Elixír horká čokoláda 70% Ajala - BIO čokoláda
Vychutnejte si takovou čokoládu, jakou zbožňovali Mayové, tekutou a opravdovou.
Ajala Elixír obsahuje čistou 70% čokoládu Ajala, kterou vyrábí pouze z výběrových, eticky nakoupených kakaových bobů v BIO kvalitě a z třtinové šťávy. Výsledkem je výjimečně bohatá a naplňující chuť. Šetrně zpracovaná čokoláda je superpotravinou, která se hodí k popíjení v náročných dnech. Dodává energii a obsahuje celou škálu výživově hodnotných látek, zejména tzv. flavonoidy. Aby vědci mohli prospěšné účinky měřit, vznikají klinické studie, kdy účastníkům dávají popíjet kvalitní horkou čokoládu a pozorují, jak to dělá dobře jejich myšlení a soustředění. Do takové studie plné čokolády bychom chtěli být zařazeni také. Zatím jsme si vymysleli aspoň svou soukromou domácí studii plné tohoto Elixíru a pozorujeme zlepšení nálady i příbytek úsměvů v celé rodině :)
Čokoláda je produkována jak s úctou k přírodě (BIO kvalita), tak i k samotným farmářům, kteří dostávají férově zaplaceno.
BEAN TO BAR.
Vegan.
Ekologický obal.
Jo a málem bychom zapomněli. Střevnímu mikrobiomu dělá kvalitní čokoláda dobře. Jinak bychom ji nenabízeli.
Více
Vychutnejte si takovou čokoládu, jakou zbožňovali Mayové, tekutou a opravdovou.
Ajala Elixír obsahuje čistou 70% čokoládu Ajala, kterou vyrábí pouze z výběrových, eticky nakoupených kakaových bobů v BIO kvalitě a z třtinové šťávy. Výsledkem je výjimečně bohatá a naplňující chuť.
Šetrně zpracovaná čokoláda je superpotravinou, která se hodí k popíjení v náročných dnech. Dodává energii a obsahuje celou škálu výživově hodnotných látek, zejména tzv. flavonoidy. Aby vědci mohli prospěšné účinky měřit, vznikají klinické studie, kdy účastníkům dávají popíjet kvalitní horkou čokoládu a pozorují, jak to dělá dobře jejich myšlení a soustředění. Do takové studie plné čokolády bychom chtěli být zařazeni také. Zatím jsme si vymysleli aspoň svou soukromou domácí studii plné tohoto Elixíru a pozorujeme zlepšení nálady i příbytek úsměvů v celé rodině :)
Čokoláda je produkována jak s úctou k přírodě (BIO kvalita), tak i k samotným farmářům, kteří dostávají férově zaplaceno.
BEAN TO BAR.
Vegan.
Jo a málem bychom zapomněli. Střevnímu mikrobiomu dělá kvalitní čokoláda dobře. Jinak bychom ji nenabízeli.
obsah kakaového podílu: 70 %
Váha: 250 g / 1 kg - dle zvolené varianty
BIO | CZ-BIO-003 |
---|
BIO | CZ-BIO-003 |
---|
Kefírová rychlovka do skleničky
Ingredience navrstvěte do skleniček, dejte pár hodin k ,,ledu” a je hotovo. Tak jednoduchý je tento recept na kefírový dezert do skleničky. Je nepečený, takže nepřijde o jedinou hodnou bakterii. Potěšíte svá střeva a každý, kdo ochutná, bude prahnout po receptu. A pokud máte trochu času navíc, upečte si domácí špaldové piškoty.
Nebezpečí ukryté ve sladkostech
V současné legislativě je schváleno ,,bezpečné” množství přídatných látek, avšak jejich bezpečnost byla vždy zpochybňována. Zejména u dětí, u kterých je velmi těžké pohlídat doporučené množství a také je potřeba se vyhnout tak zvanému koktejlovému efektu. Pojďte se s námi podívat na nekvalitní složky cukrovinek, pod jakými názvy se skrývají a jak ovlivňují náš mikrobiom a jaké sladkosti naopak můžeme sobě i dětem dopřát.
Jak poznat kvalitní čokoládu
Čtete složení čokolády? Pokud ano, tak jste jistě nadšení, že daná čokoláda obsahuje jen hrstku surovin a ještě je za přijatelnou cenu. Jenže ono to není tak jednoduché. Víte co je to alkalizace kakaa a že přímo ovlivňuje (ne)kvalitu dané tabulky čokolády? V následujícím článku se podíváme na chemické úpravy kakaa a tím i nekvalitní druhy čokolád. Naučíme vás, jak si vybrat správnou čokoládu, která se může pyšnit označením superpotravina.