Goodie Kakaový prášek RAW 24 % (přírodní, nealkalizované), 120 g

hvězda 1 hvězda 2 hvězda 3 hvězda 4 hvězda 5 (11)Počet hvězdiček je 5 z 5

Věděli jste, že holandské kakao je chemicky upravované? Ztrácí tak prospěšné vlastnosti přírodního kakaa.

Tento výběrový nealkalizovaný plnotučný kakaový prášek má plnou specifickou chuť pravého kakaa a jsou v něm díky jeho kvalitě plně zastoupeny všechny tělu prospěšné látky a antioxidanty. Řadí se mezi superpotraviny. Je vyrobený z kolumbijských bobů Fino de Aroma.




Více

Výrobce: Goodie s.r.o.Kód produktu: 236Doprava a platba

119 Kč

Skladem
ks

Věděli jste, že holandské kakao je chemicky upravované? Ztrácí tak prospěšné vlastnosti přírodního kakaa.

Tento výběrový nealkalizovaný plnotučný kakaový prášek má plnou specifickou chuť pravého kakaa a jsou v něm díky jeho kvalitě plně zastoupeny všechny tělu prospěšné látky a antioxidanty. Řadí se mezi superpotraviny. Je vyrobený z kolumbijských bobů Fino de Aroma.




Více

Výrobce: Goodie s.r.o.Kód produktu: 236Doprava a platba

Kakaový prášek RAW 24 % (přírodní, nealkalizované), 120 g

    Věděli jste, že holandské kakao je chemicky upravované? Ztrácí tak prospěšné vlastnosti přírodního kakaa.

    Tento výběrový nealkalizovaný plnotučný kakaový prášek má plnou specifickou chuť pravého kakaa a jsou v něm díky jeho kvalitě plně zastoupeny všechny tělu prospěšné látky a antioxidanty. Je vyrobený z kolumbijských bobů Fino de Aroma. 

    Má ovocno-květinové aroma s jemným oříškovým nádechem. Obsahuje 22 % až 24 % kakaového másla (v závislosti na úrodě).

    Víte, jaké jsou rozdíly mezi jednotlivými kakaovými prášky?

    Přírodní (nealkalizované) kakao – Pozná se podle světlejší barvy, je přirozeně kyselé a má nízké pH. Nic se do něj nepřidává. 

    Holandské (alkalizované) kakao – Kakao prošlo během zpracování tzv. alkalizací, tedy byly do něj přidány regulátory kyselosti, které kakao zneutralizovaly, ztmavily, zjemnily jeho chuť a rozpustnost. 

    Tepelně upravené – Klasické a v historii  nejčastěji vyráběné kakao vzniká pražením. Tepelnou úpravou však přichází o většinu zdraví prospěšných látek. Chceme-li to nejlepší, pražené kakao nebrat. 

    Tepelně neupravené, RAW kakao – V této podobě je řazeno mezi superpotraviny – je ryze přírodní, obsahuje až 20x více prospěšných látek než pražené, nemá další přidané látky a není chemicky ošetřeno. Je tučnější, ale ohromně zdravé. Právě takové tady koupíte.

    Kakao se sníženým obsahem tuku – Kakaový prášek se skládá kromě kakaového koláče též z kakaového másla. Aby se tento prášek mohl nazývat kakaem, musí ho v sušině obsahovat alespoň 20 %. Všechny výrobky s nižší hodnotou se řadí právě do kategorie se sníženým obsahem tuku (spadá sem většina kakaa na českém trhu). 

     Účinky kakaa na zdraví

    Dopřáváme-li si kakao s mírou, můžeme se těšit z řady pozitiv. 

    • Dodává energii do jeho složení patří tzv. methylxantiny, mezi které spadá i kofein. Konkrétně kakao obsahuje látku zvanou theobromin, která má oproti kofeinu slabší účinek, ale nezpůsobuje závislost. 
    • Je silný antioxidant – Kakao obsahuje spoustu biologicky aktivních látek (např. polyfenoly a flavonoidy), které chrání buňky před poškozením, pomáhají chránit před řadou onemocnění a před stárnutím organismu.
    • Už zmiňované flavonoidy roztahují cévy, díky čemuž klesá krevní tlak a zlepšuje se průtok krve a živin cévami. Zároveň snižují vznik cholesterolu a tvorby krevních sraženin. Vliv mají už i velmi malé dávky kakaa. 
    • Kromě výše uvedeného obsahuje kakao také fenylethylamin, stimulující nervový systém a uvolňující opiové sloučeniny, které se pojí s příjemnými pocity, tzv. endorfiny. Kromě toho zesiluje aktivitu dopaminu a serotoninu s antidepresivním působením. Takže se nám to pouze nezdá, že se po kakau či čokoládě cítíme lépe - je to ověřený fakt. 
    • Zpomaluje metabolismus sacharidů – Zpomalováním vstřebávání sacharidů do krve udržuje kakao rovnovážnou hladinu krevního cukru. Pozitivně ovlivňuje také patologické mechanismy zapojené do inzulinové rezistence.

    Skladování: Skladujte v suchu a temnu do 25°C.

    Původ: Peru

    Nutriční hodnoty (100 g) :

    Energetická hodnota: 1284 kJ / 307 kcal
    Tuky: 22,96 g
         z toho nasycené mastné kyseliny: 13,96 g
    Sacharidy: 46,57 g
         z toho cukry: 0,04 g
    Bílkoviny: 20,04 g
    Vláknina: 30,04 g
    Vápník: 135.42 mg 36 %*
    Železo: 41.83 mg 298 % *
    Draslík: 1,340 mg 48 % * 
    Magnesium: 519.25 mg 138%
    **Doporučená denní dávka (ve 100 g výrobku)
     

      Obsah: 120 g

      Min. trvanlivost: nejméně 10 měsíců do dodání

      Výrobce: GOODIE s.r.o., Ondříčkova 1246/13, Žižkov, 130 00 Praha 3