky (se středně dlouhým řetězcem), vitamíny (hl. sk. B) i řadu minerálů.