Oslavte s námi nadcházející Světový den mikrobiomu. Ke každé objednávce nad 700,- dostanete dárek vodní nebo mléčné kefírové kultury na zkoušku dle vlastního výběru (zvolíte v košíku). Platí do 26.6.

Zdravé oleje do vaší kuchyně i pro biohacking - Hodnota - 1.500,- Kč

Kokosové oleje MCT a C8 olej jsou přírodní druhy olejů, které dodávají energii svalům i mozku bez zatížení trávení. Jsou oblíbené mezi sportovci, v biohackingu, při (přerušovaných) půstech a terapeutických dietách (keto, paleo, low-carb). Mají neutrální chuť i vůni a v kuchyni zastoupí nezdravé vysoce průmyslově zpracované oleje, jako je řepkový, slunečnicový či sójový.

Hodí se do smoothies, salátů, dresinků a neprůstřelné kávy pro nakopnutí mentálních funkcí. Příjemně zasytí, podporují metabolismus a střevní mikrobiom, kde působí proti nežádoucím mikroorganismům.

Články

Tuky a oleje: co patří do studené kuchyně, co do teplé a co do koše

Tuky a oleje: co patří do studené kuchyně, co do teplé a co do koše

Taky už vám jde někdy hlava kolem, jaké tuky a oleje jsou zdravé, a které ne? A zda je používáte správně na vaření, smažení nebo by se hodí naopak jen do salátů? V článku se dozvíte, které oleje:

  • snesou vysoké teploty,
  • které oleje se nesmí zahřívat, protože se teplem poškodí,
  • a které bychom měli rovnou hodit do koše, protože jsou zdraví škodlivé, a to přestože nám někdo tvrdí, že snesou vysoké teploty a jsou při vaření vhodné.

Jak poznat opravdové jídlo? ...a která dieta je ta nejlepší

Jak poznat opravdové jídlo? ...a která dieta je ta nejlepší

Jak se dnes vyznat ve složení potravin a rozluštit nebezpečnost éček? Nejlépe nijak. Spoustu starostí i času nám totiž ušetří návrat k nákupu základních potravin obsahující jen 1 surovinu (100 % mrkev, 100 % čočka, 100 % vejce). Uvádím zde jednoduchý popis, co je opravdové a pro tělo přirozené jídlo, která dieta je ta nejlepší a vysvětlení, zda leží zdravotní problémy v lepku, laktóze nebo v jiné hodnotě potravin.


Nízkotučná vs. vysokotuková strava: přestaňte tuk démonizovat

Nízkotučná vs. vysokotuková strava: přestaňte tuk démonizovat

Poté, co byl tuk ještě před pár lety démonizován, zažívá obrovský comeback. Mnoho lidí si uvědomilo, že zdravé tuky jsou esenciální součástí jejich stravování a jsou nezbytné pro většinu tělních funkcí – a naopak, že nízkotučné diety jsou spojeny s přibíráním, nedostatkem živin, rozvojem nemocí a vyšším rizikem úmrtí. Vraťme tuky zpět do hry!