BIO Mladý ječmen je významný zdroj minerálu, vitamínu, bílkovin, enzymů a chlorofylu. Obsahuje důležité vitamíny jako C, E, H, K, cholin, vitamíny skupiny B, vlákninu, betakaroten a aminokyseliny. Dále je také bohatý na draslík, měď, železo, vápník, hořčík a fosfor.
Chlorofyl v mladém ječmeni podporuje také tvorbu červených krvinek, čímž zajišťuje optimální okysličení i výživu buněk. Zlepšuje proto duševní i fyzickou kondici.
Tento BIO Mladý ječmen pochází z ekologicky čistého údolí rakouských Alp. Více
Mladý ječmen – důležitý antioxidant
BIO Mladý ječmen je velmi významný přírodní zdroj minerálů, vitamínů, enzymů, zeleného barviva chlorofylu a bílkovin. Obsahuje vitamíny C, E, K, H, vitamíny skupiny B, vlákninu, cholin, betakaroten a aminokyseliny. Cholin je základní stavební kámen pro neuromediátor acetylcholin, který v mozku zprostředkovává nervosvalový přenos signálu. Je také důležitý pro správné fungování nervového systému. Je bohatý na minerály jako vápník, draslík, železo, měď, hořčík a fosfor.
Schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU:
Mladý ječmen (Hordeum vulgare)
- Významný antioxidant.
- Celkové tonikum vitaminů a minerálních doplňků z přírodního zdroje.
Mladý ječmen je bohatý na chlorofyl, aminokyseliny a je zásadotvorný
Chlorofyl, který ječmen obsahuje, ovlivňuje pozitivně tvorbu červených krvinek. Tím zajišťuje, že buňky jsou optimálně okysličeny a vyživeny. Proto se zlepšuje metabolismu buněk, což ovlivní i celkový duševní a fyzický stav.
Dále v ječmeni najdeme dvě desítky aminokyselin, včetně osmi esenciálních. Aminokyseliny představují stavební kameny pro bílkoviny a jsou nepostradatelné pro tvorbu nových buněk, obnovu poškozených tkání a dodání energie.
Ječmen obsahuje látky, které na sebe dokáží vázat odpadní látky vznikající při metabolismu. Napomáhá také lepšímu trávení. Zelený ječmen je zásadotvorný, což znamená, že v těle udržuje rovnováhu pH, která může ovlivňovat budoucí projevení celé řady civilizačních chorob.
Odkud mladý ječmen pochází a kdy se sklízí?
Mladý ječmen se pěstuje v malebné oblasti údolí rakouských Alp. Jedná se o ekologicky čisté prostředí nedotčené průmyslem. Je zde dostatečná vláha a půda bohatá na minerály, což zajišťuje optimální podmínky pro pěstování a kvalitu plodiny.
Ječmen setý (Hordeum vulgare) se řadí mezi jednu z nejrozšířeněji pěstovaných obilovin. Sklízí se jakmile dosáhne výšky 15–20 cm, protože v přesně v této velikosti dosahuje nejvíce výživných látek, které jsou pro tělo velmi dobře vstřebatelné.Dávkování MycoMedica Mladý ječmen
Dospělí: 1,5 - 3 g denně, rozmíchat v cca 1,5 dcl vody a vypít.
Děti od 3 let: půlku čajové lžičky, rozmíchat v cca 1,5 dcl vody a vypít.
Doporučujeme užívat minimálně s půlhodinovým odstupem od jídla.
(1 zarovnaná čajová lžička = 1 g prášku)
Pokud vám ječmen nalačno ve vodě nevyhovuje, můžete jej rozmíchat v ovocné nebo zeleninové šťávě, přidat do kefíru, jogurtu či smoothie.
Je možné užívat dlouhodobě.
Složení
Kvalita a testování každé šarže
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota: 782 kJ / 189 kcal
Tuky: 1,1g
- z toho nasycené mastné kyseliny: 0,3g
Sacharidy: 9,9g
- z toho cukry: 6,3 g
Vláknina: 39,3 g
Bílkoviny: 15,2 g
Sůl: 0,05 g
Produkty na těchto stránkách jsou doplňky stravy. Nejedná se o léky a nelze je za předepsané léky zaměňovat. Potřebujete-li poradit s výběrem či dávkováním vitálních hub, napište do poradny na anna@wugi.cz, krátce popište vaše hlavní potíže a jejich vznik a vývoj.
BIO | CZ-BIO-003 |
---|
BIO | CZ-BIO-003 |
---|
Tereza Benesova Ověřená recenze
KladySkvele i chutove prekvapil, davam si ho do ranního smoothie.
Zápory
Petra Dvořáková Ověřená recenze
KladyPřekvapivě dobře snesitelná chuť, skvělý pomocník při detoxikaci, trávení i imunitě.
Zápory
Petra Suchomelová Ověřená recenze
KladyDobře se rozmíchává. Chuť je určitě specifická a někomu může vadit. Já s tím osobně problém nemám, takže vypiju klidně jen s vodou.
Zápory
Jana Račáková Ověřená recenze
KladyChuť je celkem dobrá, velmi dobře se kombinuje s dalšími nápoji, smoothie. Balení je dobře uzavřené.
Záporyžádné zápory
Alergie - jak se jich konečně zbavit?
Jaro a ALERGIE. Jak jste na tom? Patří u vás jaro na černou listinu? A dá se s alergiemi něco dělat?
My měli jaro dlouho za nejméně oblíbené období. Těžké (nejen) pylové alergie jsou nejen nepříjemné, ale pro tělo také dost vyčerpávající. Dobrou zprávou je, že s tím jde něco dělat a z dlouhodobého hlediska to má pro zdraví spoustu výhod.
Pro zlepšení alergie hledejte zelenou
Alergie nás pronásledují během celého roku, na jaře jsou neviditelnější pylové. Způsobují nejčastěji podráždění sliznic nosu a očí, rýmu nebo pocit ucpaného nosu. Přibližně 20 % lidstva trápí nějaká forma alergie či intolerance - sezónní pylové, potravinové nebo celoroční na zvířecí srst, hmyzí bodnutí, léky, prach. Jako každé chronické a imunitní onemocnění jsou vysilující a pro tělo zatěžující. Protože větší část naší imunity (a dobré nálady) vzniká právě ve střevech, proto péče o mikrobiom pomáhá zvládat i alergie. Zdravý mikrobiom udržuje uvnitř zažívacího traktu rovnováhu a pomáhá imunitnímu systému fungovat správně.
Pryč s jarní únavou
Říkáte si, že stačí vypít hrnek kávy navíc a máte po únavě. Tak proč z toho děláme takovou vědu? Není to tak jednoduché a jarní únava trápí spoustu z nás. Jedná se o celkovou únavu těla, kdy je potřeba si dopřát především odpočinek, pohyb na čerstvém vzduchu a kvalitní stravu. Po jakých bylinkách a metodách můžete sáhnout, vám popíšeme v tomto článku.
Živé jarní smoothie
Živé jarní smoothie plné antioxidantů, svěží chuti a přátelských bakterií.