Avokádová pěna s kefírem a kokosem

Nepečený dezert nebo plnohodnotná svačina během jedné minuty. Taková je avokádová probioticko-prebiotická pěna s voňavým kokosem. Zasytí, zažene chutě a hýčká střevní mikroflóru. I ve vegan variantě.
Potřebujete
- půl avokáda
- 1 banán
- hrnek domácího mléčného kefíru nebo vegan kokosového kefíru
- 1 lžíce strouhaného kokosu (nebo raw kokosové máslo či máslo kokos-mandle)
- dle libosti javorový/čekankový sirup či med na doslazení
- plátky kokosu a ovoce na ozdobu
Tipy na vylepšení:
- přidejte lžíci oblíbeného ořechového másla
- a vanilku
Postup
- Nejdříve si připravte domácí mléčný kefír pomocí WUGI mléčných kefírových kultur.
- Jakmile je mléčný kefír hotov, nachystejte si zbylé ingredience, vložte vše do mixéru a rozmixujte najemno.
- Pěnu dejte do dezertní sklenice nebo misky a před podáváním ozdobte plátky kokosu a ovocem.
>> 50s video návod:
Oslavujeme zdraví! Jak?
Avokádo = příjemně zasytí. Obsahuje zdravé tuky (hl. mononenasycené), vlákninu, vitamíny, hořčík, draslík a protizánětlivé fytonutrienty.
Domácí mléčný kefír = dodá komplexní bílkoviny a probiotické bakterie. Kefír je lehce stravitelný, obsahuje minimum laktózy, vitamíny (hlavně vit. D, A, K2) a minerály (zejména vápník, hořčík a fosfor).
Banán = dodá energii. Je plný na vlákninu, hořčík, draslík, fosfor i vitamíny (A, C, E, K, sk. B).
Kokos = uspokojí chutě. Obsahuje zdravé nasycené tuky (se středně dlouhým řetězcem), vitamíny (hl. sk. B) i řadu minerálů.
Doporučené produkty1
